Yli pyykkivuorten

Mielenkiintoisen blogin resepti! Linkitä suosikkiblogisi

Teksti: Hanna Maaria, Yli pyykkivuorten
Olen pohtinut täydellisen perhelifestyleblogin reseptiä. Auttakaa minua kirjoittamaan sellainen! Vastaa lyhyesti tai halutessasi pitkästikin kysymyksiini, niin kokoan vastauksista postauksen, jonka julkaisen myöhemmin. Aikaa vastaamiseen on lauantai-iltaan 23.7. asti.
1. Millainen on mielestäsi hyvä, kiinnostava ja koukuttava blogi? Mitkä ominaisuudet saavat sinut seuraamaan jotain blogia aktiivisesti ja liittymään blogin seuraajaksi ja tykkääjäksi esimerkiksi Bloggerissa, Facebookissa tai Instagramissa? Mitä etsit blogeista? Mitä haluat tietää jonkun muun, useimmiten tuntemattoman, arjesta? Kiinnostaako sinua lukea asioita samanlaisesta arjesta kuin itselläsi, jolloin haet vertaistukea ja ideoita arkeesi vai haluatko lukea täysin erilaisesta elämästä kuin omasi on? 
2. Lapsiperheblogeja on yhtä paljon kuin Pokemoneja Suomen kaduilla. Olettaakseni siis, en ole kokeillut peliä. Mutta kuitenkin: lapsiperhearjesta kirjoittaa hyvin moni. Mitä sinä haluat lukea lapsiperheblogeista? Miksi luet niitä?
Kumpi tyyli viehättää enemmän näistä kahdesta seuraavasta kärjistetystä vaihtoehdosta?
A. Rakastan näitä ihania tyyppejäni, maailman rakkaimpia ja ihastuttavimpia lapsia! Katsokaa, miten ihania! Meillä on aina siistiä, ostan uusia vaatteita lapsille ja itselleni. Blogista saatte inspiraatiota ihanaan arkeen ja kauniita kuvia siitä, mitä vanhemmuus on onnistuessaan. Blogin ideana on tarjota kauneutta, seesteisyyttä ja iloa. Negatiiviset asiat pysyvät poissa blogista. 
B. Maitolasit kaatuvat, uhmaikäinen ja äiti huutavat kilpaa, kotona on kaaos. Ihana kamala arki, jossa välillä on jokainen perheenjäsen ihan hukassa. Mikään ei ole täydellistä, mutta lapset ovat maailman rakkaimpia. Blogin ideana on kuvata realistisesti ja rehellisesti arkea väsymyksineen ja tappeluineen.
3. Onko hyvän ja kiinnostavan blogin edellytys, että blogissa kerrotaan kaikki avoimesti? Onko salaisuus siinä, että tunnet blogin lapset kuin naapurin tai siskosi muksut? Tiedät syntymäajat, nimet, päiväkodin nimen, pottatreenit ja sairaudet. Bloggaajasta itsestään tiedät pakaratreenin aikataulut, seurustelusuhteet ja työpaikan. Jos näitä, kärjistäen tottakai, ei kerro, eikö blogi ole yhtä kiinnostava kuin kaiken avoimesti kertova blogi? Tuleeko blogeja lukiessa kiusaantunut olo, vai onko se juuri se juttu, että saa lukea kaiken? Jääkö blogi liian pintapuoliseksi, jos ei kerro kaikkea? 
4. Millaiset postaukset ovat kiinnostavimpia perhelifestyleblogissa? Kiinnostaako sinua erityisesti perusarki leikkipuistotarinoineen, lasten kasvupäivitykset, aihepäivitykset kuten kodin sisustus, remontointi, ruoka, bloggaajan oma terveys ja kauneus, matkat tai ravintolasuositukset vai kenties hyväksi havaittujen tuotteiden tuote-esittelyt, arvonnat ja alennuskoodit?
5. Linkitä suosikkiblogisi. Kerro, miksi palaat lukemaan tiettyä blogia aina vain uudelleen. Miten se eroaa muista blogeista? Mikä saa sinut lukemaan jokaisen postauksen ja seuraamaan sitä? Voit myös linkittää oman blogisi ja kertoa, mistä asioista kirjoitat. Jos haluat, kerro myös, missä minä olen onnistunut.
PS. Postauksen kuvat ovat tältä päivältä. Tänään oli arkinen lomapäivä, jolloin  muun muassa Matilda lähti Roihu-leirille, meillä oli kylässä Aavan ystävä, tein tytöille pahvilaatikoista majan, ostin torilta mansikoita ja siivosin ja pakastin ne, kävin Aavan kanssa uimarannalla, Henrik ja A. kävivät frisbeegolfradalla ja kirjastossa, Henrik leikkasi nurmikon, pakkasin muuttoa varten, siivosin ja tein ruuaksi broilerin koipia vesi-sitruuna-suola-pippurikastikkeella ja riisillä. Kiinnostiko kuulla tämä arkinen pikapostaus? 🙂 

Lue myös

X