Yli pyykkivuorten

Äkkilähtö parisuhdelomalle!

Teksti: Hanna Maaria, Yli pyykkivuorten

Minä ja A. tajusimme yhtäkkiä, että olemme käyneet viimeksi ihan kahdestaan jossain joulupäivänä. Tuolloin vanhempani olivat meillä ja me pääsimme käymään ihan kahdestaan baarissa!

No eikä käyty baarissa! Emme siis oikeasti, aikuisten oikeasti, käy koskaan baarissa. Se oli siis vitsi. Kävimme kahdestaan Tampereella apteekissa ostamassa Aavalle korvatulehdukseen lääkettä (lue blogiteksti kipeästä Aavasta tästä). Kävimme kyllä myös kauneimmissa joululauluissa. Se oli todellinen parisuhdehetki, koska meille jäi kirkonpenkistä vain yhden henkilön tila ja edessämme oli pylväs, joten näimme ja tunsimme vain toisemme joululaulujen raikuessa ympärillämme.

Tänään olimme ihan väsyneitä sekä tästä viikosta että vielä viime viikostakin, kuten reissusta Helsinkiin (lue tästä). Tajusimme, että tarvitsemme aikaa kahdestaan nyt heti! Niinpä me repäisimme ja otimme äkkilähdön!

Tulimme siihen tulokseen, että lapset ovat kyllin isoja olemaan erossa meistä. Annoimme muutaman pikaisen ohjeistuksen ja ehdottoman käskyn ja lupasimme sopivan lahjonnan ja sitten juoksimme autolle hyppien kuin takapihamme laitumelle kesäisin kirmaavat lehmät.

Autossa ensitöiksemme annoimme pienen teatraalisen pusun. Kyllä loma kahdestaan on pusun arvoinen!

Kuva täältä

Aikuiseen makuun 

 

Heti alkumatkasta palasimme vanhemman rooliin huolehtiessamme, miten naapurin lapset juoksentelivat tiellä kuin päättömät kanat. 

Matka meni ihan hyvin. En ollut epäsosiaalinen ja näppäillyt matkalla puhelintani, koska menin poistamaan siitä Facebookin. Emme ehtineet kovinkaan syvälliseen parisuhdeanalyysiin, mutta emme myöskään riidelleet. Ihan hyvä matka siis.

Perillä kohteessa sää oli juuri sellainen, kuin kohteen lomaoppaat helmikuulle lupaavat. Tähtiluokitus oli ihan hyvä. Kohde oli aikuiseen makuun ihan ok, mutta lapsiperheitäkin näkyi. Parasta kahdelle ja hyvään oloon -luokituksiin en osannut sanoa mitään.

Parveke: ei. Uima-allas: ei. Ravintola: kyllä. Kauppa: kyllä. Aamiainen: ehkä. Etäisyys meren rantaan: noin 100 km. Etäisyys keskustaan: 0 km.

Kohteeseen ei tarvinnut kirjautua, piti vain ottaa katoksesta ostoskärryt ja alkaa latoa ostoksia kyytiin. S-market: parisuhdeaikaa parhaimmillaan.

Tulevaisuudensuunnitelmia

Lomalla olisi hyvä keskittyä viettämään aikaa kahdestaan. Kyllä, olimme yhtä aikaa niin hedelmä-, vihannes- kuin leipähyllylläkin.  Työnsimme kärryjä yhdessä aivan kiinni toisissamme kuin vastarakastuneina, aivan kuin olisimme lykkineet toisiamme. Työnsimme kyllä ihan vain eteenpäin, emme tehneet edestakaista liikettä, jollaista äidit tekevät, kun sekoittavat ostoskärryt ja lastenvaunut.

Pariskuntien olisi hyvä suunnitella yhteistä tulevaisuuttaan. Me suunnittelimme kyllä! Suunnittelimme niinkin kauas kuin kolmen päivän päähän: päätimme niin lauantain, sunnuntain kuin maanantainkin ruuan.  Emme riidelleet yhtään näissä tulevaisuudensuunnitelmissa. Minä päätin lauantain ja A. päätti sunnuntain ruuan.

Maanantain kohdalla päätimme yhteistuumin tehdä jotain, minkä voi tehdä jo sunnuntai-iltana valmiiksi. Pariskuntien on hyvä olla joskus myös itsekkäitä, ajatella vain heitä kahta. Niinpä me päätimme tehdä kana-makaronilaatikkoa, johon tulee myös sinihomejuustoa. Epäilimme, että lapset eivät siitä tykkää, mutta sitten nauroimme ilkeästi niin kuin Doctor Evil Austin Powers -leffassa: Muahhahhahhaa, syöväthän ne, kun ei ole muuta tarjolla!

Huomasimme, että meillä on yhä paljon yhteistä. Mennessämme jugurttihyllylle tartuimme kumpikin litran jugurttipurkkiin, lausuimme kurjalla ja halveksuvalla äänellä sokerimäärän ja palautimme kumpikin purkkimme hyllyyn. 12 prosenttia sokeria, 14 prosenttia sokeria, ei käy! Oli muutakin yhteistä: kumpikin meistä oli ottanut Cheddar-juustoa hampurilaisia varten.

Aikuisten nautinnolliset leikit

Joskus aikuisten on saatava viettää ihan kahdestaan nautinnon hetkiä. Hetket täytyy ajoittaa tietysti niin, että lapset eivät pääse yllättämään. Kotimatkalla antauduimme intohimon valtaan autossa. Ei muuten ollut eka kerta, voin kertoa. Ensi vuonna olemme olleet yhdessä 20 vuotta, joten kyllä moni auto on saanut olla nautinnossamme mukana.

Voiko mikään olla nautinnollisempaa kuin nämä?

Kotipihalla piti vähän aikaa vielä hihitellä ennen kuin maltoimme mennä kotiin. Piti vähän hönkiä ilmaan, että saimme karkkien hajun pois suustamme, että emme jäisi kiinni. Se olisi ollut noloa, jäädä nyt kiinni karkkien syömisestä päivänä, joka ei ole lauantai!

Onnellinen paluu kotiin

Lapsilla oli kotona kaikki hyvin. Heidän ei ollut tarvinnut mennä hakemaan apua päivystävästä naapurintädistä. Tunti oli mennyt mukavasti yhdessä leikkien. Palkinnoksi luvatut iltapalavanukkaat otettiin ilolla vastaan.

Reissu oli sillä tavalla onnistunut, että emme puhuneet lapsista kuin nauraessamme, että ei tämä(kään) ruoka nirsoilijoille kelpaa, mutta life is hard jo lapsesta lähtien.

Ehkä ensi kuussa pääsemme kahdestaan kävelylle! Silloin kätkemme taskuun suklaalevyn, jonka nautimme heti kulman takana hihitellen kuin pahimmatkin pahanteossa olevat pikkukakarat.

Lue myös

X