Xenia's day

Yrittänyttä ei laiteta

Teksti: Xenia

Huomenta kaikille! Vitsit en muista koska olisin nukkunut yhtä hyvin kuin viime yönä. Uskomatonta mitä hyvät yöunet tekevät, näitä lisää! 🙂

Eka viikko toimistolla meni tosi kivasti. Olen kaivannut ihmisiä ympärilleni jo vuosikaudet, mutten oikein ole löytänyt hyvää tapaa siihen. Nyt kuitenkin pääsen ikään kuin yhdistämään sekä työyhteisön, että yrittäjyyden, aivan parasta!

P4230145

Mutta ei se ole vain ne ihmiset ympärillä, mutta myös se määrä inspiraatiota, mitä eri aloilla työskenteleviltä voi saada. Jo nyt on syntynyt valtavasti pläänejä tulevaisuuteen, enkä malta odottaa että saadaan niitä alkuun. Ajatukseni onkin eriyttää jossain vaiheessa sisustussuunnittelu ja kiinteistöihin liittyvät jutut oman osakeyhtiön alle ja toisen alla tehdä muita asioita yhtiökumppanin voimin.

P4230124

Tietyllä tavalla nämä toiveet ovat tottakai vielä vain kohtuu hajanaisia suunnitelmia, mutta toisaalta olen vahvasti sitä mieltä, että yrittänyttä ei laiteta. Jos ei kokeile, ei voi onnistua. Tottakai kohdallani vakaa tulopohja mahdollistaa sen, että voin yrittää muitakin asioita tämän tutun ja turvallisen ulkopuolella, mutta toki se vaatii töitä ja kulutettuja tunteja. Oman intohimon eteen tehdyt asiat eivät kuitenkaan tunnu työltä, eikä pienten takapakkien saa antaa lannistaa.

Mielestäni on äärimmäisen inspiroivaa lukea tarinoita menestyvien ihmisten takaa. Tiesittekö, että hyvin montaa heistä yhdistää se, että heidän ensimmäiset, toiset eivätkä välttämättä kolmannetkaan ideat ottaneet tulta alleen. He kuitenkin jatkoivat ja uskoivat itseensä ja tekivät läpimurtonsa myöhemmin.

P4230150

Yrittäjyys on tottakai epävakaampaa kuin olla palkkatöissä. Meidän ystäväporukassa ollaan aika 50/50 sen suhteen, mikä kullekin tuo onnea. Loppupeleissähän se on nimittäin tietenkin omista toiveista kiinni. Jollekin suurin onni tulee siitä, että on säännöllinen tulo, toiselle siitä, että työpäivät ja ehkä palkkakin vaihtelee ja kolmannelle se, että keksii aina vain uusia ideoita, joita lähtee viemään eteenpäin.

Aiemmin salainen haaveeni on ollut päästä joskus elämässä siihen tilanteeseen, että voin sijoittaa rahaa myös muihin bisneksiin asuntojen ulkopuolella. Toki voi olla, että en tähän tule koskaan elämäni aikana pääsemään, mutta toisaalta se antaa minulle intoa kokeilla ja tehdä töitä ja tekee täten elämäni mielekkääksi.

P4230131

Suomalaisessa kulttuurissa kytee niin syvällä ajatus, että omia unelmiaan ei tulisi sanoa ääneen. Ikään kuin niiden saavuttaminen olisi jotenkin vaikeampaa tai siitä koituisi häpeää, jos tuota tavoitetta ei saavuta. Mä olen tästä kuitenkin eri mieltä. Olen aina ollut todella avoin tavoitteideni suhteen ja tulen sitä olemaan jatkossakin. Tottakai elämä välillä heittelee ja niin omallakin kohdalla. Viime vuosi oli yksi elämäni vaikeimmista syistä, joita en täällä sen enempää erittele. Tuli käytyä läpi sellaisia asioita, jotka saavat ymmärtämään sen miten haurasta elämä on. Sen, että mistään ei voi koskaan olla satavarma. Elämän arvaamattomuus on kuitenkin asia, jonka olen oppinut hyväksymään ja ehkä se on yksi niistä syistä, miksi en esimerkiksi taloudellisia muutoksia pelkää. Ne ovat kuitenkin vain sitä pintaa kaiken sen todella tärkeän rinnalla.

P4230174

takki: H&M

t-paita: Lindex

farkut: H&M

kengät: Nike

laukku: Fendi

aurinkolasit: Ray Ban

Tämä tietynlainen epävarmuus on kuitenkin saanut myös ymmärtämään sen, että elämä on tässä ja nyt. Mitä järkeä on vain unelmoida koko elämänsä, jos voi yrittää sen sijaan tehdä unelmistaan totta. Tämä olikin ehkä viimeinen niitti siihen, etten edes yritä tehdä sellaisia asioita, joita minun pitäisi tehdä, vaan teen vain sellaisia asioita, joita oikeasti haluan. Meistä jokaisen tulee olla myös sopivassa määrin itsekkäitä, asia, jota ei kovinkaan usein sanota ääneen.

Täällä valmistaudutaan tällä hetkellä hitaasti päivään ja kohta lähdetään lenkkariostoksille. Mun lenkkarit on selkeästi vääränlaiset kun alaselkä vetää niistä ihan jumiin. Pieni panostus siis hyvinvointiin edessä. Ja sit iltapäivästä lähdetään rakkaan ystävämme 30 -vuotis syntymäpäiville! Ihana viikonloppu edessä.

Aurinkoista lauantaita teille kaikille!

Lue myös

X