Yli pyykkivuorten

Kurkistus ostoskassiin: viikon arkiruuat

Teksti: Hanna Maaria, Yli pyykkivuorten

Kävin maanantaina kaupassa ostamassa ruokaa sadalla eurolla. Esittelin ruuat tässä postauksessa. Alla kuva ostoksistani.

Kävimme eilen lauantaina uudestaan kaupassa, kun leivät, lähes kaikki hedelmät ja salaattiainekset, pääruoka-ainekset, jugurtit ja lähes kaikki maidoista olivat loppuneet. Mies oli tämän viikon työmatkalla, mutta se ei suuremmin vaikuttanut ruuan kulumisen tahtiin.

Tiistaina tein itelleni salaatin töihin evääksi. Salaatin joukkoon laitoin aiemmin paistamiani kanafileitä.

Tiistaina illalla tein kalakeiton, johon laitoin perunoita, porkkanoita, kukkakaalia, ihan vähän sipulia, vettä, maitoa, lohifileestä leikkaamiani kuutioita, mausteita ja puolikkaan Koskenlaskijaruoka-purkin. Kuivattu ruohosipuli on lempparimausteeni, sitä laitoin tähänkin. Keittoa söi tiistaina minun lisäkseni kolme lasta ja kylässä oleva aikuinen ja lapsi.

Keskiviikkona söin töissä kalakeitoa. Illalla tein kinkkukiusauksen, johon laitoin kinkkulaatikon, peruna-juuresseikoituksen, mausteita, kaksi purkkia kermaa ja loput Koskenlaskijasta. Päälle vähän juustoraastetta. Mitä kauemmin tämä ruoka on uunissa, sen parempaa siitä tulee! Kaksi tuntia 200 c on ihan hyvä. Täydellinen ruoka laittaa uuniin ulkoilun ajaksi.

Kiusauksen kanssa söimme salaattia, johon  laitoin salaattia, tomaattia, kurkkua, paprikaa, omenaa, aurinkokuivattua tomaattia, fetaa ja auringonkukan siemeniä.

Torstaina söin töissä loput kalakeitot. Illalla päätin tehdä juurespihvejä, mutta se oli virhe. Lue torstaistamme tästä. Ilmeisesti tein liian paksuja pihvejä tai laitoin liikaa perunaa, mutta pihvit siis maistuivat pelkältä raa´alta perunalta. Yök! Tänään paistan niitä vielä uunissa. Katsotaan miten käy.

Söimme loput kiusauksesta sekä maistelimme pihvejä. Kävimme K-kaupassa, josta ostimme jäätelöt, emme muuta.

Perjantaina minun piti tehdä salaatti taas töihin, koska aineksiakin oli niin hyvin vielä. Olin aamulla niin väsynyt ja oli niin kiire, että ostin ruokatunnilla läheisestä kaupasta sellaisen pakastealtaan  thaikuution.

Illalla Matilda laittoi meille ruokaa suunnittelemansa menun mukaan. Saimme kasviksia ja dippikastiketta, tacopeltiä ja suklaavaahtoa.

Tacopeltiin hän laittoi nachoja, jauhelihaa, juustokastiketta, salsakastiketta ja juustoraastetta. Suklaavaahtoon tuli suklaata, kananmunia, kuohukermaa ja ripaus sokeria.

Tacopelti oli pienimmille liian tulinen, joten ensi kerralla pitää valita vähemmän tulinen salsa. Ruokaa jäi runsaasti vielä jääkaappiin.

Jos nyt olisin valitsemassa tämän viikon ostoksia, ostaisin kalaa enemmän ja tekisin keiton, jota söisimme kolme päivää. Se keitto oli tosi hyvää. Juurespihvejä en ihan äkkiä kokeile uudestaan, hih. Sen sjaan olisin tehnyt gluteenittomista Finmix-jauhoista ja pakastepinaatista pinaattilettuja.

Mitäs ruokia te ostatte ensi viikoksi?

Lue myös

X