Yli pyykkivuorten

Tavallinen perjantai kuvina

Teksti: Hanna Maaria, Yli pyykkivuorten

Perjantaiaamuna A. lähti aikaisin töihin, kuten tavallista. Minä ja Aava menimme myöhemmin töihin ja päiväkotiin, koska minulla oli koulutuspäivä. Isot koululaiset toimivat meillä omatoimisesti aamuisin aina heräämisestä aamupalaan ja koulun lähtöön, joten keskityin taas minun ja Aavan lähtöön.

Sain kainalooni sänkyyn unisen tytön. Hetken aikaa halailtuamme lähdimme suihkuun. Aavaa harmitti, että ei ehtinyt ammeeseen, joka hänellä yhä on. Aamuisin ei vaan ehdi mitään ammeleikkejä, vaikka menisikin myöhempään hoitoon.

Aava söi aamupalan ja minä meikkailin. Huomasin, että yksi Oriflamen
tuoksuni oli haihtunut tai kuivunut. Harmi! En ollutkaan käyttänyt sitä
aikoihin. Vessassa oli ruuhkaa, kun kolme naista laittautui tai oli
laitettavana.

Vein Aavan päiväkotiin. Veimme mukana karkkeja ja vadelmamuffineja, koska päiväkodissa oli tarkoitus juhlia Aavan viikonloppuna olevia 5-vuotissynttäreitä. Jännä päivä siis edessä! Koulutuksessa oli aamupala, joten siltäkin osin luksuspäivä! Älyttömän hyviä gluteenittomia kääretorttuja oli lounaalla: taikinassa vain perunajauhoja ja maissitärkkelystä jauhoina.

Lounastauolla kävin kahden työkaverin kanssa pienellä kävelyllä upeassa auringonpaisteessa.

Töiden jälkeen hain Aavan ja kävin ruokaostoksilla. Kävin katsomassa Tokmannilla takkia, jollaisen näin työkaverilla. Takissa ei kuitenkaan ollut minun kokoa, joten ostin vain Frozen-lautasia Aavan juhliin.

Kotona Henrik valmistautui lähtemään partioleirille. A. oli jo ehtinyt aloittaa ruuanlaiton. Söimme kanafileitä, perunaa ja vihersalaattia. Vein Henrikin leirille, jossa joukko sudenpentuja valmistautui olemaan vuorokauden metsässä. Leiri alkoi tietysti kunnon sateessa… Reippaita lapsia ja aikuisia!

Totesin kotona, että kiireisen ja työntäyteisen viikon jälkeen meillä on kauhea kaaos. Vaatteita, Aku Ankkoja ja postia kaikkialla. Kuvasin ehkä ainoa siistin nurkkauksemme. Katselimme hetken lastenohjelmia.

Aloin pestä pyykkiä ja taitella kuivia. Aava tuli seurakseni kylppäriin taikahiekkansa kanssa.

Aava taitteli kanssani muutaman kuivan lakanan, minkä jälkeen hän katseli koneelta valokuvia, joissa hän oli 2-vuotias. Onneksi on kuvia! Kesken kuvien katselun tuli sormesta vähän verta kynsinauhan pureskelun takia, mikä tietysti järkytti. Onneksi prinsessalaastari auttoi.

Aavan rakkaista pupuista voi lukea tästä.

Laitoimme A:n kanssa Aavalle iltapalaa, A. pesi Aavan hampaat ja minä luin iltasadun. Aavan mentyä nukkumaan söimme kolmestaan iltapalaa. Harvinaista, että meitä oli vain minä, A. ja Matilda. Jännä ajatella, että jos emme olisi saaneet Matildalle sisaruksia, olisi vain me kolme. Vain yksi 13 vuotta täyttävä lapsi. Kummallinen ajatus.

Levitimme alakerran työhuoneen sohvan, otimme vähän karkkia ja etsimme Netflixistä komediaa. Valitsimme leffan nimeltä Focus. Eihän se sitten mikään komedia ollutkaan, kiitos vain huijauksesta, mutta ihan ok oli. Tärkeintä oli tehdä jotain kolmestaan.

Ehkä pysäyttävintä on tällaisissa valokuvausjutuissa huomata, että pieni kulkee perässä koko päivän, mutta isoja täytyy etsiä omien huoneiden kätköistä tai kavereiden luota. Ihan luonnollista toki, mutta välillä on vain järjestettävä elokuvailtoja, että saa kaikki lähelleen. Meillä tosin syödään joka päivä päivällinen viidestään, jolloin jokaiselta kysytään päivän kuulumiset.

Kuvaa sinäkin teidän päivä ihan vain omaksi iloksesi! Jos bloggaat, tee samanlainen postaus ja linkitä tämän tekstin kommenttikenttään postauksesi. Olisi kiva nähdä! 

Mukavaa viikonloppua! Meillä edessä pihatalkoot, Aavan juhlien järjestelyä ja pakkailuja. Lähdemme viikon päästä Kreetalle, ihan parasta! 

Lue myös

X