xenia's day

Yon-Ka kasvohoito ja kotihoitotuotteet

Teksti: Xenia

Olen syksyn mittaan kirjoittanut tästä terveellinen elämäntapa-projektistani, jolla haluan vaikuttaa nimenomaan kehon ja mielen hyvinvointiin. Eritoten minua on tässä viimeisen puolen vuoden aikana ärsyttänyt selkeä hormonaalinen epätasapaino, joka näkyy eniten juuri ihossani. Pientä tukkeumaa puskee minkä kerkeää ja niistä eroonpääseminen ei ole helppoa. Olen kokeillut hydrafacialia, joka auttoi hetkellisesti, mutta luulen että kohdallani ratkaisu tulee löytymään kokonaisvaltaisemmasta lähtökohdasta.

Kävin viime viikosta Sara H:n luona kasvohoidossa, jossa ihan ensimmäisenä steppinä on ihon analysointi. Mun ihotyyppi on kaikesta huolimatta normaali iho, jossa on tällä hetkellä hieman pintakuivuutta ja tukkoisuutta t-alueella ja muutamia tukkeumia otsassa. Tämän analyysin perusteella Sara teki minulle syväpuhdistavan ja kirkastavan Yon-Ka Le Grand Classique-kasvohoidon. Mä en edes tarkkaan muista mitä kaikkea tässä tapahtui, olin niin rentoutunut ja lähes tulkoon transsissa. Syytän tästä Saran lämmitettävää hoitopöytää, oikeasti jotain aivan uskomatonta!

P9200013

Hoidon jälkeen iho oli raikkaan ja pehmeän oloinen ja odottelen nyt tässä viikko jälkikäteen mitä tuleman pitää. Useinhan nimittäin puhdistusreaktio on enemmän kuin normaalia, mutta toistaiseksi iho tuntuu aivan ihanalta. Koska kasvohoito on vain osa ihonhoitorutiinia, sain Saran edustamalta Yon-Ka sarjalta kotihoitotuotteet mukaan juuri mun ihon tarpeisiin mitoitettuna. Kuten olen aiemminkin sanonut, oma taustani on se, että olen käyttänyt liian kuivattavia ja puhdistavia tuotteita. Jotenkin oletus on se, että tukkeumat lähtee oikein pesevillä tuotteilla, mutta itseasiassa ihoni on sen myötä tukkeutunut vain lisää.

Kaikki Yon-Kan tuotteet ovat niin sanotusti fytoaromaattisia eli pohjautuvat kasvien osiin ja eteerisiin öljyihin. Sarjan kehittäjät ovat olleet aromaterapian uranuurtajia Ranskassa. Yon-Kan tuotteista mun mukaan lähti Gel Nettoyant puhdistusgeeli, Lotion Yon-Ka PS hoitoneste, Yon-Ka Serum öljyseerumi, Hydra Nro 1 Creme, Gommage 305 kuorinta. Sara vielä kertoi mulle näistä tuotteista lisää ja syyt miksi nämä valikoitui mulle.

Gel Nettoyant puhdistusgeeli on hellävarainen puhdistusgeeli kaikille ihotyypeille. Samettisen vaahdon muodostava geeli poistaa tehokkaasti vesiliukoisen silmä- ja kasvomeikin sekä epäpuhtaudet iholta, ihoa kuivattamatta. Puhdistusgeeli sisältää muun muassa ihoa pehmentävää iiristä ja punalevää, sekä virkistäviä eteerisiä öljyjä kuten laventelia, kurjenpolvea ja litsiä. Tämä tuote valikoitui mulle, jotta voin puhdistaa kasvot tehokkaasti, mutta hellävaraisesti ennen hoitotuotteiden levittämistä. Tuote ei ole liian pesevä eikä kuivata ihoa. Raikas geeli puhdistaa ja tasapainottaa myös epäpuhtauksiin taipuvaa ihoa ja ihoa pehmentävät ainesosat vähentävät huokosten tukkeutumista. 95% raaka-aineista luonnollista alkuperää. Oman kokemukseni mukaan tämä on ihana. Olen tottunut ennen siihen että ihoni on oikein kiristävä ja natiseva sen jälkeen kun olen pessyt kasvot. Tällä geelillä sitä tunnetta ei ole tullut, vaikka kasvot ovatkin puhtaat ja raikkaat.

P9300264

Lotion Yon-Ka PS hoitoneste on kosteuttava fytoaromaattinen hoitosuihke kuivalle ja herkälle iholle. Tämä suihke kosteuttaa, virkistää, tasapainottaa ja rauhoittaa. Se sisältää Yon-Ka sydämen (laventeli, kurjenpolvi, rosmariini, sypressi ja timjami) eteeristen öljyjen lisäksi kosteuttavaa kasviperäistä glyseriini. 99% raaka-aineista luonnollista alkuperää. Tätä suihkutan 4-5 suihkausta aamuin illoin puhtaille kasvoille ja kaulalle ja imeytän kevyesti sormin sivelemällä. Tuote valikoitui minulle, koska hoitonesteellä on tärkeä rooli ihon kosteuttajana. Lisäksi se auttaa hoitovoiteita imeytymään paremmin kun levität ne ennen kuin hoitoneste on täysin imeytynyt. Tällöin pienempi määrä voidetta riittää. Tämä on ihana tuote! Kuinka ihanasti iho herääkään aamulla kun ensin pestään kasvot ja sen jälkeen suihkutetaan tätä kasvoihin

Yon-Ka Serum öljyseerumi on vitamiinipitoinen, uudistava ja heleyttävä öljyseerumi, joka pehmentää ihoa, estää ihon kuivumista, ravitsee ja suojaa vapailta happiradikaaleilta. 99% raaka-aineista luonnollista alkuperää. Levitän tätä iltaisin aina hoitonesteen jälkeen hieromalla sitä kevyesti ihoon. Tämä tehotiiviste valikoitui minulle, sillä se heleyttää, uuudistaa ja pehmentää ihon pintaa, vähentäen myös ihon tukkeutumista.

P9300273

Hydra Nro 1 Creme on todella kosteuttava ja korjaava voide kuivalle ja herkälle iholle. Erittäin miellyttävä ja hyvin imeytyvä koostumus kosteuttaa ihoa pitkäkestoisesti. Kosteuttavina ainesosina muun muassa aloe vera, kasviperäinen glyseriini ja hyaluronihappo. Viinirypäleensiemenöljy, hasselpähkinäöljy ja voipuun voi korjaavat ihoa. Ruusun, kamomillan, jasmiinin ja Yon-Ka sydämen eteeriset öljyt tasapainottavat ja rauhoittavat ihoa. 95% raaka-aineista luonnollista alkuperää. Käytän tätä aamuisin pienen pähkinän verran ja levitän sormin iholle. Iltaisin käytän tätä silloin tällöin, lähinnä  kun kaipaan extra kosteutusta öljyseerumin päälle. Voide valikoitui minulle, koska se on niin tehokosteuttava ja pitää huolta ihon kosteustasapainosta myös kylmempien ilmojen saapuessa. Voide toimii hyvin myös meikin alla.

P9300275

Gommage 305 kuorinta on hellävarainen, rakeeton, kasviperäinen kuorinta, joka puhdistaa, kuorii,kosteuttaa, kirkastaa ja tasapainottaa ihoa. Ihanan raikas tuoksu limetin ja borneolin eteerisistä öljyistä. Kirkastaa,
heleyttää ja tasoittaa ihon sävyä välittömästi. 94% raaka-aineista on luonnollista alkuperää. Sivelen kuorintaa sormin iholle noin teelusikallisen verran pari kertaa viikossa. Jatkan sivelyä kunnes kuorinta kuivahtaa iholle ja rullaantuu sit pieninä hippusina pois. Tuotetta ei pestä pois! Hoidon jälkeen voi halutessaan pyyhkiä kasvot hoitonesteeseen kostutetulla vanulapulla tai vaihtoehtoisesti suihkuttaa hoitonestettä ihoon. Tuote valikoitui minulle, sillä se kirkastaa ja puhdistaa sekä kuorii hellävaraisesti, jolloin se vähentää ihon tukkeutumista ja myös hoitovoiteet pääsevät  imeytymään paremmin.

Mikä on fiilis sit viikon jälkeen? Mieheni huomasi eilen että ihoni näyttää hehkuvammalta ja tasaisemmalta. Tämä johtuu varmaan pitkälti siitä että ihoni on ollut pintakuiva viimeiset pari vuotta, joka tietysti vie hehkua pois. Nyt iho tuntuu oikeasti kosteutetulta, mutta ei yhtään sen rasvaisemmalta kuin aikaisemmin, itseasiassa melkein vähemmän rasvaiselta. Siltikin olen huomannut että ne yhtäkkiä ilmentyneet juonteet otsassa ovat kadonneet, taisivat olla vain kuivuutta eivätkä yhtäkkinen ikääntymisen merkki. Aikaisemmin olen kokenut t-alueen kiiltävän aika nopeasti, mutta samaa ei ole ollut nyt, vaikka hoitotuotteet ovat huomattavasti kosteuttavammat. Toinen huomaamani juttu on se, että otsan tukkeumat ovat pikkuhiljaa alkaneet tulla pintaan. Ei silleen häiritsevästi puhdistusreaktiona, vaan sen vuoksi että iho on pehmeämpi jolloin ne epäpuhtaudet ei jää sinne sisään ”koteloon”. Olen kuitenkin melko kiltisti pitänyt näpit kurissa enkä nyplännyt kasvoja!  Luotto näihin tuotteisiin on suuri ja innolla odotan miten tämä ja ylimääräisen sokerin poisjättö vaikuttavat ihoon pidemmällä aikavälillä. Kuten Sarakin sanoi, pelkästään ihon ulkokerroksen uusiutumiseen menee ainakin se kuukausi, joten maltti on valttia! 🙂

Minä jatkan täällä nyt hyväksi havaitulla tiellä ja infoan teitä ihon tilasta lisää myöhemmin! Sillä välin en voi kuin suositella rentouttavaa kasvohoitoa Saran hoitolassa. Aivan ihanaa itsensä hemmottelua! Blogin lukijat saa nyt 10% tutustumisedun Yon-Ka kasvohoitoihin (etu ei koske Escale Beaute hoitoa eikä lahjakortteja) . Etu voimassa 19.11. saakka. Edun saan mainitsemalla blogin nimen varauksen yhteydessä. 🙂

Mariankatu 26 (Kruununhaka)
00170 Helsinki
info@sarahimmanen.com
+358505950145

postauksen tuotteet ja hoito saatu blogin kautta

 

X