Yli pyykkivuorten

Kurkistus ostoskassiin: sadalla eurolla ruokaa, myös G ja L

Teksti: Hanna Maaria, Yli pyykkivuorten

Kävin tänään ostamassa ruokaa ainakin lauantaihin asti. Luultavasti ruuat riittävät pitempäänkin tai vähintäänkin osa pakastustakin varten, koska lapsemme ovat todella pieniruokaisia.

Ostin siis ruokaa kahdelle aikuiselle ja 4-, 9- ja 12-vuotiaille lapsille. Minä olen meistä laktoositon ja gluteeniton, Aava gluteeniton ja loput kaikkiruokaisia. Aamupalan syö kotona meistä neljä, minä otan lounaseväät töihin, välipalan syö kaksi, päivällisen viisi ja iltapalan lähinnä vain kolme. Näillä tiedoilla täytin ostoskorimme.

Ostin kasviksia, hedelmiä, vihanneksia, juureksia, jugurtteja, raejuustoa, Fetaa, sulatejuustoa, lohta, jauhelihaa, kinkkua, leipiä, makaroneja, hedelmäsoseita, maitoja, kanamunia, mausteita, kermatuotteita, suklaata, peruna-juuressekoitusta, tacopeltiin ainekset sekä Aavalle sukkahousut.

Gluteenittomia oli tällä kertaa vain 3,99 euron makaronit ja 2,99 euron sämpylät. Lohi maksoi 7,95 euroa ja sukkahousut 5,95 euroa.

Lasku oli 97,58 euroa. Ostin nämä S-marketista, josta saa bonuksina 5 euroa takaisin. Osaako kukaan sanoa, kuinka paljon halvemmalla olisin päässyt Lidlissä?

Tarkoituksenani on tehdä näistä monta salaattilounasta töihin ja lisukesalaatteja päivällisille, lohikeitto, kinkkukiusaus, tacopelti, kasviksia ja dippikastiketta sekä mahdollisesti myös juurespihvejä. Perjantaina tai lauantaina herkuttelemme suklaavaahdolla. Lapset saavat näistä myös monta aamu-, väli- ja iltapalaa.

Salaattilounaaseeni lisään usein tonnikalaa, aurinkokuivattua tomaattia, kanasuikaleita, siemeniä tai muita juttuja, joita en nyt ostanut. Monia muitakin perusaineksia, kuten puuroa, mysliä ja levitteitä, oli valmiina kotona. Juomme myös lähes koko perhe usein Soda streamerillä tehtyä kuplavettä. Lauantaiksi käymme luultavasti ostamassa myöhemmin vähän karkkia.

Millaisia ruokia te syötte?

Värikäs ruoka: terveellinen ja parhaan makuinen!
Aina oppii uutta: Romanesco-kukkakaali. Kuin taideteos!

Lue myös

X