Yli pyykkivuorten

Viikonloppu kuvina & uudet hiukset!

Teksti: Hanna Maaria, Yli pyykkivuorten

Perjantai

Perjantaina minulla ja Aavalla oli vapaapäivä. Kun muut lähtivät kouluun ja töihin, leikimme me vähän aikaa ja lähdimme sitten ruokakauppaan. Juhlistimme vapaapäiväämme käymällä pizzalla. Tällä kertaa gluteenittomien pizzojen koko olikin paljon isompi kuin aiemmin, joten kotiin jäi paljon pizzaa vietäväksi.

Loppuperhe tuli aika nopeasti perässämme kotiin. Pelasimme ostamaani uutta korttipeliä hetken, me neljä isointa. Pienin piirteli itsekseen ja höpötteli, miten ihanaa on viettää vapaapäivää.

Henrik ja iskä rakentelivat Legoilla ja tulivat sitten esittelemään ”Pahisten tähtituhoajaa”. Minä siivoilin ja kirjoittelin blogitekstejä. Tytöt pelasivat yhdessä sitä uutta peliä.

Söimme ja päätimme lähteä käymään Tampereella shoppailemassa, mutta minulla olikin vähän kipeä olo. Pakollinen pysähtyminen teki hyvää.

Isojen iltapalaa söimmekin tällä kertaa koko perhe. Kun Aava meni nukkumaan, pelasimme vielä Love letter -nimistä korttipeliä. Lapset katsoivat Harry Potteria ja me Netflixistä Bonesia, jota olemme seuranneet jo 9 tuotantokautta.

Lauantai

Aamulla oli Henrikin sählyturnaus, jota olimme koko perhe katsomassa. Henrik pelasi pari peliä puolustajana ja yhden maalivahtina. Pari voittoa tuli ja yksi niukka häviö.

Turnauksen jälkeen kävimme kotona syömässä ja lähdimme sitten Koskikeskukseen. Henrik jäi kotiin tosin lepäämään. Matilda ja A. suuntasivat shoppailemaan, minä ja Aava lähdimme etsimään, pääsisimmekö kampaajalle.

Pääsimme! Aavan hiuksista lähti pari senttiä ja hän sai ihanat kiharat. Minä taas luovuin kiharoistani: kampaamon lattialle jäi 15 senttiä.

Kun minun päätäni operoitiin, viihdytti Aava itseään ottamalla valokuvia about kaikesta kampaamossa. Kännykkäni kuvagalleriasta löytyi kuvia aina naulakosta Seiskan kanteen. Tässä muutama Aavan otos.

Illalla vain lepäilimme kotona.

Sunnuntai

Sunnuntaina osallistuimme yhteisvastuun hyväksi järjestettyyn Talvitapahtumaan. Kirkkoon tuli Simeoniksi pukeutunut lastenohjaaja, mikä säikäytti kaikkia roolihahmoja pelkäävän Aavan. Ulkona lapset saivat ratsastaa, käydä paloautossa ja traktorissa sekä laskea pulkkamäkeä. Sisälläkin oli kivoja ongintoja ja kasvomaalausta.

Lapset leikkivät ja pelailivat kotona. Minä olin luvannut Henrikille opetella Xboxilla pelaamista. Hän laittoi jonkun pelin, kertoi mistä pitää painaa – ja vaihtoikin pelin. Hän sitten unohti kertoa, mistä nyt pitää painaa. Vanhat ohjeet eivät enää päteneetkään, joten ukkelini pyöri ruudulla kuin hyrrä.

Henrik nauroi säälivästi. ”Äiti yritä nyt edes! Sun pitää tulla tänne
päin, paina sitä aata!”. Sitten hän vilkaisi minua niin kuin vilkaistaan
juuri syntynyttä varsaa, joka yrittää päästä jaloilleen, mutta ei
onnistu. ”Tehdäänpä sitten näin”, sanoi Henrik ja sitten hänen hahmonsa
nosti minun hahmoni suorin käsivarsin päänsä päälle ja juoksujalkaa vei
meidät oikeaan suuntaan läpi pahisten. Mitään en tajunnu, mutta hauskaa
oli!

Leikimme Matildan kanssa bloggaajia ja kävimme ottamassa ulkona asukuvia ilman ulkovaatteita. Ei tullut hymyjä, eikä hyviä asentoja, mutta kylmä tuli. 

Lähetimme isot lapset ruuan jälkeen reilun kilometrin matkan kauppaan ostamaan jäätelöä. Kun he tulivat, pidimme jäätelökestit. Sen vuoksi raahauduin illalla vielä salille.

Mukava viikonloppu!

Mukavaa uutta viikkoa sinulle!

Lue myös

X