Xenia's day

Yläkerran uusi järjestys

Teksti: Xenia

PB030039PB030049PB030075

Muistan kuinka lapsena venkslasin oman huoneen ja meidän olkkarin järjestystä usein ympäriinsä äitini kanssa. Jotenkin se oli hauskaa saada välillä sänky toiselle puolelle huonetta ja seuraavana yönä nukuttiinkin aina aivan into pinkeänä. Mä sain tuossa jonkun aikaa sit päähäni, että haluan kokeilla yläkerran sohvaa toisin päin ja siinä sohvaa käännellessä todettiin, että eipä se niin päin toimi. Mies kuitenkin ehdotti, että mitäs jos jätetään tuo iso L-mallinen sohvamme kahteen osaan vastakkain ja niinhän se sit jäikin. Tykästyttiin tähän aivan älyttömän paljon, sillä yläkerran aulasta tuli jotenkin huonemaisempi kun tuo toinen sohvan puolikas rajaa tilaa omaksi kokonaisuudekseen. Ylhäällä onkin tullut vietettyä enemmän aikaa sen jälkeen joulumusiikkia kuunnellen ja tytön junaradalla leikkien. Suuri plussa tälle pienelle muutokselle, yläkerran aula nousi cosy -asteikolla huomattavasti korkeammalle mun silmissäni!

Viikonloppu häämöttää jo edessä ja tässä on nyt muutama juttu ollut mielessä tällä viikolla. Ensinnäkin harmiksemme joudutaan odottamaan asuntoprojektin kanssa vielä hetki, sillä ensin pitää tsekata ettei puretun rakennuksen alla ole mitään arkeologisesti merkittäviä löydöksiä, ennen kuin pääsemme kaivamaan perustuksia paikan päälle. Niinpä mies tuossa ehdottikin että mitä jos teemmekin homman päikseen ja autotallin ihan ekaksi. Tämä siis nyt mietinnässä ja harkinnan alla. Olisihan se kyllä kiva saada kuntoon ja olisi aika hauskaa että mies menisi töihin tuohon ulos.

Aluksi pohdittiin autotallin suhteen pakettiratkaisua, mutta hinta on miehen laskujen ja tuntiliksan mukaan pienempi, jos hänen firmansa sen tekee, joten mitäpä sitä lähteä merta edemmäs kalaan. Toisaalta heillä on kyllä hommaa sen verran, että joutuvat todennäköisesti palkkaamaan apukäsiä, mutta hyvähän se vain on jos voidaan ihan omaltakin osalta kantaa kortemme kekoon heidän yrityksensä kasvun suhteen. Jos joka tapauksessa ostaisimme työvoiman ulkopuoliselta, kuten asuntoprojektimme kanssa, miksi veisimme rahaa pois lähipiiristä? Selvää on nimittäin se, ettei tässä elämäntilanteessa jaksa käyttää vapaa-aikaa rakentamiseen eikä sapattivapaakaan nyt houkuttele kun mieheni ja hänen yhtiökumppaninsa oy kuitenkin vasta vuoden vanha on. Katsotaan mitä tuleman pitää, ehkä mies pääsee firmansa nimissä laskuttamaan meitä pian. 😀

Tälle päivälle lankesi muutama homma tietenkin juuri erittäin huonosti nukutun yön jälkeen, mutta jotenkin tässä kuitenkin on aika jees fiilis kun aurinkokin päätti pilkahtaa. Ajattelin että saisin kaiken tehtyä pojan unien aikana niin voitaisiin lähteä iltapäivästä kärräilemään aurinkoon. Nyt kun hän on ratasosassa ei ole niin justiinsa nukkuuko hän lenkkien aikana, sieltä kun näkee ympärille ihan eri tavalla kuin vaunukopasta, joka ei tosissaan ole enää mieleen.

Mukavaa alkavaa viikonloppua sinne kaikille! 🙂

Lue myös

X