Yli pyykkivuorten

Rintojen korjausleikkaus – luonnotontako?

Teksti: Hanna Maaria, Yli pyykkivuorten

Kaksplussan blogiverkoston bloggaajakollega Jenni Hutimeni-blogista kirjoitti juuri olevansa tyytymätön ”kolmenlapsenäidinrintoihin”. Hän kirjoitti varanneensa juuri ajan rintojenkorjausleikkaukseen. Jennin mukaan rintaimplantit yhdistetään edelleen liian usein luonnottoman suuren
rintavarustuksen omaaviin kohujulkkiksiin ja aikuisviihdetähtiin ja nimenomaan siihen, että rinnat suurennetaan, ei että ne korjataan. Tämän vuoksi monille tuollainen ”pornoon liittyvä” leikkaus on järkyttävä ajatus.

Jennin kirjoitus synnytti odotetusti kommentteja puolesta ja vastaan. Ei tullut mitään someraivoa, mutta kuitenkin kommentteja pinnallisuudesta.

Jennin tekstin luettuani ja kauhistelevia kommentteja silmäiltyäni jäin pohtimaan, että en tiedä, mitä tarkoittaa luonnollisuus. Moni sanoo, että on luonnotonta korjata rinnat. Jos rinnat ovat ensin vaikka kokoa C ja sitten lasten jälkeen AA, niin näkyyhän niissä selkeästi se onni, mitä elämä on tuonut, mutta eihän ole mikään ihme, jos peilikuva on vieras.

Vaan eihän äidin tarvitse enää olla nainen. Riittää, että näyttää samalta kuin juuri synnyttäneenä huojuttuaan sairaalan käytävillä turvonneena ja väsyneenä verkkoalushousuissa ja paljaat rinnat vaaleanpunaisen paidan alla heiluen. Äiti on äiti.

Monien mielestä rintaimplantit ovat luonnottomat. Mitä sitten
tarkoittaa luonnollisuus? Että meidän täytyy olla sellaisia, millaisiksi
Luoja on meidät luonut? Oikeastiko? Ravinto, liikunta, uni,
elinolosuhteet, kasvu, ympäristö ja perimä ja moni muu muokkaavat meitä
koko ajan. Siihenkö ei saa kuitenkaan mitenkään puuttua?

Ajatellaan vaikka hiuksia. Minulla on maantienväriset hiukset, mutta olen puuttunut peliin ja värjännyt niitä lähes kaikilla väreillä mustan ja vihreän välillä. Hiukseni ovat kiharat, mutta suoristan ne. Hiuksia täytyy leikata. Miesten täytyy leikata myös partaa. Onko luonnotonta värjätä musta tukka, jos se on oikeasti vaalea?

Minä meikkaan, koska ripseni ovat valkeat ja koska minulla on huono iho. Ajelen kainalo- ja säärikarvat todellakin. Onko luonnotonta laihduttaa tai muokata vartaloa salitreenillä?

Ymmärrän, että on hyvin luonnotonta, että minulla on tatuointeja. Sehän on tietenkin ihan ylimääräistä, ei se kuuluisi ihoon.

Kirjoitin juuri,
että olen iässä, jolloin silmäpussit ovat isommat kuin rinnassa
roikkuvat nahkapussit. Lapset ovat ryystäneet tissini tyhjiksi ja
laihdutus viimeistellyt kokonaisuuden. Ehkä too much information, mutta
minun tissejäni ei juurikaan voi puristella. Napakan pinsettiotteen
niistä sentään vielä saa. (Okei, ehkä vähän väritin, mutta get the point?)

Imetys vei rintani, mutta te ette sitä näe, koska huijaan! Minun tissini ovat kiinni rintsikoissa. Otan tissit pois urheillessani, saunoessani ja nukkuessani. En siis ole suurimman osan päivästä luonnollinen. Jos ottaisin silikonit, ette huomaisi eroa, jos ottaisin maltilliset kannut. Huomaisitte ehkä vain, jos kävisitte kanssani vaikka kylpylässä. Katsoisitte, että jestas sentään, siinäpä vasta lähes-nelikymppisellä rouvalla terhakat kaksoset! Jos siis kehtaisitte tuijottaa. Ja kehtaisittehan te. Olisitte ehkä kateellisia. Vaan eivät ne ole terhakat.

Mitenkäs hiustenpidennys, irtoripset tai geelikynnet? Minä en ole kokeillut mitään niistä, mutta voisin kuvitella ottavani irtoripset.

Pyllyä voi nostaa ja mahaa litistää alushousuilla. Se ei ole luonnollista, jos pylly ja maha eivät ole oikeasti sellaisia. Luonnollista on antaa makkaroiden lysähtää paikoilleen, luonnotonta korjata niitä leikkauksella tai salitreenillä. Näinkö on?

Kuinka luonnollista on huomata olevansa homo- tai transseksuaalinen? Siihen minulla on mielipide: hyvin luonnollista! Miten kukaan toinen ihminen voi tulla ulkopuolelta sanomaan toiselle, että sinun tapasi elää on luonnotonta? Mitä ihmettä? Wtf?

Minä olen käynyt yhdessä kauneusleikkauksessa. Näin hyvin laseilla ja piilareilla, mutta vihasin niitä kumpaakin. Vihasin ulkonäköäni lasit päässä, joten kävin kauneusleikkauksessa korjaamassa näköni. Vai oliko se kuitenkin hyväksytty leikkaus, ei paheksuttu kauneusleikkaus? Minähän korjasin (ulko)näköni, vaikka olisin pärjännyt lasit päässäkin.

Olen myös poistattanut kaulastani viisi luomea, koska ne olivat rumia. Ei luonnollista!

Onko rintasyövän myötä rintansa poistamaan joutuneen rinnankorjausleikkaus luonnollinen vai turhamainen leikkaus? Joku sanoi, että kun tartutaan kirurgin veitseen, on kyseessä paheksuttava ja turhamainen leikkaus. Ainako?

En halua ajatella, että kaikki kauneuteen, hygieniaan ja ulkonäköön liittyvä on turhamaista ja pinnallista. Minusta se on osa puhtautta, siisteyttä ja läheisen kunnioittamista. Rintojen koko ei tietenkään liity siihen, miten ihmiset sinuun suhtautuvat, mutta miten korjausleikkaus olisi keneltäkään pois? Mikä siinä pelottaa ulkopuolisia toisen mahdollisesti saamien komplikaatioiden lisäksi?

Minä vain tässä nyt pohdin oltuani tänään töissä kymmenen tuntia. Ei minulla ole vastauksia, onko teillä? Ajattelen vain, että onhan itsestä pidettävä huolta. Jos hyvä olo ja hyvä itsetunto tulee kauneudesta, oli se sitten kaunis kampaus, parranajo, usealla kukkahattutätirouvallakin oleva lävistys korvanlehdissä, korjatut rinnat tai hoikentavat sukkahousut, niin miksi jotkut vetävät siitä herneet nenään?

Eihän metsääkään jätetä hoitamatta rehottamaan.

Mitä olet mieltä? Missä menee luonnollisuuden ja luonnottomuuden raja? Mikä on feikkiä, mikä normaalia elämää?

PS. Lupasin arvonnan, kun saan Facebookiin 300 tykkääjää täyteen. Vielä puuttuu muutama 🙂

Lue myös

X