Yli pyykkivuorten

Päiväkotiin, töihin, päiväkotiin, muuttopuuhiin ja nukkumaan… Päivä kuvina.

Teksti: Hanna Maaria, Yli pyykkivuorten
Täällä tehdään ihan täysillä kahta työpäivää joka päivä. Aamulla töihin, töistä kotiin laittamaan ruokaa, kotoa talolle repimään tapetteja ja purkamaan laatikoita ja sitten nukkumaan. Kuvasin tänään pitkästä aikaa muutamia kännykkäkuvia pitkin päivää. Tässä meidän torstai muuton keskellä.

7.15. A. on jo töissä ja koululaiset aamupalalla. Aava lukee alakerrassa muuttolaatikoiden ja rullattujen mattojen keskellä Muumimaailman esitettä.

7.37. Pyydän ensimmäiseen koulupäivään valmistautuvan neljäsluokkalaisen ja seiskaluokkalaisen parvekkeelle kuvaukseen. Tyypeillä on hyvä fiilis, he tanssivat ja ilmeilevät. Saan yhden vakavan poseerauskuvankin. Eka koulupäivä, jännää!

7.52. Minä ja Aava lähdemme kohti päiväkotia.

8.06. Aava jää iloissaan aamupalalle eikä edes näy vilkuttamassa ikkunassa. Hyvä niin!

8.17. Töissä.

9.48. Kymmenen minuutin päästä puhelinhaastattelu mielenkiintoisesta aiheesta. Saan loistavia kommentteja. Se on aina siistiä, kun ei tarvitse nyhtää vastauksia, ja kun jutun otsikkokin annetaan kuin kukka kämmenellä.

12.07. Elämme niin muuton keskellä, että en ehtinyt tehdä eväitä. Tyydyin tällä kertaa läheisen kaupan eineshyllyyn.

12.38. Työpaikan ruokailutilassa olevan Aamulehden sääpalsta ei lupaa hyvää. Eihän nyt pitänyt olla vielä syksy!

16.12. Aava ei malta lopettaa keinumista. Saan hänet lopulta mukaani, kun lupaan kantaa reppuselässä autoon.

16.30. Olemme siivonneet kirpparilla myyntipöytäni. Totean, että ei enää ikinä. Tavara ei vain liiku tällä tavalla, ei ainakaan meidän myyntiartikkelimme. Samat tavarat siivosin kuin eilenkin.

16.44. Aava haluaisi ostaa tämän pöydän tyhjäksi.

18.19. Tässä välissä on syöty, juteltu koululaisten kanssa kaikki koulukuulumiset, pakattu muutama pahvilaatikko, täytetty auto ja pyydetty Aavalle ystävä mukaan. Vihdoinkin uuden kotitalon pihassa!

18.20. Puran autosta tavaroita. Kuvaa ottaessani repeän spontaanisti. Laatikon päällä lukee Hannan ja kyljessä lukee rehellisesti VIINAT. Kyllä siellä ihan minun papereitani on eikä mitään Kossuja ja vodkaa. Laatikon edellinen omistaja on pitänyt huolta, että laatikon sisältö on kaikkien tiedossa.

18.27. Yritän mahtua sisään.

18.31. Henrikin huoneen tapetit on irrotettu ja Aavan huoneessakin työ on jo pitkällä. A. on ollut hommissa jo puoli tuntia ennen meidän tuloamme. Kummassakin huoneessa oli kolme tapettia päällekkäin! Postaan tapettiurakoista myöhemmin lisää.

18.37. Tytöt leikkivät laatikoiden keskellä jo ties kuinka monetta päivää. Täydellinen ratkaisu lastenhoito-ongelmaan ottaa aina paras kaveri mukaan!

19.05. Puran laatikoita ja siirtelen tavaroita. Aava ottaa minusta yhden kuvan. Hän voikin olla jatkossa hovikuvaajani. Ei tarvitse niin murehtia, miltä kuvissa näyttää, heh.

19.23. Aava ja ystävä syövät keittiön lattialla iltapalaa.

20.45. Ihan liian myöhään neiti sängyssä. Näin mennään nyt hetki, että saadaan muuttoa eteenpäin. Vaan jospa huomenna ehdittäisi vanhaan kotiin nukkumaan jo kahdeksalta.

21.15. Koululaisten kanssa muutama sana ja heidän nukkumaan peittely

21.30. A:n kanssa taittelen kasan lakanoita ja avaan sitten tietokoneen. Yritän ehtiä nukkumaan vielä tämän päivän puolella…

Lue myös

X