Xenia's day

Vuoden 2018 koonti

Teksti: Xenia

En oikeastaan vuoden vaihteessa luonut sen kummempia ajatuksia viime vuoteen, mutta päädyin sit sitä aamulla pohtimaan lasten nukkuessa edelleen Englannin ajan mukaisesti lähes yhdeksään. Viime vuonna nimittäin sattui ja tapahtui enkä millään tavoin pistäisi sitä ”ihan tavallisten” vuosien pinoon omassa historiassani. Ehkä jonkun vuoden tavoite voisikin olla sellainen sopivanlainen tylsyys. Tällä en tarkoita sitä, etteikö elämästä nauttisi vaan sitä, ettei siellä ole niin älyttömästi kaikkea erikoista tapahtumaa, joka ainakin omalla kohdalla on myös henkisesti niitä suurimpia koetinkiviä.

Viime vuosi alkoi melko tahmaisissa merkeissä kun olin reilu kuukausi aikaisemmin aloittaut ulkopuolisella työskentelyn kun poika kuitenkin vielä nukkui todella huonosti. Muistan kuinka mun Fitbit rannekkeen mukaan nukuin usein vain muutaman tunnin ja erityisesti se on jäänyt mieleeni kuinka paljon unettomuus vaikuttaa mielialaan. Tärkeitä asioita puhua ääneen, sillä varmaan hyvin moni tulee käymään läpi sen elämäntilanteen jossa tarvittavien yöunien saanti ei ole itsestäänselvyys.

P1310029

Helmikuussa ihastuin näemmä siniseen ja pistin kodin jo kevätkuntoon. Samalla pohdiskelin sitä, mitä tehdä duunien suhteen sillä päädyimme siihen lopputulokseen, että aupairimme ei ollut meidän perheeseen sopiva – ja intuitio myöhemmin osoittautuikin oikeaksi – valitettavasti. Pakkasin loppukuusta meidän Dubain ja Abu Dhabin lomaa varten, jonne lähdimme isäni kanssa. Loma osoittautui aivan ihanaksi ja molemmat lapset nauttivat vaarin seurasta täysin rinnoin. Onni on isovanhemmat!

P2270517

Maaliskuussa matkustettiin ja nautittiin lämmöstä ja kotiin palattuamme teimme pieniä muutoksia kotiimme. Alakerran toimisto sai harmaan sävyn ja meidän makkari tumman sinisen sävyn, josta tykkään yhä edelleen todella paljon. Kerroin blogin puolella myös siitä, että olemme luopuneet aupairista ja kävin sen myötä keskustelun jos toisenkin kaikkea muuta kuin rakentavalla tavalla.

P3290827

Huhtikuussa juhlittiin tyttäremme 4-vuotis synttäreitä Frozen -teemalla ja sen lisäksi saimme kokea melkoisen shokin kun koko aupairimme toiminta alkoi meille paljastua. Valetilien luonti, lasten kuvien julkaisut, minuksi tekeytyminen ja vaikka mitä. Koin suuria pelon tunteita, sillä kaiken paljastuessa tuli mieleen, että mihin tällainen ihminen kykenee muutoin. Piilotin muun muassa passimme, vaihdoimme hälytysjärjestelmien tunnukset ja varoitin ihmisiä facebookin ryhmissä. Tein asiasta rikosilmoituksen, mutta siinä vaiheessa vasta hyvin vähäisin tiedoin ja se jätettiin siksensä kun aupairia oli ensin poliisin toimesta läksytetty. Olisin voinut tehdä uuden rikosilmon uusien tietojen perusteella, mutta en kertakaikkiaan jaksanut enää avata tuota vanhaa haavaa. Sen sijaan onnistuin pelastamaan ainakin yhden perheen hänen toiminnaltaan, sillä hän oli heitä lähestynyt samoin valhein kuin meitäkin. Internet on uskomattoman tehokas niin hyvässä kuin huonossa.

Nyt kun tästä jupakasta on jo lähes 9 kuukautta en enää välitä. Olen kohtuu varma, että hän on edelleen Suomessa, mutta en pelkää häntä. Sen sijaan koen aika suurta surua siitä, miten suuressa valheessa joku voi elää ja sillä tavoin estää niitä oikeita ja ihan aitoja hetkiä. Se ei kuitenkaan ole minun tehtävissäni, mutta toivon, että hän löytää vielä kaipaamansa rauhan elämässään ja lopettaa tämän toimintansa, joka on jatkunut jo pidempään kuin vuosikymmenen.

P4080858

Toukokuussa nautittiin oikein kunnon helteistä ja terassi sai sen myötä öljyä pintaan. Mäkin olin näemmä saanut väriä kasvoille kaiken auringon seurauksena ja päädyin sit hakeutumaan vaaleampaa hiusta kohti. En ole katunut kertaakaan! 🙂 Tuo terassikuva on muuten jotenkin utopistinen kun tällä hetkellä ulkona pauhaa myrskytuulet ja lunta tulee vaakatasossa. Mutta. Tätä mä nimenomaan rakastan Suomessa. Sitä, että on neljä niin erilaista kautta, joissa on kaikissa omat ihanat piirteensä. Mä rakastan niistä kaikkia ja odotan aina seuraavaa kautta innolla. Olemme onnekkaita!<3

P5140197P6060547

Kesäkuussa nautittiin ystävien kanssa Pariisin lämmöstä, ja tämä reissu aloittikin perinteen, jota aina odotan innolla, nimittäin vuosittaisen ystävien viikonlopun!<3 Pariisi oli upea ja vaikka asiakaspalvelun tylyys välillä ällistyttikin, oli viikonloppu täynnä naurua ja ihania hetkiä!<3 Loppukuusta vietettiin poikamme 1-vuotis syntymäpäiviä kauniissa säässä. Tuo alimmainen kuva on yksi mun suosikeista – Siinä poikamme pitää pullein sormin tuota kuumailmapalloa kädessään. Liikuttavat vauvan ranteet!<3
IMG_1065P7010183P7010277 kopio

Heinäkuussa vietettiin kesälomaa niin, että olimme yhteensä viikon Englannissa ja toisen viikon Kroatiassa, Bracin saarella. Tämän vuoden kesälomalle ollaan mietitty Provencen kiertomatkaa tai vaihtoehtoisesti jotain Kreikan saarta. Täytyykin perehtyä lisää. Rakastan matkasuunnitteluja!<3

P7220291P7220319
P7130080

Elokuussa alkoi päiväkoti, aloitin sisustussuunnittelijan opinnot ja sisustin kotia sävyiltään tummemmaksi. Nyt alkoi huomaamaan jo pimenevät illat. Innostuin valtavasti luumunpunaisesta myös vaatteissa ja aloin selkeästi kaipaamaan syksyä erityisen kuuman kesän jälkeen. Viime vuonna oli kyllä oikein hellekesä!

P8200265P8210374

Syyskuussa kaivoin kynttilät esiin ja aloin nauttimaan syksyn tunnelmasta. Flunssaa taisi pukkaa muutamaankin otteeseen etenkin päiväkodissa vasta aloittaneella pojallamme, mutta miten musta tuntuu, että viime syksynä me oltiin vanhemmat paljon kipeämpiä kuin lapset, jotka handlaavat flunssat ja korvatulehdukset kuin vettä vaan.

P9260550IMG_2304

Lokakuu oli viime vuoden ehdottomasti inhottavin kuukausi läheisen terveyshuolien vuoksi. Valvottuja öitä ja paljon itkuja, mutta lopulta myös asian hyväksymistä ja eteenpäin menemistä. Muistan kuinka ahdistunut olin kun en saanut langanpätkiä käsiini, mutta toisaalta uskon myös sen, että tämä huoli opetti minulle paljon siitä, että kaikkea ei voi eikä tarvitse pitää omissa käsissä. Elämä on arvaamatonta ja myös siksi niin kaunista. Se on antanut minulle uskomattomia asioita juuri tuon arvaamattomuuden hengessä ja välillä myös huolta ja murhetta. Sellaista se elämä on.<3

PA050195

Marraskuussa toteutettiin työhuoneen muutosta, hankittiin joulukuusi, juhlittiin ensimmäisiä pikkujouluja ja lähdettiin ystäväporukalla Riikaan viettämään mun 30-v syntymäpäiviä. Tervetullutta vaihtelua lokakuun jälkeen!<3 IMG_0340

PB140364PB210516

Joulukuussa nautittiin juhlallisesta tunnelmasta, täytin 30 vuotta ja nautittiin kiirettömästä perhelomasta Englannissa. Miten suuresti arvostaakaan sitä kun voi olla koko perhe yhdessä koko ajan. Ei samaan lomamoodiin kuitenkaan yleensä ehdi viikonlopun aikana!<3 Rakastan kiirettömiä aamuja kun voi kokata aamiaista pitkän kaavan mukaan, päämäärättömiä kävelylenkkejä ja sitä, että voi löhöillä sohvalla pitkin päivää ja ottaa vaikka nokkaunet jos siltä tuntuu. Jopa minä taisin nukkua nimittäin yhdet päikkärit joululoman aikana. Sitä ei usein näe!

Vuosi huipentui ja uusi vuosi alkoi ystäväporukalla, enempää ei olisi voinut toivoa!<3

PC140495PC140431

Kiitos siis vuodesta 2018. Paljon se antoi, jonkun verran se otti ja paljon se opetti. Poikamme nukkuu nyt täysiä yöunia ja siinä mielessä ollaan siirrytty kohti monin verroin helpompaa arkea!<3 Kiitollinen kaikesta ja kaikista läheisistä ja ystävistä. Tästä vuodesta tulee mahtava!<3

ps. Sorry jos kirjoitusvirheitä, poika heräilee just, joten se on menoa loppupäivä!<3

X