Yli pyykkivuorten

Kännykät parkkiin: taikahiekka

Teksti: Hanna Maaria, Yli pyykkivuorten

Olen ahdistunut lasten ja aikuisten kännykän
käytöstä. On järkyttävää lukea, että kolmevuotiailla on huono
sanavarasto, koska aikuiset ovat kiinnostuneempia
ruuduistaan kuin lapsistaan. Lapset katsovat illat lastenohjelmia tableteilta ja koululaiset kännyköitään.

Tärkeä osa nykyvanhemmuutta on kerätä laitteet pois,
piilottaa kaukosäätimet ja katkaista nettiyhteydet silloin, kun homma
riistäytyy käsistä. Mitä on tapahtunut kahden tunnin ruutuajalle? Haluan
kasvattaa lapseni ymmärtämään, että internet ja kännykkä ovat kivoja
juttuja, mutta niiden käytölle
on aikansa ja paikkansa. Haluan viedä kännykät parkkiin ja tarjota
niiden tilalle jotain muuta. Lue postaussarjan Kännykät parkkiin aloitusteksti
kokonaisuudessaan tästä

Kännykät parkkiin: taikahiekka

Lasten kasvaessa leikkiminen väistämättä vähenee. Lasten kasvaessa varsinkin eri-ikäisten sisarusten yhdessä leikkiminen vähenee. Sen olen todellakin huomannut (siinä missä he ennen leikkivät innoissaan yhdessä saavat he nyt aikaan yhtä taidokkaita riitoja). Meidän lapset ovat kaikki eri-ikäisiä ja eri asioista kiinnostuneita. Pian viisi vuotta täyttävä tyttö, kesällä kymmenen vuotta täyttävä poika ja syksyllä jo yläkouluun siirtyvä tyttö löytävät harvoin yhteistä kivaa tekemistä.
Kännykkä ja tabletti tuntuvat olevan lähes ainoita kivoja asioita, mistä he kaikki pitävät. Minä kuitenkin haluan pitää kynsin ja hampain kiinni leikistä ja tarjota heille kivaa tekemistä. Olen nyt tietoisesti päättänyt, että meillä vähenee niin lasten kuin aikuistenkin ruutuaika. Jotain olisi kiva tarjota siihen tilalle.
Saimme Leikkien-lelukaupasta kokeiluun Taikahiekkaa, josta olinkin kuullut jo aiemmin, mutta en ollut päässyt itse kokeilemaan. Testasimme hiekkaa mummolassa pääsiäisenä, ja sen jälkeen olemme leikkineet sillä kotonakin. Kaikki lapset haluavat leikkiä sillä koko ajan, ja kieltämättä me aikuisetkin löydymme hypistelemästä hiekkaa. Nyt lapset eivät tappele keskenään muusta kuin taikahiekalla leikkimisen vuoroista…
Aavan taikahiekkaleikkejä serkun ja tädin kanssa. Taikahiekka saatu blogin kautta.
Taikahiekan avaaminen mummolassa. Jännittävää!
Hauskaa tekemistä koko triolle. Vanhemman silmää ilahduttava näky.
Siis todella hauskaa! Olen monesti ajatellut hiekkalaatikolla lasten kanssa kakkuja tehdessäni, että hiekkalaatikkoleikit ovat todella terapeuttisia. Rentouttavaa, luovaa ja hauskaa! Olen miettinyt, että kaikkien aikuisten pitäisi istua hetki hiekkalaatikolla joka kesä. Tai joka kuukausi. Tai viikko. Tai kenties joidenkin joka päivä…
 
Taikahiekka on oikeasti taianomaista, ja sitä jää hypistelemään tämmöinen kiireinen äiti-ihminenkin. Kineettinen hiekka on 98 prosenttisesti puhdasta hiekkaa ja 2 prosenttisesti patetoitua hiekanjyvät yhteensitovaa ainesosaa, joka tekee hiekasta
muovailtavaa ja hauskasti liikuvaa. Hiekka ei sisällä
mitään haitallisia tai allergisoivia aineita, kuten Aavalle vaarallista vehnää, ja se on luonnostaan
antibakteerinen. Hiekka ei tahraa eikä kuivu.
Ainoa harmi on, että hiekkaa on meillä ihan liian vähän. Haluamme ehdottomasti ostaa sitä lisää! Nyt ainakin tiedän, mitä Aava saa kuun lopussa synttärilahjaksi…
 
Suosittelen kokeilemaan hiekkalaatikkoleikkejä sisällä ympäri vuoden vauvoista vaareihin! Taikahiekkaa ja esimerkiksi koko perhettä ilahduttavaa Quadrillion-peliä voi ostaa Tampereella sijaitsevasta Leikkienin myymälästä, Leikkienin kotikutsuilta tai verkkokaupasta täältä.  
 Postaus toteutettu yhteistyössä Leikkienin kanssa.

Lue myös

X