xenia's day

Vinkkejä hiusten kunnon parantamiseksi

Teksti: Xenia

P2140067P2150133P2140053

Luota ammattilaiseen

Älkää värjätkö hiuksia kotona vaan luottakaa ammattilaiseen. Käykää katsomassa kuva siitä millaiset mun hiukset oli  (viimeinen kuva postauksessa) kun ensimmäisen kerran istuin Nooran eteen. Nyt, 6 vuotta myöhemmin tukka on aivan eri kaliiberia kun en ole sitä mennyt kertaakaan värjäämään itsekseni. Tuossa siis oli tehty vaikka mitä. Tummennettu, vaalennettu, tummennettu uudestaan ja vaikka mitä. Huh mitä olinkin hiuksilleni tehnyt. Käsittääkseni kaupan värit on aika paljon voimakkaammat kuin kampaamovärit eli niiden kanssa, etenkin vaalennusten kanssa kannattaa olla todella varovainen!

Ravinteet

Vedenjuonti on tärkeetä! Liikaa ei toki saa juoda ettei samalla huuhdo kaikkia suoloja pois kehosta, mutta niin paljon kuitenkin että keho saa tarvitsemansa. Mä aloin kiinnittää huomiota vedenjuontiin joskus ehkä lukioaikoina ja sen jälkeen olenkin kantanut aina pulloa mukanani. Suosittelen hankkimaan jonkun BPA-vapaan pullon jota voi täyttää, mulla tämä Eva Solon, jonka sain isältäni joululahjaksi. Veden lisäksi syön kausiluontoisesti Biotiini strongia. Yleensä syön yhden paketin tai kaksi pakettia putkeen ja sit pidän taukoa. Voisin vaikka vannoa että toimii hiustenkasvun nopeuttajana. Ei siitä haittaakaan ole, sanotaan näin!

Tuotteet

Mun tän hetken suosikit on BOW:sta ostetut KMS:n tuotteet. Noora neuvoi, että Curl-sarja käy hyvin myös suorille hiuksille jos haluaa extra kosteutusta ja voi vitsit että se onkin hyvä hoitoaine! Ihan paras on kuitenkin tuo KMS:n Tame Frizz-tehohoitoaine. Tukka tuntuu vastaleikatulta tuon jälkeen! Näiden lisäksi mulla on käytössä myös BOW:sta ostetut Kerasilkin hiuksiin jätettävä Reconstruct- hoitovoide ja KMS:n Free Shape sarjan suihke, jossa lämpösuoja mukana. Kahta viimeistä siis pestyihin hiuksiin.

Hiusten käsittely

Lämpösuoja aina alle vaikka mikä olisi. Lisäksi pyrin siihen, etten käsittele hiuksiani raudalla päivittäin, ehkä pikemminkin kerran/pari viikossa. Jos mahdollista, annan hiusteni kuivua ihan luonnollisesti enkä käytä fööniä.

Kierrepampulat on paras keksintö ikinä jos ei halua tukkaan painaumia ja muutenkin, ne ovat mielestäni hellävaraisempia tukalle. Yleensä letitän hiukset yöksi löysästi ja kiinnitän moisella. Koskaan en mene tiukalla ponnarilla nukkumaan! Jos ponnari on teidän tavaramerkki, vaihdelkaa välillä sen paikkaa ja hankkikaa pehmeitä hiuslenkkejä tai näitä kierrepompuloita, ettei tukka katkeile turhaan!

Leikkaa hiuksia säännöllisesti

Hiuksia ei tarvitse leikata koko ajan, mutta Noora aina tsekkaa mun latvat ja leikataan ehkä keskimäärin kerran 3 kuukaudessa ne pahimmat pois. Joskus voi mennä pidempään ja latvat vain pysyy nättinä, mutta kuiva talvi ja esimerkiksi aurinkolomat ovat ainakin itselläni vissi syy pienelle hiusten trimmaamiselle. Paljon ei tarvitse leikata, 1-2cm silloin tällöin tekee jo paljon ja pitää tukan ja latvat kauniina

Hiusten pesu

Hiuksia pestessä tulee samalla pesseeksi kaikki päänahan hiuksia suojaavat öljyt pois. Kun tukkaa pesee usein, tukka myös ”likaantuu” nopeammin. Mä pyrin siihen, että pesen hiukset kaksi kertaa viikossa, yleensä 4 päivän välein. Pari viimeistä päivää vietän yleensä tukka ponnarilla tai käytän vaihtoehtoisesti hieman kuivashampoota.

Lue myös

X