Xenia's day

Virkistävä kesäjuoma

Teksti: Xenia

Kaupallinen yhteistyö: Raikastamo

Me vietetään kesällä todella paljon aikaa ulkona. Olen sitä mieltä, että etenkin aurinkoisilla keleillä on otettava säästä kaikki irti ja katan lähes jokaisen aterian aina meidän terassille. Lisäksi kesäisin on myös hauska tehdä picnicejä ja pieniä metsäretkiä, jonne pakataan mukaan reilulla kädellä eväitä.

P5200300

Mitä meidän picnic-repertuaariin tai ylipäänsä kesäisiin eväisiin sit kuuluu ruuan ja juoman osalta:

  • Mansikoita, mustikoita ja vadelmia
  • Viinirypäleitä
  • Voileipiä maun mukaan
  • Croissantit
  • Kahvia
  • Pillimehuja
  • Limsaa

Pillimehuthan ovat lapsille todella käteviä, mutta sisältävät hyvin usein paljon lisättyä sokeria. Näissä Raikastamon mehuissa sitä ei kuitenkaan ole, jonka lisäksi heidän luomustatuksensa lämmittää mieltäni todella paljon. Näitä onkin tullut ostettua jo monen monta kertaa, joten oli ilo myös lähteä heidän tuotteestaan kirjoittamaan yhteistyön merkeissä!

Meille uutena tuttavuutena saimma maistiaisiksi heidän luomucola -limonaadiaan, joka on aivan mielettömän herkullinen ja täysin kofeiiniton juoma. Mä saankin oman kofeiinini kahvista ja pyrin sitä välttämään muutoin, joten tämä on siinäkin mielessä hyvä. Parasta tämä on jääkylmänä nautittuna, eli picnicille kannattaa pakata myös viileäkassi mukaan.

P5200278

Me oltiin eilen kesän ensimmäisellä retkellä isovanhempien voimin. Meidän matka suuntasi aika lähelle erään järven rantaan, josta löytyi myös grillikota ja istuimet. Paistoimme nakkeja, herkuttelimme croissantteilla ja lapset saivat kaiken päälle vielä mehut. Näitä pidän kaapissa myös sen varalta, jos lapsi sairastuu. Silloin ei nimittäin vesi tai maito välttämättä maistu, mutta mehun avulla lapsi saa edes vähän energiaa ja tietenkin myös nestettä.

IMG_4076

Nyt tuli kyllä kova hinku järkätä jotkut kesäiset kekkerit, eli pitänee laittaa viestiketjua pystyyn. Mulla on myös sellainen fiilis, että tästäkin kesästä on tulossa lämmin, joten eiköhän päästä nauttimaan terassista ja sielllä vietetyistä hetkistä ihan yllin kyllin.Kertokaa muuten vähän teidän picnicin vakioeväistä? Käykää myös kurkkaamassa instan puolelle, jossa tähän liittyen pieni arvonta. 🙂

Ihanaa alkavaa viikonloppua kaikille!

Lue myös

X