Yli pyykkivuorten

Kesän paras reissu. Osa 1/2: Linnanmäki

Teksti: Hanna Maaria, Yli pyykkivuorten
Lauantaiaamuna se vihdoin koitti: lasten koko kesän paras reissu! Koska asumme Tampereen kupeessa, on Särkänniemeen pääsy ollut aina lasten koko kesän odotetuin juttu. Tänä kesänä päätimme tehdä poikkeuksen ja käydä Linnanmäellä, jossa lapsistamme vain Matilda oli käynyt aiemmin. Se sopi lapsille hyvin.
Pirkanmaalle muuton yksi hauskoista puolista on alle kahden tunnin matka Helsinkiin. Lähdimme kohti kesäistä Helsinkiä aikaisin aamulla. Minulle kävi vähän hassusti, että lähdin kavereiden mukana edellisenä päivänä viettämään kesäiltaa Tampereelle ja tulin kotiin vasta kello 3.30, joten kyllä vain vetelin hirsiä koko automatkan, kun kello 7 piti näiltä ”yöunilta” jo herätä… Aikaisen aamun vuoksi olin ollut muiden seurassa lähes kuivin suin, mutta sehän ei ole koskaan mikään este hauskalle illalle. 
Autossa Aava luki kirjoja ja Henrik ja Matilda pongailivat Pokemoneja, joita kuulemma riitti koko matkan ajalle runsaasti. 
Linnanmäki, Kesä, Helsinki, Suomi, huvipuisto, Amusement park
Linnanmäki, Kesä, Helsinki, Suomi, huvipuisto, Amusement park
Olimme Linnanmäen porteilla jo ennen niiden aukeamista. Voi sitä riemua ja iloa lasten silmissä, kun he lopulta saivat kartan käteensä ja pääsivät odottamaan, että laitteet aukeavat! 
Linnanmäki, Kesä, Helsinki, Suomi, huvipuisto, Amusement park
Meillä on yleensä sellainen jako, että isä ja isot lapset käyvät läpi kaikki hurjat laitteet into piukeana ja minä kuljen Aavan kanssa, otan valokuvia ja kannan reppuja. Minua ei laitteisiin enää saa, ei sitten millään. Tai kävin minä kyllä muutamassa ilmaislaitteessa Aavan seurana. Yksi niistä meinasi jo olla vähän liikaa, mutta selvisin, heh. 
Koska muut menivät kaukana meistä, en juuri ehtinyt heitä kuvata. Olisi toki hauskaa jakaa lasten ilo ja nähdä heidät laitteissa, mutta kun meitä oli kuitenkin kaksi mukana, oli helppoa jakautua kahteen porukkaan eikä Aavan tarvinnut vain katsella muiden iloa. 
Sää ei olisi voinut olla parempi! Yli 25 astetta, kirkas taivas ja ihana aurinko! Vaikka oli lauantai, eivät jonot olleet liian pitkiä. 
Vietimme Linnanmäellä koko päivän, mikä tuntui kyllä myöhemmin jaloissa ja auringon lämmittämissä kasvoissa. Lapsilla oli juuri niin kivaa kuin oletimmekin ja niin meilläkin.  Keliaakikkommekin löysi syötävää Linnanmäen ravintoloista.
Koska tähän kesän parhaaseen reissuun kuului pääkaupungissa vierailu, emme lähteneet illalla kotiin vaan suuntasimme ihan kaupungin keskelle yöpymään Original Sokos Hotel Helsinkiin. Ennen yöpymistä otimme vielä kaupungin haltuun. Ihan mieletön tunnelma, ihan kuin olisi ollut jossain Keski-Euroopan kaupungissa.
Lue meidän hulvattoman hauskasta hotellivierailusta postauksen toisessa osassa Kesän paras reissu. Osa 2/2: Lapsiperhe hotellissa.

Lue myös

X