Yli pyykkivuorten

Esittelyssä viikon päiväkotivaatteet

Teksti: Hanna Maaria, Yli pyykkivuorten

Aava on prinsessa henkeen ja vereen. Mitä enemmän röyhelöä, mitä pinkimpi ja mitä pidempi hameen helma, sitä parempi. Koska minulla on vanhempikin tytär, tiedän, että prinsessavaihe ei kestä ikuisesti. Siispä annan hänen valita mekkoja ja hameita joka päivä päälleen. Minua ei haittaa, että housut jäävät pitämättä. Jos lapsi on onnellinen mekossa, niin hän myös saa käyttää mekkoja. Kukapa ei haluaisi tuntea itseään kauniiksi ja ihanaksi?

Kuvasin tällä viikolla Aavan vaatteet aamuisin. Olkaa hyvä: yhden viikon arkipäivien päiväkotivaatteet pian viisi vuotta täyttävällä neidillä.

 

Maanantai

Me  & I:n paita ja housut. Vasta lähiaikoina Aava on hyväksynyt tällaisiakin asukokonaisuuksia. Useimmiten hän haluaisi lisätä housujen päälle vielä hameen… Tykkään tosi paljon noista yogapantseista. Aavalla on niitä kahdet,
Matildalla kahdet ja minulla yhdet. Tosi pehmeät ja laadukkaat housut!

Tiistai

Sukkahousut, hame ja paita H&M. Yhdessä vaiheessa tuo hame oli niin tärkeä, että sen pesua odotettiin itkien.

”En halua enää kuvaa!”

Keskiviikko 

Kuten aina, laitoin vaatteet valmiiksi olohuoneen sohvalle ja menin sillä aikaa meikkaamaan. Sininen mekko on Matildan vanha, ja rakastan sitä. Sukkahousut ja paita H&M, mekko muistaakseni myös H&M, lappu on kulunut.

Totuus on tarua ihmeellisempää. Kun tulin meikkaamasta, olivat vaatteet yhä sohvalla, mutta hän oli jo pukenut. ”No kun mä halusin tän jumpsuitin”, sanoi hän katse Pikku Kakkosessa. Selvä, ne vaatteet sitten. Sukat siskolta perityt ja vähän jo huonot, jumpsuit jo liian pieni, mutta olkoon menneeksi, jos hän kerta ne suureksi ihmeekseni halusi. Oli jumpsuitfiilis! Muistaakseni Seppälästä tuo jumpsuit.

Torstai

Torstaina Aava laittoi Savonlinnan torilta löytämämme Sampsukan ihanan mekon, H&M:n paidan ja Finnwearin sukkahousut. Hän halusi välttämättä päähänsä tuollaisen kruunun prinsessavaatekassistaan. Ei kai siinä, hienosti sopi. Valokuvausintoa ei juurikaan enää löytynyt loppuviikosta.

”En halua enää kuvaa!”

Perjantai

Kuvaushaasteen viimeisenä päivänä Aava muistutti jo aamulla, että lupasin perjantaina palkkion, jos saan ottaa hänestä asukuvia. Sen hän illalla saikin: saippuakuplia, joista oli iloa sen 10 minuuttia ennen kuin purkki kaatui. #lapsiperhearki #ihanparasta #bubbles #mitenjokuvoiilahtuaniinpienestä

Perjantain asuna  oli KappAhlin ihana keijumekko ja jotkut markettisukkahousut.

Huomatkaa myös ihanat nutturat. Hän repi ne raivokkaasti pois heti kuvan jälkeen. Ainakin yritin estää hiusten uppoamisen puurolautaselle päiväkodin aamiaisella… Meillä on hiusten kanssa menossa pieni miettimistauko. Hän haluaa Tähkäpään letin, mutta ei pidä harjauksesta eikä hiusten laittamisesta…

Sellaiset vaatteet valikoituivat Aavalle tällä viikolla päiväkotiin ilman sen suurempaa pohtimista. Ihan perusvaatteita, jotka pyörivät surutta koneessa harva se päivä. Meillä on tällä hetkellä suurin osa Aavan vaatteista Me & I:lta, H&M:sta, KappAhlista ja Lindexistä.

Pomp de lux kiinnostaisi kovasti, mutta nyt ei ole meillä mitään sieltä. Minua saa kutsua Tampereelle tai lähikuntiin sellaisille kutsuille, jos joku pitää 🙂

Jos vaate- tai hiusaihe kiinnostaa, niin lue vaikka näitä arkistojen aarteita: 
 
Pipon päällä prinsessakruunu

Lasten päivän asut

Prinsessa Takkutukan tavoite

Prinsessamekko

T-paita riittää pakkasellakin 

Jos minun hiukseni kiinnostavat niin lue tämä: Asukuvia ja kampauksia kunnon bloggaajan tyyliin. 

Ihanaa viikonloppua!

Lue myös

X