Yli pyykkivuorten

Uhman avuksi motivaatiotarrataulu – SISÄLTÄÄ ARVONNAN

Teksti: Hanna Maaria, Yli pyykkivuorten

Myönnän: Aavan uhma on ollut koko kevättalven yhtä jäätävä kuin ne tammikuun pakkaspäivät olivat. Jäätäviä tammikuun pakkaspäiviä, mutta meillä jäätäviä uhmakuukausia. Arki on aikamoista selviytymistaistelua, kun perheen pienin, vain vähän reilu satasenttinen ihminen, pitää hoviaan kotona Kuningatar Ei:nä.

Ei syömään, ei nukkumaan, ei pukemaan, ei riisumaan, ei suihkuun, ei ulos, ei sisään, ei tuota lelua, ei sitä yöpukua, ei leipää, ei puuroa eikä jugurttia, ei varsinkaan koskaan ikinä milloinkaan päiväkotiin eikä koskaan ikinä vessaan, ei ainakaan yksin.

Karkuun juoksemista, piiloutumista, vanhemman korvaa ärsyttävää naurua ja itkua ja tappelua. Tahtojen taistelua. Ymmärrettävää, mutta kaikki mehut vanhemmista imevää kasvua.

Välillä ahdistaa jo etukäteen,  kun tietää, että puolen tunnin päästä pitäisi olla menossa viemään isompaa lasta harrastukseen, mutta sitä ennen pitäisi saada Aava käymään vessassa, vaihtamaan ballerina-asunsa sisävaatteisiin, pukemaan tai antamaan minun pukea ulkovaatteet päälleen ja saatava s-kirjaimen asennossa huutava tyttö autoon. Huoh.

Leikkien Motivaatiotarrataulu Kukkaset saatu blogin kautta.

Uhmaikäisen kanssa pärjääminen on suoraan verrannollinen omaan vireystasoon. Kun itse on hyväntuulinen, suhtautuu naama punaisena raivoavaan Pikku Myyhyn lempeän rakastavasti ja oikeita kasvatuskeinoja käyttäen. Hyvällä tuulella lapsen raivarit jopa naurattavat, kuten tässä tekstissäni. Kun taas itsellä on kiire, nälkä ja stressi, on raivoavan kakaran käyttäytyminen todellinen kirsikka päivän päällä.

Olemme yrittäneet vaikka mitä, että arki olisi helpompaa. Jokainen vanhempi tietää, että kehuminen, positiivinen asenne ja kannustaminen ovat avaimia menestykseen, mutta aina pelkkä sanat, syli ja silittäminen eivät riitä. Aika, rakkaus ja ulkoilu ovat avainsanoja, mutta niiden lisäksi voi kokeilla muutakin.  

Motivaatiotarrataululla onnistumisen iloa

Saimme Leikkien-lelukaupasta testaukseen Motivaatiotarratauluja, joita aiomme nyt todellakin kokeilla. Aava ainakin itse on innoissaan. Ideana on saada tarratauluun, A2-kokoiseen julisteeseen, tarra jokaisesta onnistuneesta asiasta, joka on tehty ennalta sovittujen sääntöjen mukaan.

Otimme nyt testiin julisteen, jossa on kolme kukkaa. Jokaiseen kukkaan kirjoitimme yhden opeteltavan asian: reippaasti ja omatoimisesti vessaan menemisen, reippaan pukemisen ja lelujen siivoamisen. Jokaiseen kukkaan kirjoitimme ihan tavallisen, arkisen, mutta tavoiteltavan palkinnon, jonka hän saa, kun kukkaan on liimattu kaikki terälehdet. En halunnut kirjoittaa tavallisten asioiden oppimiseen palkinnoksi mitään särkänniemiä ja hoploppeja vaan ihan tavallisia asioita, jotka oikein tehtyinä ovat tavoiteltavia.

Aloitimme tarrataulun täyttämisen tänään, ja neiti hoiti sovitut hommat suitsaitsukkelaan. Katsotaan, miten käy jatkossa, mutta hyvältä näyttää aloitus! 

Kukkien lisäksi saimme myös autotaulun, jollainen olisi ollut Henrikille samassa iässä kova sana! A2-kokoisessa julisteessa on kolme autoa, joihin kerätään onnistuneilla tehtävillä koristemaalaustarroja. Kumpaankin settiin kuuluu 45 tarraa.

Kukkatarrataulut ovat tässä linkissä ja autotarrataulut tässä. Ei mielestäni mikään paha hinta suhteessa siihen, että arki sujuisi uhmiksen kanssa vähän paremmin! Tarrataulut maksavat 6,90 euroa kappaleelta. Ajattelen, että tarroja voisi käyttää myös esimerkiksi kehitysvammaisten lasten oppimisen tukena.

Ilokseni kerron, että saan arpoa kahdelle lukijalleni Leikkien Motivaatiotarrataulu autot ja Leikkien Motivaatiotarrataulu kukkaset -paketin! Arvon yhdelle onnekkaalle autot ja kukkaset -paketin blogissani ja yhdelle onnekkaalle samanlaisen paketin blogin Instagramissa @ylipyykkivuortenblogi. 

Kerro blogin kommenttikentässä, minkä asian toivoisit lapsesi oppivan motivaatiotarrataulun avulla, niin olet mukana arvonnassa. Osallistu myös Instagrammissa seuraamalla ja kertomalla, mikä asia olisi teillä jo kiva saada sujumaan.

Vastausaikaa on perjantaihin 1.4. klo 20 asti. Julkaisen arvonnan voittajat lauantaina 2.4.

Leikkien-lelukaupan nettisivuilla on esitelty tarrataulut näin:

Leikkien Motivaatiotarrataulussa on A2-kokoinen juliste, jossa on
kuvattuna kolme kaunista kukkaa. Kukissa on 10, 15 ja 20 terälehteä.
Terälehtien paikat ovat kuitenkin tyhjiä. Tavoitteena on saada erilaisia
tehtäviä suorittamalla kaikkiin kukkiin ihanat tarraterälehdet. Settiin
sisältyy 45 tarraa eli terälehdet kaikkiin kolmeen kukkaan. Julisteen
yläosassa on myös tila lapsen omalle nimelle.

Sopikaa yhdessä lapsen kanssa tehtävä ja kirjoittakaa se valitsemanne
kukan keskelle (esim. hampaiden pesu). Valitkaa kukka sen mukaan, kuinka
monta kertaa tehtävä tulee suorittaa (10, 15 tai 20). Aina kun lapsi on
tehnyt sovitun tehtävän, saa hän liimata kukkaan yhden terälehtitarran.
Monelle lapselle tarra ja sen liimaaminen paikalleen on motivoivaa ja
palkitsevaa, mutta halutessanne voitte sopia yhdessä myös palkinnosta,
jonka lapsi saa, kun kukassa ovat kaikki terälehdet. Yhdessä sovitun
palkinnon voi kirjata kukan keskelle tavoitteen perään.
 
 
Julisteessa on kolme kukkaa. Voitte kerätä tarroja vain yhteen kukkaan
ja määritellä uuden tavoitteen toiseen kukkaan, kun edellinen tavoite on
saavutettu. Erilaisia tavoitteita voi olla samanaikaisesti myös kaksi
tai kolme, jolloin useampaan kukkaan kerätään terälehtiä
samanaikaisesti. Lapsen kanssa voidaan sopia myös yhdestä isommasta
tehtävästä, jota tavoitellaan kolmessa eri vaiheessa välitavoitteiden
kautta. Hauska Leikkien Motivaatiotarrataulu sopii kaikenikäisille!Leikkien on opettavaisiin leluihin, peleihin ja kirjoihin erikoistunut
suomalainen perheyritys. Opettavaiset lelumme ja pelimme on suunniteltu
tukemaan lasten oppimista ja erilaisten taitojen kehittymistä hauskalla
ja innostavalla tavalla eli leikkien. Lapsihan oppii leikkien!

Postaus on toteutettu yhteistyössä Leikkien-lelukaupan kanssa.  

Lue myös

X