Mainos Yleinen

Huonot kengät rasittavat jalkoja – kantaluupiikin voi saada helposti kuriin

Alkaako aamu aina kivulla jalkapohjassa? Kyseessä voi olla kantaluupiikki, jonka hoitamiseen kompressiosukat, yölasta ja hyvät työkengät ovat ehdoton yhdistelmä.
1.9.2017 Teksti: Yhteistyössä Sabora.

Kun ikää tulee tai jalkaterän rakenne muuttuu rasituksen myötä, voi kantaluun etuosan alla alkaa tuntua kipua, joka usein on pahimmillaan aamuisin. Kyseessä voi olla plantaarifaskiitti eli kantaluupiikki: jalkapohjan jännekalvon kiinnityskohdat ovat siirtyneet kauemmaksi toisistaan.

– Vaiva on ikävän yleinen esimerkiksi seisomatyötä tekevillä, kertoo Sabora Pharma oy:n toimitusjohtaja Timo Jokinen. – Kantaluupiikin hoitamisessa ennaltaehkäisy olisi aivan ehdoton juttu. Kantaluupiikin ennaltaehkäisyyn hyvä apu on kompressiosukka. Thermoskin FXT kompressiosukan kohdennettu tuki lievittää jalkapohjan painetta ja kipua.

– Sukan kompressioalue nostaa ja vetää kantakalvoa ylöspäin, nilkkaa kohti. Tämä helpottaa kantapäähän kohdistuvaa painetta.

Sukkia löytyy kolmena eri pituutena. Polvimittainen sukka toimii myös akillesjänteen tukena sekä tarvittaessa lentosukkana.

Kantaluupiikin ennaltaehkäisyssä ja hoitamisessa kannattaa ottaa tarkasteluun myös jalkineet.

– Kengillä on iso merkitys vaivan syntymisessä, erityisesti seisomatyötä tekevillä. Erilaisilla pohjallisilla ja geelipehmikkeillä on mahdollista helpottaa jalan asentoa.

Jos kantaluupiikki on päässyt pahaksi, on hoitosuositus yleensä yön aikainen venytys. Kun kantakalvoa venytetään yön aikana, kalvo antaa hiljalleen periksi ja kivut yleensä hellittävät.

– Yleensä lääkäri määrää vaivaan yöaikaisen venytyksen, joka tehdään joko teippauksilla tai yölastan avulla. Lasta on teippausta yksinkertaisempi vaihtoehto, Jokinen kiteyttää.

Thermoskin FXT Yölasta on helppokäyttöinen ja tehokas venytysapu. Venytyshoitoa jatketaan tavallisesti ainakin neljä viikkoa.

Kantaluupiikki on uusiutuva vaiva. Vaikka oireet saisi hallintaan, on kompressiosukka hyvä pitää käytössä.

– Kaikkein paras vaihtoehto olisi, jos vaivaa pystyisi ennaltaehkäisemään sukkien avulla. Sukkia ei tarvitse käyttää joka päivä, mutta säännöllinen käyttö voi ennaltaehkäistä oireita, Timo Jokinen toteaa.

Lisätietoa löydät osoitteesta www.askelterapia.fi.

Kantaluupiikin hoitoon on nyt myös saatavilla Thermoskin-kompressiosukka, joka on kehitetty lievittämään hereillä olon aikaista kantaluupiikin kipua ja nopeuttamaan parantumisprosessia. Kompressiosukkaa voidaan käyttää myös ennaltaehkäisemään kantaluupiikin oireiden tuloa. Sarjasta löytyy sopiva malli kantaluupiikin oireiden helpottamiseen niin työhön kuin vapaa-aikaan. Polvipituinen sukkamalli antaa kantaluupiikin hoidon lisäksi kompressiota pohkeen ja akillesjänteen alueelle. Pitkä sukka soveltuu hyvin urheiluun ja lentämiseen.
Thermoskin-tuotesarjasta löytyy kantaluupiikin hoitoon myös yövenytyslasta.
Kaikki tuotteet saatavilla apteekeista!

 

Kilpailu on päättynyt!

Osallistu kilpailuun jättämällä yhteystietosi ja voita 70 euron lahjakortti Askelterapia.fi-verkkokauppaan! Palkinto arvotaan kaikkien osallistuneiden kesken. Kilpailu päättyy 18.10.2017. Vastanneiden nimi- ja osoitetietoja voidaan käyttää ja luovuttaa suoramarkkinointitarkoituksiin henkilötietolain mukaisesti. Lisätietoja Otavamedia Oy:n rekisteriselosteesta.

Kommentit (2)

Kamala vaiva, jalkapohjat koko ajan kipeänä. Venyttely helpottaa, mutta mistä parannus.
10

Kiusallinen vaiva, josta olen kärsinyt jo vuosia! Tulee ja menee, mutta tuntuu aina yhtä ikävältä.
00

Kamala vaiva, jalkapohjat koko ajan kipeänä. Venyttely helpottaa, mutta mistä parannus.
10

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *