Yli pyykkivuorten

DIY: Hauska ja helppo akvaario merenneitofanille

Teksti: Hanna Maaria, Yli pyykkivuorten

Leikimme tänään pitkästä aikaa Aavan kanssa hänen akvariollaan, joten ajattelin esitellä teillekin sen, kun onhan se ihan älyttömän hieno!

Olin luvannut, että joskus askartelemme yhdessä akvaarion Aavalle. Yhtenä vapaapäivänä viime syksynä Aava löysi kotoamme tyhjän jääkiekkokypärän laatikon ja ilmoitti, että nyt se akvaario sitten tehdään. Eipä siinä muu sitten auttanut, kun olin sanonut, että akvaario tehdään, kun sopiva laatikko löytyy.

Laatikko oli joka sivulta avoin, mikä olikin hyvä juttu: akvaariolla on helpompi leikkiä. Takaseinäksi liimasimme sinisen paperin, johon piirsimme tusseilla kaloja

ja vesikasveja. Aava piirsi myös pienen elämänsä kiinnostavimman ja ihastuttavimman jutun: merenneidon.

Etsimme netistä kuvahaulla kuvia kaloista. Löysimme tarkoitukseen sopivia kuvia sekä colouring pages fish -haulla sekä pelkällä fish-haulla. Pienensin kuvat ja tulostin ne. Aava väritti ja leikkasi
kalat. Päällystimme kalat kontaktimuovilla ja teippasimme siiman kanssa akvaarion kattoon.

Akvaarion pohjalle liimasimme paperin päälle piirustuslehtiön kannesta leikattuja kivien kuvia sekä matkoiltamme tuotuja kiviä, simpukoita ja koralleja. Lelulaatikon pohjalta löytyi myös joltain matkalta ostettu tai tuliaiksi saatu simpukkakäsikoru. Etsimme myös kaikki pienet muoviset kalat, sammakot, ravut, käärmeet ja muut pikkulelut, jotka saivat muuttaa uuteen kotimereensä.

DIY, akvaario, askartelu, lapsi, merenneito, vesi, kalat

Tuolloin neljävuotias Aava oli innoissaan joka työvaiheesta. Minäkin sain vähän auttaa, mutta en kuitenkaan kovin paljon, mikä on hyvä juttu: askartelusta tuli lapsen tekemä ja lapsen tekemän näköinen.

Eikö tullutkin hieno! Aikaa meillä meni joku pari tuntia maksimissaan. Tällä saa ehdottomasti leikkiä ja paljon!

Välineet: pahvilaatikko, sakset, papereita, tussit, liimaa, teippiä, kontaktimuovia, siimaa ja lisänä mahdollisuuksien mukaan kiviä, simpukoita ja lelukätköistä kaloja, sammakoita ja merenneitoja.

Lue myös

X