Yli pyykkivuorten

Kesän paras reissu. Osa 2/2: Lapsiperhe hotellissa

Teksti: Hanna Maaria, Yli pyykkivuorten
Vietimme koko lauantain Linnanmäellä. Sää oli ihan mielettömän upea: yli 25 asteen helle samaan aikaan, kun kotikonnuilla Tampere tulvi kaatosateessa. Lue kesän parhaan reissumme Linnanmäki-osuus tästä
Linnanmäeltä lähdettyämme ajoimme Helsingin keskustaan, jossa parkkeerasimme P-Kluuvin pysäköintihalliin. Siitä olikin lyhyt matka kävellä viettämään reissun toista kohokohtaa: hotelliyöpymistä. 
hotelli, Helsinki, lapsiperhe, kesä, Suomi, matka, hotelliyö
Meidän koko perhe rakastaa hotelleja. Lapset oikein odottivat taas, että saa kirjautua sisään, laittaa  hississä avainkortin sille kuuluvaan koloon, etsiä oikean oven ja sitten tapella siitä, kuka saa avata oven ja kuinka nopeasti vihreä valo syttyy. Joskus menemme sisään pienissä porukoissa, että jokainen lapsi saa itse avata oven. 
Sisällä huoneessa pitää heti tutkia kaikki paikat ja varata, kuka nukkuu missäkin. Nopein purkaa laukustaan yöpukunsa ja unilelunsa omalle paikalleen, että ei jää kenellekään epäselväksi, kenen pää painuu juuri kyseisille puhtaille, valkeille lakanoille. 
hotelli, Helsinki, lapsiperhe, kesä, Suomi, matka, hotelliyö
Linnanmäki-reissumme sai arvoisensa huipennuksen, kun saimme Original Sokos Hotel Helsingiltä käyttöömme Superior-huoneen, jonne mahduimme koko perhe. Ison perheen kanssa on aina aika ahdasta yöpyä varsinkin, kun lapset ovat jo niin isoja, että montaa heistä ei mahdu ottamaan kainaloon. 
hotelli, Helsinki, lapsiperhe, kesä, Suomi, matka, hotelliyö
Kuvat ennen sänkyjen avaamista.
hotelli, Helsinki, lapsiperhe, kesä, Suomi, matka, hotelliyö
Huoneessamme oli leveä parisänky ja kaksi vuodesohvaa, joihin sai pedattua 120-senttisen sängyn. Aivan loistava huone meidän perheellemme! Tilaakin oli niin paljon sänkyjen ympärillä, että emme törmäilleet huonekaluihin emmekä toisiimme. Enää emme tarvinneet esimerkiksi vauvansänkyä tai pottaa, mutta niitäkin olemme aikoinaan kovasti hotelleista valmiiksi tilailleet.
Päästyämme huoneeseen levähdimme pienen hetken ja lähdimme sitten tutustumaan kesä-Helsinkiin. Sää oli yhä lempeä, vaikka kello oli jo yli seitsemän illalla. Yli 20-asteisena porottava aurinko, Esplandilla piknik-eväitä syövät seurueet, nauravat lapset ja kaikkialta maailmasta tulleet turistit tekivät tunnelmasta hyvin keskieurooppalaisen. 
Raitarakkaudestani: valitsin Aavan vaatteet, muut valitsivat omansa itse. Tällä kertaa perheemme raitakokoonpano oli sattumalta 3/5. Ja huom: en osta enkä valitse mieheni vaatteita. Raidat on vaan parhaita!
Kuuntelimme katusoittajia. Aava tanssi sydämensä kyllyydestä röyhelöhelmat ja hiukset hulmuten musiikin tahdissa. 
Katusoittajien lisäksi Esplanadilla oli katutaiteilija tekemässä valtavan suuria saippuakuplia. Lapsijoukko kirkui, nauroi, juoksenteli ja jahtasi kuplia. Aava olisi voinut jäädä siihen koko loppuillaksi nappaamaan kohti pilvetöntä taivasta leijailevia suuria saippuakuplia.
hotelli, Helsinki, lapsiperhe, kesä, Suomi, matka, hotelliyö
Kuplien sijaan Matilda ja Henrik metsästivät muiden kouluikäisten ja
vähän vanhempienkin tapaan Pokemoneja. Niitä oli kuulemma niiiiiiiin paljon
enemmän kuin kotona Pirkanmaalla!
Kävelimme Kauppatorille katsomaan presidentinlinnaa, laivoja ja uutta meriallasta. Palatessamme hotelliin lapset uppoutuivat vaahtokylpyyn. Kylvyn jälkeen unta ei tarvinnut odotella hetkeäkään. 
Mikä on äitien ja isien mielestä parasta hotellilomassa? No tietysti se tuoksuva, herkullinen ja jonkun muun laittama aamupala! Sinne menimme aamulla heti, kun unisin oli herännyt ja pienin saatu irti lastenohjelmien katselemisesta. Onneksi muuten hotelleissa on telkkari, että saa rauhassa aamulla vielä torkkua hetken, käydä suihkussa tai meikata. Kyllä nyt lomalla saa surutta nauttia lastenohjelmista (ja suihkusta)!
hotelli, Helsinki, lapsiperhe, kesä, Suomi, matka, hotelliyö, aamupala
Aavan keliakia on meille aina pieni jännitysmomentti, mutta onneksi Suomen hotelleissa ja ravintoloissa homma toimii hyvin. Aava bongaili innoissaan gluteenittomuudesta kertovia symboleja ja sai keittiöstä sämpylän ja muffinssin, jotka näyttivät tietysti meidän mielestämme paremmilta kuin meillä muilla. Se meidän muiden kateushuudahdus Aavan herkuista on osa Aavan itsetunnon ja sairauden kanssa sinuiksi pääsemisen kasvatusta, mikä on tällä hetkellä onnistunut ihan hyvin. 
hotelli, Helsinki, lapsiperhe, kesä, Suomi, matka, hotelliyö, aamupala
hotelli, Helsinki, lapsiperhe, kesä, Suomi, matka, hotelliyö, aamupala
Lastenpöydästä Aava sai ihan itse ottaa mehua, mikä oli viisivuotiaalle kova juttu. Kymmenenvuotias insinöörimme taas oli innoissaan siitä, että mehupöydästä sai valita mehun tablettia käyttämällä. Hauskaa teknologiaa. 
hotelli, Helsinki, lapsiperhe, kesä, Suomi, matka, hotelliyö, aamupala
hotelli, Helsinki, lapsiperhe, kesä, Suomi, matka, hotelliyö, aamupala
Tykkäsin Original Sokos Hotel Helsingin ravintolan sisustuksesta, joka oli hauska sekoitus uutta ja vanhaa. Löysimme toisesta huoneesta samaa sarjaa olevan vanhan vitriinikaapin, kuin meillä kotona.  Me olemme perineet omamme A:n isovanhemmilta, joten hotellinkin kaappi oli taatusti vanha ja historiaa nähnyt. Kenties se oli ollut hotellissa jo silloin, kun tämä ensimmäinen suomalainen suurhotelli perustettiin. 
Erilaiset pöytä- ja sohvaryhmät toivat ravintolaan kodikkuutta ja persoonallisuutta. Upea sekoitus uutta ja vanhaa, vintagea ja modernia!
Aamupalan jälkeen otimme vielä hetkeksi 1930-luvulla rakennetun hotellin haltuumme. Täynnä virtaa olevat lapset taisivat ottaa muutaman innokkaan juoksuaskeleen pitkillä käytävillä ja muutaman innokkaan pompun ihanan pehmeällä sängyllämme. Hups… Mutta kun välillä sitä vaan riehaantuu, kun on niin kivaa. Onneksi Sokos Hotellit vastasi minulle Instagramissa, että antaa mennä vain, heh.
hotelli, Helsinki, lapsiperhe, kesä, Instagram, Suomi, matka, hotelliyö, aamupala
Minäkin olisin voinut tehdä ihan hyvin vaikka kärrynpyöriä käytävällä, mutta A. ei antanut. Sanoi, että sovi rouvashenkilölle. Käyttäydyin sitten ihan asiallisesti,  mutta kun oli niin hyvä meininki, niin vähän olisi tehnyt mieli irroitella!
Kävimme vielä kurkistamassa leikkihuonetta, jossa Aava näppäili innoissaan tietokonetta, jonka näyttönä toimi Onni Oravan kuva. Eipä siihen muuta tarvittu. Tilassa oli kivasti monenlaisia leluja. 
Emme tällä kertaa ehtineet käydä katsomassa koko kaupungin paljastavaa näköalaa saunaosastolla, koska kiirehdimme vielä tervehtimään pientä lasten serkkua, joka asuu Helsingissä. Iltasella ajelimme kotiin.
Sellainen oli meidän kesän paras reissu. Hotelli ihan Helsingin ytimessä oli kyllä nappiosuma: lapset jaksoivat nauttia kesäillasta huvipuiston jälkeenkin, kun ei tarvinnut kulkea pitkään päästäkseen sinne, missä tapahtuu kaikkea kivaa. Jos olisi ollut enemmän aikaa, olisimme ehdottomasti istuneet syömään eväitä puistoon muiden perheiden keskelle. Ehkä ensi kerralla sitten!

Postaus on toteutettu yhteistyössä Sokos Hotellien kanssa.

Lue myös

X