Yli pyykkivuorten

Lauantaina Suomipop-risteilylle!

Teksti: Hanna Maaria, Yli pyykkivuorten

Lähdin tänään töistä aiemmin salille käyttämään työnantajan tarjoaman liikuntatunnin. Laitoin kuulokkeet korviin ja Spotifysta soittolistan pyörimään. Juoksin juoksumatolla niin täysiä kuin lähti Kaija Koon Supernaisten tahtiin.

”Yli pyykkivuorten, läpi lasikattojen
yö vie meidät, mä mitään muuttais en.
Joskus kun mä lähden voitte värssyn kirjoittaa.
Hän pystyi aamuun saakka tanssimaan.”
Ajattelin siinä juostessani, että äidin täytyy saada tanssia joskus aamuun asti, jos hän haluaa. Ei ole järkevää odottaa, että kaikki lapset ovat isoja ennen kuin äiti lähtee käymään jossain ilman lapsiaan. Siihenhän voi mennä 20 vuotta! Äidin ei tarvitse olla pelkkä kotiin sidottu palvelijatar ja kodin hengetär.

Allekirjoitan vahvasti Kaksplussassa 2/2016 olleen ajatuksen, että äitiys on matka, jota ei ole tarkoitus kulkea yksin. Blogini sai nimen Kaija Koon Supernaiset-kappaleesta, koska minusta on tärkeää, että äiti ei ole vain äiti vaan että äiti on myös ystävä. Ystävän kanssa jaetaan niin äitiyttä, naiseutta kuin muutakin elämää.

Supernaiset kertoo neljästä naisesta, jotka kohdatessaan jatkavat siitä, mihin viimeksi jäivät nauraessaan meikit naamoiltaan. Yhdessä he lentävät supernaisina pyykkivuorten yli ja suoraan katoista läpi korkkarit jalassaan.

Olen ollut lähiaikoina väsynyt työn ja perhearjen yhdistämisestä. Kuopuksen uhma puristaa minusta viimeisetkin mehut. Isommat lapset hakevat omaa paikkaansa ja huomiotaan omilla tavoillaan. Lähipiirissäni on nyt isompaa ja pienempää surua, joissa elän vahvasti mukana. Kirjoitin eilen, että en saa mentyä nukkumaan. Ihanasti huolehditte kommenteissa minusta! Menen kyllä kello 23, mutta väsymys onkin enemmänkin henkistä. Minä nukahdan heti, kun lasken pään tyynyyn, oli kello sitten 21 tai 23.

Lomaa omasta elämästä?

Koen, että elämäntehtäväni on olla äiti. Olen nyt äiti konkreettisesti, myöhemmin taas ehkä enemmän henkisesti. Haluan antaa aikaani lapsille ja olla läsnä.

Ajattelin kuitenkin pari päivää sitten, että haluaisin lomaa kuviosta aamutoimet-päiväkoti-työ-päiväkoti-ruuanlaitto-siivoaminen-iltatoimet… Haluaisin lomaa omasta elämästäni. 

Jos äiti ei ole koskaan mitään muuta kuin äiti, niin eihän se voi olla hyvä juttu, eihän?

Ajattelin todellakin, että haluan lomaa elämästäni. Ensin järkytyin ajatuksesta, mutta sitten alkoi hymyilyttää. Toisaalta, miksikäs ei? Itse asiassa, lomahan on tulossa!

”Korkkarit kattoon, tää ilta on meille.
Mun sielunsiskoille, supernaisille.
Laseissa kuohuvaa, silmissä kultaa.
Ja auringonnousuun on ikuisuus aikaa.”

Suomipopin 15-vuotisristeily

Lauantaina minä ja kolme ystävääni kohtaamme toisemme Länsiterminaalissa ja vedämme korkkarit kattoon Radio Suomipopin 15-vuotisjuhlaristeilyllä. Jätämme hetkeksi perheet selviämään ilman meitä ja tanssimme eturivissä, kun Yö, Juha Tapio, JVG, Roope Salminen & koirat, Aurora ja Joku paikallinen bändi nousevat lauteille.   
Kuvat Suomipop-risteilyltä vuodelta 2015.

Luvassa on ihan parasta seuraa, loistavaa musiikkia, hyvää ruokaa, ehkä lasillinen skumppaa, shoppailua ja maistiainen elämästä, johon ei kuulu pyykkivuoria, uhmaa ja läksyjen kuulustelua. Aiomme pitää hauskaa!

Olimme viime vuonna samalla porukalla samalla risteilyllä ja oli kyllä hauskaa! Jokaisen naisen tulisi päästä tällaiselle reissulle parhaimpien ystäviensä kanssa kerran vuodessa!

Koska olimme jo viime vuonna, tiedän mitä odottaa! Tiedän myös, millainen on matkani yksin Tampereelta Helsinkiin tilausajobussissa… Muut halailevat pysäkillä seuruettaan, intoilevat reissusta ja sihauttavat bussissa juomansa naurun ja laulun raikuessa. Minä tapaan ystäväni vasta terminaalissa, joten nökötän yksin paikallani säälittävänä reppanana… Lähteä nyt bileristeilylle yksin!

Minulla on bussiin loistava suunnitelma. Aion syrjäytyä rauhassa ja upota takkini sisälle tablettini kanssa. Aion katsoa leffan, jonka minä valitsen! Aion katsoa leffan ilman keskeytyksiä, ihan yksin!

Jo se on lomaa!   

Lue myös

X