Yli pyykkivuorten

Lehmät tulivat vihdoinkin!

Teksti: Hanna Maaria, Yli pyykkivuorten

”Jokohan ne kohta…?” kysyimme pitkin kevättä. ”Minä näin siellä traktorin, kyllä oikeasti näin jo!” sanoi lapsi. Vilkuilimme ulos ja katsoimme sääennustetta. Hyvältä näytti ennuste ja toteutunut sääkin, mutta ei, ei kuitenkaan vieläkään.

Lopulta eilen sain viestin naapurissa asuvalta ystävältäni. Se kuului näin:

”Lehmien vesisäiliö tuli just aitaukseen!!!”

Tänään se päivä sitten vihdoinkin koitti: kotikatumme varrella olevalle niitylle tulivat naapurinavetan lehmät! Ne olivat tulleet hitaasti ja jääneet syömään heti ruohoa. Eivät innosta puhkuen vaan arvokkaasti niin kuin rouvien kuuluukin tulla. Ystävä sattui näkemään tuon katumme vuoden parhaan tapahtuman, kun kuuli, miten lähitalon tyttö huusi niin, että kylä raikasi: ”Lehmät tulevat!”.

Heti, kun pääsin töistä, menin Aavan, ystäväni ja hänen poikansa kanssa katsomaan lehmiä. Emme edes asu maalla vaan ihan muutaman kilometrin päässä Tampereesta, ja silti meillä on lehmiä kotikadulla! Rakastan niitä! Epäilen, että olen ollut edellisessä elämässäni vähintäänkin karjakko (lue teksti Naapurin lehmä viime kesältä vanhasta blogipohjasta)…

Lehmät olivat arkoina toisessa päässä laidunta. Lopulta kaksi lehmää lähti tulemaan meidän luoksemme, eikä meidän riemullamme ollut rajaa! Meidän ihmislehmien. Vasikkamme keskittyivät etsimään voikukkia ja vinkumaan, että mennään jo kotipihaaaaa-aaa-aaan.

Ihan kosketusetäisyydelle emme vielä päässeet, mutta ehkä tässä kesän kuluessa vielä pääsemme.

Etsi kuvasta lehmä. Tai kaksi 🙂

 A. on vähän huvittunut lehmärakkaudestani, mutta ei sille vain voi mitään. Haluaisin halata lehmiämme ja painaa poskeni lämpimään kylkeen.

Meidän kylällä on kesäisin nyt jo kolmessa paikassa lampaita, ja kylän keskustassa laiduntaa myös ratsastustallin hevoset. Oih, voiko olla hauskempaa pyöräilyretken kohdetta kuin lampaiden aitauksen lähistö, jonka vieressä on myös leikkipuisto? Tiedän todellakin, mitä teemme tänä kesänä usein!

Onko sielläkin eläimiin höpsähtäneitä? Eikö lehmien tulo olekin paras kesän merkki?

Lue myös

X