Yli pyykkivuorten

Olen onnellinen!

Teksti: Hanna Maaria, Yli pyykkivuorten

Tänään olin onnellinen, koska…

Lapset ovat jo niin isoja, että saamme viikonloppuaamuisin nukkua univelkaa pois. Aava katseli elokuvaa tyytyväisenä sohvalla muiden nukkuessa.

Aamulla ei ollut kiire mihinkään. Jokainen sai tehdä, mitä itse halusi. Yksi muovaili, yksi leikki matkalaukkua vetäen olevansa Espanjassa ja kaksi harrasti haavematkailua lukemalla netistä matkakohteiden sääennustuksia. Henrik sai olla kaverin luona naapurissa yökylässä eikä aamulla kiirehtinyt kotiin. Kivat leikit taisivat alkaa heti aamulla taas. Hän tuli kotiin vasta, kun oli kaverin kanssa ulkoillutkin ja haimme hänet syömään.
 
Ulkoilimme valoisan aikaan. Tytöt hiihtivät ja kaatuilivat tahallaan. Me annoimme heille tyylipisteitä. Teimme lumienkeleitä pellolla koko porukka.

Sain aikaiseksi imuroida alakerran, taitella puhtaita pyykkejä ja vaihtaa puhtaita lakanoita. 

Mies teki ihanan epäterveellistä sinihomejuusto-kinkkukastiketta pastan kanssa.

Aava ja hänen ystävänsä leikkivät ruokapöydän alla. Sieltä kuului ihana kikatus. Koko olohuone oli täynnä prinsessamekkoja ja kruunuja. Prinsessat puhuivat englandia laulamalla Let it kouuuu, let it kouuuu…

Minä päätin tehdä pullia ja ne onnistuivat! Gluteenittomat eivät aina onnistu.

Kaksi kaukana asuvaa ystävääni viestittelivät kanssani tänäänkin. Myös äiti, isä ja sisko olivat Whatsappissa tänään. Välimatkalla ei ole väliä, kun on kännykkä ja Facebook!

Ystävä kävi juoksemassa ja ilmoitti minulle, että minun on pakko mennä salille. Siispä menin. Olin onnellinen, että ystävä sai minut liikkeelle.

Ei mikään saliselfie. Ruipelot ei lihaksilla leveile. Vielä…

Mies kävi lasten kanssa kaupassa ollessani salilla. Ei tarvitse heti viikon alussa mennä kauppaan!

Lapset nukahtivat nopeasti. Unilelut valvovat heidän untaan.

Viikonloppu on ihmisen onnellisinta aikaa.

 

Lue myös

X