Xenia's day

Viininpunaista olohuoneessa

Teksti: Xenia

Voin muuten pistää pääni pantiksi, että lähes joka vuosi tähän aikaan blogini täyttyy näillä: ”viininpunaista siellä täällä” – postauksilla. Mutta minkäs teet, kun viininpunainen on vaan niin kaunis sävy, joka sopii niin kotiin kuin vaatteisiinkin. Varautukaa siis siihen, että tämä sama rumba tulee jatkumaan vuosi toisensa jälkeen, niin kauan kun tämä blogi on hengissä, ja tässä kuussa jokatoinen postaus tulee varmaankin sisältämään tuon värin. Sorry jo etukäteen! 😀

Näitte tosiaan tuossa alkuviikosta kuvia makkarista, johon kokeilin näitä olkkariin kaavailemiani sisustustekstiileitä. Sehän olikin hitti ja makkari tuleekin saamaan osakseen omat väripilkkunsa tuon innoittamana. Sitä ennen halusin kuitenkin näyttää teille meidän olkkaria, joka on puettu syyssävyihin päästä varpaisiin. Samalla myös pieni vinkki teille kaikille, jotka eivät syystä tai toisesta voi pitää oikeita kynttilöitä matalien pöytien päällä. Syyllä tai toisella viittaan heihin, jotka haluavat niin kovin käydä koskemassa kynttilän liekkiä..Eli lapsiin.

P8210425

Sain viime vai oliko se nyt toissajouluna lahjaksi led-kynttilän ja nämä meidän on ihan oikeasti aivan todella aidon näköisiä iltahämärässä. Näillä mennään nyt ainakin sen aikaa kunnes poika oppii tuon oi niin tärkeän EI – sanan ja muutenkin kasvattaa hieman sitä itsesuojeluvaistoa, mitä ei näemmä hänelle kovinkaan paljon lahjoitettu geenejä jaellessa.

P8210435

Olen – kumma kyllä – onnistunut pitämään jokaikisen ulkokasvin ja kukan hengissä tänä kesänä (Hurraa), mutta mitä sitä turhaan valehtelemaan. Mä olen täysin käsi mitä tulee huonekasveihin. Meillä on yksi kasvi kodinhoitohuoneessa, joka on edelleen hengissä kahden ja puolen vuoden jälkeen, mutta tämä johtunee nimenomaan siitä, että se on se yksi kasvi. Jos niitä on monta, en vain kertakaikkiaan muista kastella kaikkia, etenkään jos yhtä pitäisi kastella päivittäin ja toista viikottain. Siispä meillä mennään muutaman tekokasvin ja leikkokukkien voimin eteenpäin, ainakin niin kauan kunnes ruuhkavuodet kestävät.

P8200330

Oli pakko vielä ottaa yksi kuva iltahämärällä, valo tai sen puute kun tekee hirveästi tunnelmalle. Olen varmaan monesti täälläkin sanonut siitä, että rakastan nimenomaan pöytälamppujen ja jalkalamppujen tuomaa pehmeää valoa ja tunnelmaa ja oikeastaan en kovinkaan usein pidä kattovalaisimia päällä. Tarkoituksena on jo pari vuotta ollut himmentimien lisääminen meidän kattokruunuihin, mutta voitte varmaan arvata, että se on jäänyt toistaiseksi tekemättä.

Näistä led-kynttilöistä vielä sen verran, että ajastimen avulla ne pysyvät päällä neljä tuntia ja tulevat päälle aina samaan aikaan joka vuorokausi. Tuo liekkiosa pyörii ja on tähän mennessä näkemistäni led-kynttilöistä ehdottomasti aidoimman näkönen. Merkki on Sompex ja materiaali on 100% parafiinia eli siitäkin syystä se on hyvin aidon näköinen! 🙂

Mitäs tykkäätte näistä viininpunaisista yksityiskohdista olkkarissa? Kuvista huomaa muuten myös sen, kuinka suuri merkitys valolla on tunnelmaan. Kirkas päivänvalo on hyvä valokuvaukseen, mutta hämyisässä tunnelma kohoaa ehdottomasti kattoon – jos minulta kysytään!

 

Lue myös

X