Yleinen

Vinkki: herkkuruoka

23.9.2012 Teksti: Anna.fi
Ollaan J:n kanssa sen verran mukavuudenhaluisia ja laiskoja, että tehdään todella usein samaa ruokaa. Kun on nälkä, ei jaksa lähteä miettimään mitään sen kummempaa, eikä varsinkaan jaksa käyttää hirveän  paljoa aikaa ruuanlaittoon.. Mietittiin perjantaina, että halutaan jotain hyvää kotiruokaa, mutta jollain pienellä extralla ja niinpä päädyttiin tekemään kana-pekoni kastiketta. Voin sanoa, että tämä vei kielen mennessään, suosittelen todella lämpimästi! 🙂

Pilkottiin vähän alle 200 g pekonia ja heitettiin pannulle. Sen jälkeen pilkottiin pari punasipulia ja heitettiin ne pannulle siinä vaiheessa kun pekoni oli jo rapeaa. Käännettiin samalla levyä pienemmälle, niin että sipulit vain kuullottuivat. 🙂

Tämän jälkeen heitettiin perään 300 g maustamatonta kanaa ja mausteena chilipippuria, pippuria ja yrttejä..

kun kanat ovat kypsyneet, sekoitetaan joukkoon vielä ruokakermaa/kermaa ja annetaan hautua hetken aikaa (n.5-10 min). Lisukkeena täysjyväriisiä, ja herkullinen annos on valmis..

Ajateltiin, että tuossa kastikkeessa toimisi homejuusto paremmin kuin hyvin. Niinpä ajateltiin tehdä ensi kerralla täsmälleen samalla reseptillä, mutta heittää loppuvaiheessa vielä pieni köntti homejuustoa kastikkeeseen sulamaan.. 🙂 Todella herkullista, ja niinhän sitä sanotaan, että hyvä ruoka, parempi mieli!:)