Yli pyykkivuorten

Muutto lähestyy: etsinnässä täydellinen sohvapöytä

Teksti: Hanna Maaria, Yli pyykkivuorten
Kukaan ei halua, että kesä kuluisi äkkiä, mutta tavallaan me olemme koko kesän odottaneet vain kesän loppumista. Saamme uuteen kotiimme avaimet ensi viikolla odotettuamme toukokuusta asti. Vihdoin, mahtavaa!
Olemme koko kesän ajan pyöritelleen talon pohjapiirustusta käsissämme ja pohtineet, millainen olohuoneemme sisustuksesta tulee. Pienenpienen miniolkkarimme sijaan saamme uudessa kodissa nauttia todella isosta olohuoneesta, johon pitäisi olla huonekalujakin.
Pohdimme, että voisimme ehkä jakaa olohuoneen kahtia niin sanottuun telkkariosioon ja järvelle katselu- ja lukunurkkausosioon. Meillä on kaksi sohvaa: vaalea beige divaani ja harmaa vuodedivaani. Vuodesohva on ollut työtilassamme ja vaalea olohuoneessamme. Laitammeko sohvat vierekkäin vai eri puolille olohuonetta? Vai sijoitammeko vuodesohvan Aavan isoon huoneeseen, jolloin vieraat on näppärä majoittaa huoneeseen, jossa on ovi? Vai täytyisikö ostaa yksi iso sohva tai toinen vaalea sohva?
Meillä on iso harmaa matto ja iso vaalea matto sekä tummanruskea tv-taso. Miten nämä värit ja kokonaisuudet sopivat yhteen? Mitä kaikkea uutta voimme tässä vaiheessa ostaa, kun ostoslistalla on jo ainakin sänky, lipastoja, tapetteja, ruohonleikkuri, kenties uusi jääkaappikin… Uusi tv-taso olisi ihana, mutta se ei ole kuitenkaan ihan ostoslistan päässä. Ehkä. Vähän tuo ruskea vaihe olisi kyllä meiltä jo ohi…

Millainen on hieno sohvapöytä?

Meillä ei ole koskaan ollut sohvapöytää, mutta nyt sellainen mahtuisi. Koska emme ole vielä päässeet kokeilemaan, miten sohvat mahtuisivat ja sopisivat tyylillisesti parhaiten, emme tiedä, millainen olisi paras sohvapöytä. Millaisesta sohvapöydästä te tykkäätte? Mikä on nyt se juttu sohvapöydissä?
Keräilin muutamia malleja alla olevaan kollaasiin.

 

1. Svante-pöytä Ellos. 2. Liatorp Ikea. 3. Carl-sohvapöytä Ellos. 4. Monaco-sohvapöytä Sotka. 5. Lövbacken Ikea. 6. Oslo Sotka. 7. Dixie-sohvapöytä Asko. 8. Aspen-arkkupöytä Asko. 9. Hugo Select 21. Kuvat sohvapöytien myyjien sivuilta.

 

Mistä näistä tyyleistä tykkäät itse eniten? Mitä sohvapöydälle pitää mahtua? Onko pöytä vain tiellä? Tuleeko sohvapöydästä helposti lelujen ja postien säilytyspaikka?
Sain talomme välittäjältä luvan näyttää talomme myyntikuvia, joista osan esittelin jo postauksessa Kuvia uuden kotimme keittiöstä. Vilautan teille olohuoneemme kuvaa nyt, niin voitte paremmin ehdottaa, miten olohuone kannattaisi sisustaa. Kuvan oikeaan reunaan jää vielä tilaa esimerkiksi tv-tasolle. Kokonaan olohuone ei siis kuvassa näy.

 

Kuva talon myyntiesittelystä Tampereen Kotijoukkue Oy.
Sisustamme kotimme valkean, harmaan, mustan ja beigen sävyillä. Jotakin tehosteväriä pohdimme myös. Minä haluaisin, että se olisi keltainen, mutta A. ei ole ihastunut. Ehkä se väri löytyy vaikka jostain taulusta, joita katselemme myös eri sisustusliikkeistä.
Millainen sohvapöytä teillä on?

Lue myös

X