P1170583 P1170562 P1170586 P1170597 P1170599

Olen huomannut että sisustamisessa kaikkein tärkeintä on se fiilis, mikä sinulle tulee aina kyseiseen tilaan astuessasi. Joku huone voi olla vaikka kuinka kaunis, mutta siitä puuttuu se jokin tekijä, joka tekisi olosi kotoisaksi. Tiedättekö mitä tarkoitan? Tällä perusteella ihminen taitaa toimia myös asuntonäytöissä. Joku paikka tuntuu heti kodilta ja toinen taas kolkolta.

Mitä pidemmälle näissä sisustusasioissa olemme menneet, sen enemmän huomaamme yhden tekijän nousevan ylitse muiden. Kotoisuus ja lämmin henki on meille aivan ykkösjuttuja ja sitä pyrimme pitämään mielessä aina sisustuspuuhissa. Helposti vain etenkin vaaleat paikat jäävät mun makuuni helposti kylmiksi siinä mielessä mitä me haemme sisustukselta takaa ja siihen hyvänä keinona on mielestäni löytää joku tehosteväri, kaunis maalaus, eri sävyinen seinä tai vaikkapa kaunis tapetti yhdelle seinälle. Sitä jotain, mikä tekee huoneesta mielenkiintoisen!

Yläkertamme aula on aina ollut mieleen. Siitä kuitenkin puuttui se jokin ja sen vuoksi paikka ei ollut niin kotoisa kun toivoa saattoi. Näimme Pinterestissä näitä hyllykköjä tummempaa seinää vasten ja siitä se idea sit lähtikin. Järkeilin ensin miehelle, että voisimmehan ostaa vaikkapa muutaman kirjahyllyn ja ottaa niistä takalevyt pois, mutta mies oli jo päättänyt, että hän haluaa tehdä sen itse. Materiaaleihin meni varmaankin 300€ (puu, maalit jne) ja aikaa sitäkin enemmän, mutta hitsit että se on kaunis ja juuri sellainen kuin mitä mielessämme olikin.

Hylly on täysin seinän myötäinen sillä mies muotoili alaosan lattialistat huomioon ottaen. Ylhäältä hylly on kiinnitetty seinään eli on jämäkästi siinä paikoillaan. Kirjoja sinne ei ole vielä kovinkaan montaa löytänyt, syytän tästä ehkä omaa turhamaisuuttani, sillä alakerran kirjahylly on täynnä pokkareita ja muita hieman vähemmän kauniita ruttuisia kirjoja kuten kaikki opintokirjani. Paljon lukevana omistan myös Kindlen, joka on täynnä kirjoja, mutta muutenkin ajattelimme että tähän sopii kauniisti kaikki lehdet, kirjat, kehykset, koriste-esineet, kasvit ja kukat, led kynttilät jnejnejne! 🙂 Mikä nyt milloinkin miellyttää silmää.

Vaihdoin samaan syssyyn myös jouluiset tyynynpäälliset pois keväisempien tieltä ja kyllä nyt kelpaa. Tähti saa olla ikkunassa vielä hetken aikaa tuomassa valoa, mutta muuten tässä huoneessa ei taida enää joulukausi näkyä.

Aikaa tosiaan meni jonkun verran, mutta mies sai siitä vain lisäkipinää muiden huonekalujen valmistamiselle. Nyt alkoi tyttäremme ”majasängyn” suunnittelu. Se on kuulemma seuraavaksi projektina ja olisi tarkoituksena saada valmiiksi tytön 3-vuotis syntymäpäiviksi! <3

Jos siis rakennus tai mitä tahansa muuta remontointiin liittyvää palvelua on toiveissa, voin lämpimästi suositella mieheni ja tämän kollegan firmaa J & J Rakennus- ja LVI-palvelut. Nettisivut löytyvät täältä! 🙂

X