Mainos

Polar-testiryhmän kokemuksia ensimmäiseltä viikolta

Polarin laitteiden testiryhmä aloitti 14. tammikuuta kuukauden mittaisen treeni- ja aktiivisuuden kohotusurakkansa. Kiitos kaikille testiryhmään hakijoille! Kiinnostus oli runsasta, ja valitsimme lopulta viisi testaajaa mukaan eri puolilta Suomea. Ennestään mukana oli toimituksen puolelta Anna ja Elli. Lue testiryhmän mietteitä viikon ajalta, miten Polarin laite on auttanut kuntoilussa.

Polarin laitteiden testiryhmä aloitti 14. tammikuuta kuukauden mittaisen treeni- ja aktiivisuuden kohotusurakkansa. Kiitos kaikille testiryhmään hakijoille! Kiinnostus oli runsasta, ja valitsimme lopulta viisi testaajaa mukaan eri puolilta Suomea. Ennestään mukana oli toimituksen puolelta Anna ja Elli. Lue testiryhmän mietteitä viikon ajalta, miten Polarin laite on auttanut kuntoilussa.

polar_Anna1

Anna, Helsinki, testattavana M400:

”Ensimmäisellä testiviikolla huomasin, että arkiaktiivisuuteeni on yllättävän korkealla tasolla edelleen. Huippupäivänä huitaisin liki 26 500 askelta. Vähän kun miettii vaihtoehtoja hissin tai auton käytölle, niin helposti itselle kertyy kiva määrä askeleita mittariin. Tosin kuluneella viikolla pakkanenkin vähäsen ’auttoi’ tässä urakassa omalta osaltaan: auton akku hyytyi ja jouduin jalkapatikalla kulkemaan työ- ja kauppareissuja. Kaupasta kotiin palatessa täysi painava reppu toi mukavasti ytyä ja tehoa kävelyyn. Pakkasen oikut eivät harmittaneet enää kotiin palatessa, kun vilkaisin M400:n lukemia.

Jouduin tällä viikolla flunssan takia pitämään vähän taukoa juoksusta ja kuntosalitreenistä, mutta pari kertaa ehätin kolaamaan rivitaloyhtiön yhteisen pihan ja sepä olikin rasvanpolton kannalta huippuhommaa: rasvan osuus kulutetuista kaloreista oli 65 %. On mahtavaa, kun oman kulutuksen voi niin helposti tarkistaa M400:sta.”

Anne, Jyväskylä, testattavana Loop 2 + sykevyö:

”Minua kiinnostaa faktatieto aktiivisuustasostani mutu-tiedon sijaan. Alun perin olin kiinnostunut urheilusuoritusten aikaisista sykealueista ja suorituksen rasittavuudesta, mutta kun sainkin Loop 2:n, niin aloin miettiä oman työpäivän (luokanopettaja) aikaista askelmäärää ja yöunen laatua.

Viikon aikana olen seuraillut askelmäärääni ja kalorinkulutusta. Lisäksi olen käyttänyt sykevyötä juoksuharrastuksissa. Päivittäinen askelmäärä täyttyy helposti työpäivän aikana, ja oma kalorinkulutus on yllättävän pieni, jos päivän ohjelmaan ei kuulu liikuntaharrastusta tai työmatkakävelyä/-juoksua.

Sykevyön yhteensovittaminen mittariin piti tarkistaa nettisivuilta. Ohjeet löytyivät kyllä hyvin sieltä. Päivittäinen aktiivisuustavoite on saavutettu, osin se on mennyt ylikin. Grafiikka on mielenkiintoista tutkittavaa ja erittäin havainnollista. Pakkaset vaikuttivat omaan aktiivisuuteeni tällä viikolla. Palataan normaaliin arkeen mahdollisimman pian : )”

polar_Elli1

Elli, Lohja, testattavana A300:

”Tätä minä vähän pelkäsinkin! Polar-laitteeni asetuksissa on toki huomioitu, ettei arkiliikuntaa tule paljoakaan, mutta en pääse edes matalaan tavoitetasoon, vaikka jumppaan työpaikalla kuuden kerroksen portaat parikin kertaa päivässä. Yritän fuskata heiluttelemalla kellokättäni liioitellusti, mutta vempele on pahus käyttäjäänsä älykkäämpi!

Perjantaina lähdin kauppareissulle auton sijaan jalan. Reppu selkään ja kahden kilometrin happihyppely kirpeässä talvisäässä. Ostoksista sai kivasti lisäpainoa paluumatkalle, kun napotin menemään kuin mikäkin terrieri. Seuraavana päivänä testasin kuuden kilometrin kävelyä ja siivosin koko talon lattiasta kattoon. Aktiivisuustaso näytti jo huomattavasti paremmalta.

Sunnuntaiaamun uintitreenissä sain vihdoin testattua sykemittaria tositoimissa, ja aktiivisuusmittari lasauttaa yli 100 %, ennen kuin treeni on edes ohi! Tunnin treenillä kuittaan jopa edellisen päivän vajaat prosentit, joka pistää mietityttämään. Tunnin uintitreenissä palaa 600 kcal. Huomaan, että sekä uinnin että baletin tuntikulutus kieppuu samaisen 600 kcal:n tuntumassa. Wau, aika tehokasta!

Polar-laitteeni statistiikka kertoo, että uinnissa syke on suurimman osan kuntoa kohottavassa syketiheydessä, kun taas baletissa palaa rasva tehokkaasti. Lajit siis tukevat hyvin toisiaan. Päätän vakaasti, että huolehdin jatkossa säännöllisesti vähintään neljän treenitunnin viikkotasosta, sen verran täytyy uranaisenkin pystyä kalenteriinsa allakoimaan, sillä hyväkuntoisena jaksaa ja pystyy myös töissä paremmin. Polar-testistä taitaakin tulla henkilökohtainen elämänlaadun kohottamiskampanja!”

polar_Hanna1

Hanna, Kellokoski, testattavana M400:

”Hain testiryhmään mukaan, koska olen itse miettinyt arkiaktiivisuuden ja päivittäisen kevyen liikunnan vaikutusta painoon. Vaihdoin reilu pari vuotta sitten leikkaussalihoitajan työstä nykyiseen työhöni. Aikaisemmin työni oli lähinnä seisten ja kävellen tehtävää työtä. Nykyään osa päivistä on täysin toimistopäiviä. Kahden vuoden aikana on tullut viitisen kiloa lisää, ja en ainakaan tunnusta lisänneeni syömistä : )

Painonnoususta osa tuli viime syksynä, kun perheen aikuinen koira oli työtilanteesta johtuen jonkun verran hoidossa, eikä päivittäisiä kävelylenkkejä tullut tehtyä ilman koiraa. Ilman koiraa en varmasti lähde aamukuudelta sateeseen lenkille, joten yhteisvaikutus istumatyö+ vähemmän kävelylenkkejä näkyy vyötäröllä.

Tavoitteena on testijakson aikana oppia päivittäisen, kevyen liikunnan ja arkiaktiivisuuden merkitys painonhallinnassa. Ja saada taas päivittäisiin rutiineihin aamu- ja iltalenkit kävellen. Haluaisin pudottaa painoani takaisin parin vuoden takaiseen, joten siinä haluan päästä myös alkuun.

Tavoitteena on myös parantaa erityisesti aerobista kuntoa. Syksyllä kävin salilla pari kertaa viikossa, mutta painoa en saliharjoittelulla saanut putoamaan. Tosin tuntui, että töissä esimerkiksi rappusten nousu ylempiin kerroksiin ei hengästyttänyt niin paljoa.

Olen pitänyt M400-mittaria ranteessa päivin öin, töissä pidän taskussa ja otan liikkeelle lähtiessä vasempaan käteen. Hankaluuksia ei ole ollut, laite tuntuu helppokäyttöiseltä ja loogiselta. Myös Polarin Flow-palvelu on selkeä käyttää.

Arkiaktiivisuusmittarin täyteen saaminen ei ole ollut helppoa. Niinä päivinä, kun en ole käynyt aikuisen koiran kanssa lenkillä, aktiivisuustavoite on jäänyt saavuttamatta tai on pitänyt erikseen illalla kävellä ympäri taloa. Olin jotenkin kuvitellut, että kotona ollessa tulee luonnostaan enemmän arkiaktiivisuutta kuin töissä, mutta toisin kävi. Eilen illalla jäi pienestä kiinni, joten sitten sängyssä vielä heiluttelin käsiä ja jalkoja, jotta sain mittarin piippaamaan : )

Ensimmäisen viikon suurin oppi minulle on ollut tajuta se, kuinka iso merkitys koiran ulkoilutuslenkeillä on päivittäisen aktiivisuuden kerryttämissä. Viime syksynä työtilanteesta johtuen perheen aikuinen koira oli paljon hoidossa, joten aamu- ja iltakävelyt jäivät pois. Niinä päivinä aktiivisuus oli todella vähäistä, vaikka olisin käynyt kuntosalillakin. Syksyllä paino nousikin entisestään.

Jo joulukuun lopulla alkanut flunssa ei ole vieläkään hellittänyt, joten treenit ovat olleet lähinnä kävelyä. Tällä viikolla olen muutaman kerran lyhyesti kahvakuulailut kotona. Kävellessä ja kahvakuulaillessa olen pitänyt sykemittaria mukana, ja kahvakuulan osalta olen yllättynyt, kuinka korkealle syke helposti nousee. Mutta tässä on ehkä osansa flunssalla. Nyt jäin lauantaina parin viikon lomalle, sillä meille tuli koiranpentu.”

polar_Maarit1

Maarit, Vantaa, testattavana A 360:

”Ihminen on käynyt kuussa ja keksinyt selfie-kepin, miten voi olla mahdollista, että vielä 2010-luvullakaan ei ole keksitty laitetta, joka mittaisi sykkeen suoraan ranteesta? Tätä mietiskelin viime lokakuussa, kun taas kerran olin päättänyt tuloksettoman surffailuni sykemittareiden maailmassa.

Liikun säännöllisen epäsäännöllisesti, kuitenkin useamman kerran viikossa. Olin kuitenkin hieman turhautunut, kun kuntoni tuntui junnaavan paikoillaan ja mitään selkeästi havaittavaa kehitystä ei ollut tapahtunut oikeastaan koskaan.

Kuin vastauksena rukouksiini tammikuussa silmiini osui testiryhmän hakuilmoitus. Siltä istumalta rustailin hakemuksen, tosin tietoisen siitä, että hakemukseni tuskin olisi ainoa. Sitä suurempi olikin yllätys ja riemu kun sain kuulla valinnan osuneen kohdalleni!

Keskiviikkoiltana tutustuin laitteeseen ja Flow -ohjelman ominaisuuksiin Polarin asiantuntevalla opastuksella. Pitihän Polar A 360 fitness -mittaria päästä välittömästi myös kokeilemaan! Lenkkarit jalkaan, sauvat käteen ja lenkille siis. Ennen lähtöä napautin sykemittarista Kävely-harjoitusohjelman päälle. Kotiin tultua olikin välittömästi synkronisoitava sykemittari ja puhelimeen lataamani appsi, jotta pääsin tutkimaan laitteen taltioimaan sykevirtaa. Laite taltioi harjoituksen keston sekä sykkeen koko harjoituksen ajan.

Fitness-mittaria voi käyttää sykkeen mittaamisen ja harjoitusten taltioinnin ohessa myös aktiivisuuden mittaamiseen. Lisäksi laite mittaa unen laatua ja kestoa laitteeseen kohdistuneen liikkeen perusteella. Tokihan olin innokas näkemään, kuinka laite minun untani valvoisi. Ensimmäinen yö oli selvästi katkonaisempi ja levottomampi johtuen mittarista, en ole tottunut nukkumaan kello kädessä.

Torstai 14.1. oli ensimmäinen täysi testipäivä. Töihin päästyäni olin laitteen mukaan saavuttanut jo 20 % päivän tavoiteaktiivisuudesta. ’Tämähän alkaa hyvin’, ajattelin. Ilo haihtui nopeasti, sillä aamupäivän pitkä palaverin takia sain yhden liikkumattomuusleiman. Laite kun muistuttaa kantajaansa liian pitkällisen yhtäjaksoisen istumisen vaaroista oranssilla kolmiolla.

Karmea totuus aktiivisuudesta paljastuu työpäivän päätyttyä, kun mittari kertoo minun aktivoituneen päivän aikana vain 40 % verran. Vielä olisi huhkittava! Olin kuitenkin menossa vielä salille heiluttelemaan kahvakuulaa, ja ennen treeniä napsautin voimaharjoittelu-ohjelman päälle ja mittauksen käyntiin. Ohjelman päättämisen jälkeen mittari ilmoittikin minun saavuttaneen tavoitteeni, tuntuipas kivalta!”

polar_Marianne

Mari-Anne, Savonlinna,

testattavana A360 :

”Olin jo jonkun aikaa kaivannut liikkumiseni tueksi sykemittaria, ja nimenomaan sellaista, joka ei kaipaa erillistä sykevyötä. Ennestään meiltä löytyy jopa kaksin kappalein sykemittareita, jotka ovat sittemmin jääneet käyttämättömiksi silkasta vastenmielisyydestä sykevyötä kohtaan.

Joulun alla toivoin testaamaani laitetta joulupukilta, mutta niitä ei vielä ollut saatavana Savonlinnasta. Ajattelin, että palaan vuodenvaihteen jälkeen sykemittarikaupoille, mutta ilo olikin suuri, kun sain tietää testiryhmään pääsystä.

Olin syksyllä kauan aikaa sairaana, ja siksi poissa lenkkipoluilta ja kuntosalilta. Painokin pääsi tietysti nousemaan, ja itsellä alkoi olla jo ihan kamala olo omassa kropassa. Joten ensisijainen tavoitteeni A360:n käytöllä on puhtaasti muutaman kilon pudottaminen, ja mittari helpottaa kummasti kulutettujen kaloreiden seuraamista ja painon pudottamisessa.

Selkeästi nälkä kasvaa syödessä, mitä pitempään mittaria on käyttänyt, sitä selvemmin haluan päiväaktiivisuuteni olevan 100 % ja mieluummin vielä reilusti sen yli. Testijakson aikana tulen varmasti liikkumaan hurjan paljon, sen on jo huomannut ekan viikon kuluessa. Pian kuntoni varmaan alkaa vastata sitä tasoa, jolla olin ennen sairasteluja.

Mittari on ollut käytössä siitä lähtien kun sen käteeni sain 24/7. Olen seurannut erityisen tarkkaan kalorinkulutustani ja aktiivisuuttani yleensä samoin kuin yöunen laatua. Käyttöönotto sujui helposti ja käyttö ongelmitta, laite ja Flow-ohjelma ovat helppokäyttöisiä.

Treenit ovat sujuneet hienosti, ja treenaan aika monipuolisesti normaaliin verrattuna. Viikon aikana kävin luistelemassa luonnonjäällä, pari kertaa kuntosalilla, hiihtämässä, lepopäivänä kävelemässä, Hiit 30 -tunnilla ja laskettelemassa. Innokkaana jatkan laitteen testaamista seuraavalle testiviikolle!”

polar_Tessa1

Tessa, Oulu, testattavana M400:

”Olin vuodenvaihteessa tehnyt uudenvuodenlupauksen juosta puolimaratonin loppukeväästä. Ajattelin, että Polarin laitteen avulla saisin juoksusta enemmän irti ja harjoitteluun tulisi lisää mielekkyyttä. Ja kuin tilauksesta pääsin mukaan testiryhmään! Sain todella kattavan ja yksityiskohtaisen perehdytyksen laitteen käyttöön ja hyvä niin, yksin ei olisi tullut perehdyttyä niin laajasti laitteen eri toimintoihin.

Ensimmäisellä testiviikolla tein kolme juoksulenkkiä sekä yhden keskivartalotreenin kuntosalilla. Edellinen juoksulenkkini oli viime vuoden huhtikuussa, joten jännitin kovasti, miltä juoksu tuntuisi. Yllätyksekseni juoksu sujui todella hyvin ja hymy korvissa kirmasin -15 oC pakkassäässä ensimmäisen lenkin! Oli aivan mahtava fiilis. Maltoin kuitenkin aloittaa rauhallisesti, sillä ekan lenkin pituus oli kolme kilometriä ja aikaa meni 35 minuuttia. Seurasin innoissani laitteesta vähän väliä matkaa, aikaa ja vauhtia. Ongelmaksi muodostui takin hiha, joka oli liian tiukka ja teki laitteen vilkuilusta hankalaa.

Toinen ja kolmas lenkki olivat pituuksiltaan 4 ja 5 kilometriä ja aika niihin meni 35-48 minuuttia. Edelleen juoksu kulki hyvin ja fiilis pysyi korkealla. Laitteesta on mukava lukea treenin faktat heti treenin jälkeen ja se antaa positiivista palautetta, kuten ”mahtava vauhti” ja ”hieno harjoitus!” Tuntuu melkein kuin olisi oma personal trainer mukana lenkillä!

Aktiivisuuslukemat menevät treenipäivinä heittämällä yli 100 %, yleensä noin 150 %. Viikon paras lukema (205 %) on lauantailta, jolloin kävin 5 kilometrin juoksulenkillä, ulkoilin lapsen kanssa kahteen otteeseen ja touhusin kotona kotitöitä. Mutta lepopäivinä aktiivisuuslukemat ovat vain 50-60%. Istun päivisin yliopistolla luennoilla ja ajan matkat autolla. Kotona touhuan lapsen kanssa, mutta hänen mentyä nukkumaan rojahdan sohvannurkkaan. Aktiivisuuslukema saa minut kuitenkin kiinnittämään asiaan huomiota, ja niinpä ulkoillessani lapsen kanssa teen kyykkyjä ja hyppyjä leikkien lomassa. Puuroa keittäessäkin ehtii tehdä useat askelkyykyt!”

X