Yli pyykkivuorten

Saisiko olla jäätelöä? SISÄLTÄÄ ARVONNAN.

Teksti: Hanna Maaria, Yli pyykkivuorten
Tiedätkö sen tilanteen, kun lapsella enää vain vähän lämpöä tai on meneillään ensimmäinen kuumeeton päivä ja pitäisi levätä, mutta lapsi on täynnä virtaa? Kaikki leikit on jo leikitty ja leffat katseltu. Ulos ei oikein viitsisi mennä, että lapsi olisi varmasti huomenna terve.
Entäs jos ulkona on lähes 25 astetta lämmintä ja kaikki muut ovat leikkipuistoissa ja rannoilla? Niin tai itse asiassa koulussa, päiväkodissa ja töissä, mutta kuitenkin muualla kuin neljän seinän sisällä kotona…
Tänään oli niin mahtava ilma, että uskalsin päästää flunssan jälkeen ensimmäistä kuumeetonta päivää viettävän Aavan parvekkeelle. Takapihalle en vielä ennen iltaa päästänyt, että hän ei lähtenyt juoksentelemaan pitkin pihaa. Illalla päästin jo vähän uloskin.
Levitimme parvekkeelle viltin ja annoin Aavalle yllätyksen, jota olin säästellyt juuri tällaista erikoista hetkeä varten. Tässä tapauksessa täysi kyllästyminen kaikkeen oli sopiva erikoisen hetken määritelmä.
Kaivoin kaapista puisen Djecon Jäätelökioskin.
Aava ryhtyi silmät loistaen tekemään meille tuutteja, joihin sai kuutta
erimakuista jäätelöä. Pieni myyjä ilmoitti, että vohvelit ovat sitten
vain gluteenittomia tässä kioskissa ja aloitti leikin innosta hihkuen.
Aika suloinen jäätelökioski ja myyjäkin, vai mitä?
Ei ehkä enää kauan, että naapurinavetan Mansikit tulevat niitylle. Parasta meidän kylällä!

 

Mitä makua saisi olla? Ne maut lukevat siinä edessä. Kaikkia on, kaikki ovat gluteenittomia.

 

Okei, mansikka on hyvä valinta!
Pieni toipuja oli hyvin tomera myyjä, joka sai kyllä myytyä minulle ja kuvissa näkyvälle räsynukke-tyttärelleni Veeralle hyvinkin monta tötteröä. Aava itse joutuu lähes aina ottamaan oman jäätelönsä kuppiin, koska gluteenittomia vohveleita löytyy niin harvoin, joten hänelle oli tärkeää, että oli myös kuppivaihtoehto. Sopivat kupit löysimme leveistä kertakäyttömukeista onneksi, joten saimme myös tuon ”kuppiin kiitos” -vaihtoehdon.
Jäätelöpalloja oli niin hauska ottaa puisella kauhalla, että minä en saanut myyjän vuoroa ollenkaan. Sain kuitenkin sitten syödä sitä jäätelöä ihan kunnolla! Ennustan, että puisen pakkauksen, iloisten värien ja pieneen käteen sopivan muotoilun vuoksi tämä lelu tulee pysymään leikeissä kauan. Aika näppärä ottaa mukaan vaikka mökille sadepäivän tekemiseksi!

 

Veeran suosikki: appelsiinitötterö.

 

Äiti mä teen sulle vielä yhden tötterön.
Ei kun syö vielä tämäkin!

 

Kyllä leikkijäätelöitä jaksaa syödä monta, äiti hassu!
Saimme Jäätelökioskin testaukseen entisessä kotikaupungissamme Jyväskylässä olevasta Pienikamarista, jonka kivijalkaliikkeeseen suuntasin lähes aina, kun etsin jollekin syntymäpäivälahjaa. Juttelin Pienikamarin väen kanssa joku aika sitten siitä, miten isossa perheessä saa aika usein olla ostamassa pienille päiväkoti-ikäisille ja kouluikäisille kavereille lahjoja, mutta tuntuu, että halvalla ei saa mitään ja toisaalta että kaikilla on jo kaikkea.
Pienikamarin väki lähetti meille testaukseen kolme hauskaa kaverilahjaa: Djeco Travel Yhdistä pisteet -tehtäväpohjat, Djecon taikatussit ja Vilac Pussileijan. Aava teki pisteestä pisteeseen -tehtävät hetkessä, koska ne ovat nyt aika kova sana hänelle. Värittäminen vielä jäi vähän kesken, vaikka hän testasikin jo taikatusseja.

 

 

 

 

 

Hetken aikaa tusseilla väritettyämme keksimme niiden idean. Jokaisessa tussissa on erivärinen korkki. Kun väritetyn kohdan päälle värittää pakkauksessa mukana olevalla valkealla tussilla, muuttuu teksti tussin korkin väriseksi! Koululaistenkin piti vähän testailla tusseja koulusta tultuaan. Aika hauskat!
Pussileija on kuulemma ollut nyt aika suosittu lahja vaikka koulukaverille. Leijassa on taskut, joihin tuuli tarttuu, joten leija nousee hienosti. Me emme kuitenkaan avanneet koko pussia, vaikka kovasti teki mieli, koska päätin, että tässä on nyt se lupaamani hauska arvonta! Lupasin aiemmin, että jos saan blogin Facebook-sivulle 300 tykkääjää, järjestän arvonnan. Hip hurraa, tuo määrä on jo kivasti ylittynyt!
Arvon kaikkien Facebook-tykkääjieni kesken sunnuntaina 29.5. Vilac Pussileijan! Osallistumisaikaa on siis lauantai-iltaan asti! Jos tykkäät jo sivusta, olet automaattisesti arvonnassa mukana. Jos et, liity tykkääjäksi tästä, niin olet mukana! Arvon voittajan painamalla kerran random.org -arvontakonetta sunnuntaiaamuna. Onnea arvontaan!
Postaus on tehty yhteistyössä Pienikamarin kanssa. 

Lue myös

X