Yli pyykkivuorten

Kamera käy olohuoneessamme

Teksti: Hanna Maaria, Yli pyykkivuorten

1. Järjestä riittävän pitkä ja tylsäksi käyvä loma koko perheelle.

2. Vie lapset kauas mummolaan, jossa ei ole muita kavereita kuin sisarukset eikä juuri muita leluja kuin muutamia Legoja ja lisäksi vain Aku Ankkoja.

3. Kotiin palatessa järjestä niin, että kaikki kaverit ovat reissussa tai heillä on muuta tekemistä.

4. Ylläty!

Lapset ovat jo kaksi päivää leikkineet innoissaan kolmestaan. Kolmestaan! Ilman tappelemista!

He kuvaavat elokuvia Matildan kännykällä. Yhdessä he tekevät käsikirjoituksen ja vuorotellen kuvaavat ja näyttelevät. Tällä hetkellä on käynnissä Lomareissu-nimisen leffan kuvaukset.

En uskalla edes hengittää. Nauru raikuu, ja pienin on onnellinen, kun on täysivaltainen porukan jäsen.

Ihan jäätävä sotkuhan tästä tulee, mutta tulkoon. En liikahda mihinkään tästä, että lumous ei säry. Tällaista tunnelmaa ja leikkiä ei ole ollut aikoihin eikä taatusti tule olemaan kovin pian uudestaan. Kohta he tulevat näyttämään valmiin elokuvan sekä poistetut kohtaukset, jotka ovat menneet pilalle nauramisen vuoksi.

Kävin äkkiä nappaamassa kuvan. En laittanut kulisseja kuntoon, en harjannut tyttöjen hiuksia enkä yrittänyt asetella järkkäriin oikeita asetuksia. Kännykällä otin. Enkä osaa säädellä kuvaa tähän blogiin oikein.

Yksi kuva kertoo tällä kertaa kaiken.

Nyt he pyysivät kaakaota, koska lomareissuilla saa syödä ja juoda hyvää ja elokuvassa he käyvät kahvilassa. Osasivat vetää oikeasta narusta. Tottakai saivat ottaa, vaikka kohta on ruoka-aikakin. Ihan mitä vain, vaikka suklaata, kunhan eivät tappele.

Lue myös

X