Yli pyykkivuorten

Lapsen synttärit ilman stressiä

Teksti: Hanna Maaria, Yli pyykkivuorten

Tänään oli vihdoikin se päivä. Kolmas kerta toden sanoi. Vihdoin Aava oli tervehtynyt flunssastaan ja saimme pidettyä hänelle 5-vuotissynttärijuhlat kolmannella yrityksellä. Hän on todella jo viisivuotias (lue)!

Rakastan juhlien järjestelyä. Minusta hyvät juhlat ovat aina mielummin överit kuin vajarit. Tarjoilu: paljon, monimutkaista ja haastavia juttuja. Koristelu: tietty teema viimeisen päälle. Siivous: mielellään myös kaapit ja laatikot siisteiksi.

Mieheni sanoin semmoisestahan voi tulla ihan hulluksi. Nii-iin, kyllä. Tai ainakin ennen h-hetkeä pikkuisen stressaantuneeksi. Mutta kun rakastan juhlia ja niiden järjestelyä!

Aavan sairastuminen vei meidän juhlat sellaiseen rakoon, johon liittyi vanhempieni vierailu Itä-Suomesta samalla viikolla, jolloin oli myös paljon töitä ja koko ajan lähestyvään matkaamme valmistautuminen. Halusin viettää jokaisen vapaan hetken vanhempieni kanssa.

Yhtäkkiä päätin, että tarpeeksi hyvä on täydellinen. Halusin tehdä kakun, koska itselläni on syntymäpäivä huomenna. Siksi tein kakun, ja myös siksi, että rakastan leipomista. Kakun lisäksi ostin sipsejä, keksejä, karkkia, jäätelöpuikkoja ja kasviksia. Yleensä leivon paljon ja monenlaista, mutta nyt päätinkin ottaa rennosti juhlat.

En siivonnut kaappeja enkä laatikoita. Makuuhuoneemme on täynnä matkalaukkuja ja vaatekasoja, joihin tartun huomenna. Ratkaisin ongelman sulkemalla makuuhuoneen oven. En imuroinut siksi, että ehkä täytyy ja että juhlien takia on tapana.

Pyysin isoilta sisaruksilta ohjelmaa. Matilda lupasi jäjestää tarinallisen seikkailuradan alakertaan ja maalata kasvomaalauksia. Henrik lupasi järjestää pikkuautokisan autoradallaan. Aava lietsoi itseään hurmostilaan ystäviään odotellessaan.

 

Talo täyttyi prinsessoista, joiden lisäksi saimme kylään hämähäkin, jääkiekkoilijan ja Cars-miehen. Kuten aina juhlissamme, lapset istuivat rinkiin ja pyörittivät vuorotellen pulloa. Se, ketä pullo osoitti, ojensi lahjansa, jonka Aava avasi innosta täristen. Hän sai sylinsä täyteen ihania prinsessatavaroita. Voi onnea!

Sisarusten ohjelmat olivat big success. Lapset hiipivät, tekivät kuperkeikkoja, hyppivät tyynykivillä ja ryömivät sängyn alla. Kyseessä oli kadonneen kissanpennun mysteeri. Löytyihän se lopulta. Jengi istui hiljaa sohvalla ja kuljetti pientä pehmolelua sylistä syliin silittäen sitä hiljaa. Uskomaton tunnelma! Tyttärestäni tulisi loistava opettaja tai päiväkodin täti!

Aava aloitti juhlat violetissa mekossa, vaihtoi kohta vaaleanpunaiseen ja päätti juhlat siniseen asuun. Kunnon gaalapukeutumisen hengessä siis!

 

 

 

Herkkuja oli juuri sopivasti, ja kakkua jäi hakeville vanhemmillekin. Kun juhlat olivat loppuneet ja sokerihumalassa hihittelevät, suklaanassuiset pikkutyypit lähteneet kotiin, näytti kotimme juuri siltä, miltä sen pitääkin näyttää onnistuneen juhlan jälkeen. Kun joka paikka on täynnä leluja ja keittiö täynnä tiskivuoria, tietää, että kotona on ollut elämää ja hyvää arkea. Tuli mieleen aikaisempi tarinani onnellisesta elämästä, lue sekin!

Hyvät bileet, ikionnellinen pikkuinen. Kiitos ystäville, että tulitte juhlimaan!

Ps. Minä ja Aava olemme mukana äänestyksessä, jonka voittajapari
kuvataan Kaksplussan kesäkuun lehden kanteen! Olisi ihan
huippusynttärilahja meille päästä studiokuvaukseen. Äänestysaikaa on
vielä viikko jäljellä. Äänestykseen pääsee tästä linkistä. Kiitos tuhannesti meitä jo äänestäneille, olette ihania!

 

 Pöydän alla luola, josta kissanpentu löytyi. Serpentiiniä, epämääräisiä lelukasoja. Aloitettuja ja keskenjääneitä leikkejä. Patja, joka oli juoksuhiekkaa, jossa täytyi edetä ryömien.

 

Lue myös

X