Yli pyykkivuorten

Helppo arkiruoka: gluteenittomat pinaattiletut

Teksti: Hanna Maaria, Yli pyykkivuorten

Pinaattiletut ovat monen lapsiperheen suosikkiherkku ja helppo ratkaisu. Keliakiaperheessä ei vaan saada gluteenittomia pinaattilettuja mistään valmiina.

Suosittelen kaikkia tekemään pinaattiletut itse. Ne voi tehdä vehnäjauhoilla tai gluteenittomilla jauhoilla. Maku on ihan erilainen kuin valmiissa! Paistamiseen menee hetki, mutta työ on sen arvoista.

Pinaattiletut tai pinaattivohvelit

16 kpl vohveleita

1 litra maitoa
2 munaa
2 pakastepussia pinaattikuutioita, sulatettuina
6 dl Fin mixiä / vehnäjauhoja
2 tl psylliumia, jos käytät gluteenittomia jauhoja
1 tl suolaa
1 tl sokeria

Anna turvota puoli tuntia. Käytä paistamisessa rasvaa. Jos teet gluteenittomana, käytä vain rasvaa, jolla ei ole voideltu gluteenipitoisia leipiä. Tarkista, että vohvelirauta on täysin puhdas ennen käyttöä.

pinaattiletut

 

Lue myös

X