Yli pyykkivuorten

Kännykät parkkiin: kännykkä ei ole herätyskello! Sis. alekoodin

Teksti: Hanna Maaria, Yli pyykkivuorten

Olen ahdistunut lasten ja aikuisten kännykän
käytöstä. On järkyttävää lukea, että kolmevuotiailla on huono
sanavarasto, koska aikuiset ovat kiinnostuneempia
ruuduistaan kuin lapsistaan. Lapset katsovat illat lastenohjelmia tableteilta ja koululaiset kännyköitään.

Tärkeä osa nykyvanhemmuutta on kerätä laitteet pois,
piilottaa kaukosäätimet ja katkaista nettiyhteydet silloin, kun homma
riistäytyy käsistä. Mitä on tapahtunut kahden tunnin ruutuajalle? Haluan
kasvattaa lapseni ymmärtämään, että internet ja kännykkä ovat kivoja
juttuja, mutta niiden käytölle
on aikansa ja paikkansa. Haluan viedä kännykät parkkiin ja tarjota
niiden tilalle jotain muuta. Lue postaussarjan Kännykät parkkiin aloitusteksti
kokonaisuudessaan tästä

Kännykät parkkiin: kännykkä ei ole herätyskello

Kaikki ovat lukeneet ja kuulleet, miten koululaisten kännykät piippailevat pitkin yötä. Peiton alla katsotaan salaa Netflixiä ja vastaillaan kavereiden viesteihin vielä pikkutunneillakin. 
Kaikki ovat kuulleet ja lukeneet, että ei ole hyvä olla ruudun äärellä juuri ennen nukkumaan käymistä. Moni on kuullut myös säteilystä, jota kännyköistä lähtee. Ainakaan lastenhuoneissa ei olisi hyvä olla yöllä kännyköitä.
Meillä lapsilla on ollut yötä päivää kännykät omissa huoneissa, mikä on aiheuttanut sen, että vähän väliä pitkin iltaa tyypit ovat löytyneet näppäilemästä puhelinta. Olen antanut pitää puhelimet huoneissa yölläkin, koska kännyköiden herätyskellojen avulla koululaiset nousevat itse reippaasti ylös ja aamumme ovat siksi helppoja. 
Koululaiset haluavat herätä itse ja mahdollisimman aikaisin, että aamu on rento ja rauhallinen. Minä en nouse kuin vasta silloin, kun on pakko, joten koululaiset ovat usein jo suihkussa tai aamupalalla, kun minä nousen kello 6.30. En minä halua heitä herättää, kun kerta kännykät herättävät!
Kännykkä ei kuitenkaan ole herätyskello. Kännykkä on puhelin eikä puhelinta tarvita yöllä huoneissa. Saavutetuista eduista voi olla kuitenkin vaikea luopua, joten mietin, että tykkäisivätkö lapset, jos nappaisin puhelimet pois ja ojentaisin herätyskellot tilalle. Tulisi ehkä sanomista.
Mietin, että herätyskelloissa pitäisi olla joku juttu, että lapset tyytyisivät siihen, että otan puhelimet yöksi pois. Ja se juttu löytyi! Saimme testaukseen ihan älyttömän hienot herätyskellot Keskisen kello Oy:sta! En edes tiennyt, että tällaisia on!
Braun BNC015BK-RC herätyskellot saatu blogin kautta.

Braun BNC015BK-RC herätyskellon juju on siinä, että se heijastaa kellonajan seinälle, jolloin yöllä pimeässäkin näkee heti, että vieläkö saa nukkua vai joko oikeasti on pakko nousta. Heijastava kello on kätevä myös silloin, kun kömmin silmät puoleksi unessa katsomaan, mikä hätä Aavalla on. Nopeasti näen kellonajasta seinältä, että annanko pikkutyypin jo nousta vai yritänkö vielä hiljentää hänet pehmolelujen keskelle prinsessapeiton alle. Matilda ja Henrik ovat ihan liekeissä kelloistaan ja ojentavat mielellään kännykät meille illalla parkkiin.
Kelloissa on  taustavalaistu lcd-näyttö ja torkkutoiminto
sekä valittavissa 12/24 aika. Kellon projektorissa on liiketunnistus,
jonka avulla heijastetun ajan voi käynnistää ja sammuttaa, kun heilauttaa
kättä sensorin yllä. Projektoria voi kääntää täydet 360 astetta, mikä
mahdollistaa ajan heijastamisen haluttuun kohtaan joko seinään tai
kattoon. Projektorin valossa kolme säätöä. Kelloa voi käyttää
manuaalisti tai radiokontrollilla.
Keskisen Kello Oy:n verkkokaupassa on aika paljonkin erilaisia herätyskelloja, mutta jos meinaa ottaa lapsilta kännykät pois illalla ilman tappelua, niin kannattaa harkita näin siistejä kelloja! Herätyskellon tiedot voi lukea englanniksi Braunin kotisivuilta tästä linkistä.  

 

Nyt oikeasti kannattaakin kurkistaa Keskisen Kellon verkkosivut, koska ilokseni saan kertoa, että Yli pyykkivuorten, läpi lasikattojen -blogin lukijat saavat normaalihintaisista tuotteista 15 prosentin alennuksen 20.4. asti koodilla AVKSA15!

Katso Matildan hieno video uudesta herätyskellostaan! Pahoittelut, jos video ei näy mobiilissa. 

Lue myös

X