Yli pyykkivuorten

Ihana aurinko! Me ollaan niin pihalla kaikki!

Teksti: Hanna Maaria, Yli pyykkivuorten

Ihan uskomattoman upea auringonpaiste on ollut monena aamuna jo kahdeksalta. Olen jäänyt työpaikan ulko-ovelle vielä hetkeksi fiilistelemään käsi ovenkahvassa, ennen kuin olen malttanut mennä toimistoon koko päiväksi. Jotenkin on ollut samanlainen tunne kuin jossain Espanjassa tai vaikka Turkissa, kun aurinko on niin ihanan kirkas ja taivas kirkkaansininen jo heti aamulla, kun herää. Meillä on kuulkaa nyt kevät! Hei ihan oikeasti: me selvisimme tästäkin talvesta ja pimeydestä! Palkinto pimeyden kestämisestä on nyt täällä eikä sitä ota kukaan meiltä pois. A-U-R-I-N-K-O!

Taloyhtiömme koostuu neljästä pienestä rivitalosta, joissa on yhteensä 20 asuntoa. Talojen keskellä olevalla pihalla on leikkivälineitä ja isoja kiviä sekä talojen ympärillä metsää ja peltoa ja järvikin. Asumme päättyvän tien varrella, joten täällä on rauhallista.

Takki ja housut Travalle, saatu blogin kautta. Kurkista alekoodi täältä, voimassa 17.4. asti!

Ehkä eniten rakastan tässä asuinpaikassa sitä, että kaikki lapset leikkivät yhdessä. On upeaa nähdä, miten 3‒12-vuotiaat potkivat yhdessä jalkapalloa, juoksevat kilpaa tai leikkivät pistettä. Kahdeksanvuotiaalle pojalle kelpaa kaveriksi neljävuotias tyttö ja kuudesluokkalaiselle tytölle kolmosluokkalainen poika. Kolmevuotiaat pyörivät isompien keskellä kuin lemmikkeinä.

Nyt, kun aurinko on tullut esiin, on piha totisesti täynnä lapsia. Iltapalalle saa kutsua monta kertaa, ja lopulta käydä nappaamassa viimeinen hiekkakakkuja rakentava poikittain kainaloon kuin puuhalko, kun sisälle meno ei vaan kiinnosta.

Muistatteko, mikä oli lapsuuden keväissä ja kesissä hauskinta? Muistatteko sen tunteen, kun sai laittaa tennarit tai lenkkarit vihdoin jalkaan? Miltä tuntui saada laittaa hame, joka jätti polvet paljaiksi? Millaista oli pelata pihalla jalkapalloa ensimmäistä kertaa lumien sulamisen jälkeen? Mustatteko hyppynarut, ruudut, twistin, suurennuslasit, lasikuulat, saippuakuplat, nilkkaan sidottavan narun, jossa oli pallo, pienet muoviset sammakot, polkupyörän pinnoihin kiinnitettävät ”räpsyttimet”…?

Ehkä parasta: muistatko, miltä tuntui saada uusi pyörä? Meillä koitti Aavalle ja Henrikille tuo lapsuuden  upein juttu, kun he saivat maanantaina kumpikin uuden pyörän. Voi onnea! Matildan pyörä oli vielä ihan sopiva, mutta hän onkin pyöräilyn sijaan innostunut parhaan ystävänsä kanssa rullaluistelusta. Aika ihanaa nähdä erittäin tosissaan koulun ottavan esikoisen jättävän hetkeksi koulukirjat ja luistelevan kaverin kanssa jopa tuntikausia, jos vain mahdollista.

Kummankin tytön kypärää piti säätää, joten he avasivat kypärät valmiiksi. Kyllä ne kiinnitettiin ennen luistelua.

Minäkin olen ehtinyt aurinkoiseen aikaan ulos ja lenkille. Tänään lähden lenkille kello 20.30 parin naapurissa asuvan ystävän kanssa. Haluan uskoa, että silloin vielä paistaa aurinko! Pakkohan sen on paistaa, koska nyt on kevät!

Mikä teistä on parasta keväässä?

Lue myös

X