Helppo arkiruoka: gluteenittomat pinaattiletut

Pinaattiletut ovat monen lapsiperheen suosikkiherkku ja helppo ratkaisu. Keliakiaperheessä ei vaan saada gluteenittomia pinaattilettuja mistään valmiina.
Suosittelen kaikkia tekemään pinaattiletut itse. Ne voi tehdä vehnäjauhoilla tai gluteenittomilla jauhoilla. Maku on ihan erilainen kuin valmiissa! Paistamiseen menee hetki, mutta työ on sen arvoista.
Pinaattiletut tai pinaattivohvelit
16 kpl vohveleita
1 litra maitoa
2 munaa
2 pakastepussia pinaattikuutioita, sulatettuina
6 dl Fin mixiä / vehnäjauhoja
2 tl psylliumia, jos käytät gluteenittomia jauhoja
1 tl suolaa
1 tl sokeria
Anna turvota puoli tuntia. Käytä paistamisessa rasvaa. Jos teet gluteenittomana, käytä vain rasvaa, jolla ei ole voideltu gluteenipitoisia leipiä. Tarkista, että vohvelirauta on täysin puhdas ennen käyttöä.

Kommentit
Ollaan yleensä syöty ihan pääruokana. Perunaa tai perunamuussia ja salaattia. Kannattaa laittaa suolaa silleen, että on selkeästi suolainen ruoka. Tosin toimii hillonkin kanssa.
Kommentit
Huippua! Kokeilen heti tänään 🙂 kiitti ohjeesta!
Kivaa! Tuliko hyviä?
Jestas miten hyvännäköisiä! Menee testiin!! <3
Kiitos! Suosittelen kyllä!
Itse tehdyt pinaattiletut on kyllä hyviä! Pitäis taas tehdä itsekin 🙂
Toi vohvelirauta oliskin varmasti kätevä!!
On se! Sain sen äitienpäivälahjaksi 🙂
Mitä syötte pinaattivohvelien kanssa? Täytyypi testata! Taidan kehitellä suolaisen lisukkeen ja tarjota kunnon ruokana.
Ollaan yleensä syöty ihan pääruokana. Perunaa tai perunamuussia ja salaattia. Kannattaa laittaa suolaa silleen, että on selkeästi suolainen ruoka. Tosin toimii hillonkin kanssa.