Yli pyykkivuorten

Pojan huoneen tapetointi

Teksti: Hanna Maaria, Yli pyykkivuorten

Saimme uuden kotimme avaimet elokuun alussa, ja siitä asti olemme tehneet pintaremonttia kahteen makuuhuoneeseen. Yhden viikonlopun tosin olimme sukujuhlilla, mutta muuten on aherrettu töiden jälkeen ja vapaapäivinä. Esimerkiksi tästä Avaimet uuteen kotiin -postauksesta voit kurkistaa vuonna 1981 rakennettua kotiamme.Kymmenvuotiaan Henrikin huone on nyt vihdoinkin valmis. Siitä tuli ihan huippu!

tapetti, tapetointi, lastenhuone

Minulla ja A:lla on aika hillitty maku värimaailmassa. Halusimme jokaisesta makuuhuoneesta aika rauhallisen ja sellaisen, että voimme tarpeen mukaan vaihtaa huoneita. Emme antaneet lasten valita tapetteja vaan valitsimme ne itse. Edellisessä kodissamme Jyväskylässä vaaleanpunainen perhostapetti alkoi äkkiä tuntua lapselle liian lapsekkaalta, joten halusimme nyt välttää sellaisen. Tapetteja ei ihan tuosta vain vaihdeta, sen saimme huomata tälläkin kerralla.Henrikin huoneen lähtötilanne oli tämä. Ei ihan paras huone neljäsluokkalaiselle pojalle, vai mitä?

Sitten vain tapetteja repimään. Ruusutapetissa oli muovi päällä, joten siihen ei tepsinyt irroitusaineet eikä vesi, vain repiminen. Kun pinta oli revitty, tuli esille paperi, jonka sai ihan vedellä pois. Toisella seinällä oli ruusun sijaan mintunvihreää ja vaaleanpunaista ruudukkoa.

Ruusun ja ruudukon alla olevan paperin alta löytyi italialaisen pizzerian pöytäliina, muovinen sekin. Sen kun sai revittyä, niin pääsi taas käsiksi paperiin, joka irtosi vedellä. Ruudullisen tapetin alareunassa olikin vielä sitten tummanpunainen tapetti. Niitä me sitten revimme. Minun mielestä se repiminen oli kyllä tosi hauskaa ja palkitsevaa ja oikeastaan aika rentouttavaakin.

Tapetit olivat kyllä todella tiukassa kiinni, joten monenlaisia tapettityökaluja kokeilimme.

Kun seinistä oli saatu kaikki tapetinrippeet pois, laitoimme alustapetin.

Alustapetin jälkeen oli pääsi vihdoin asiaan! Valitsimme Värisilmän mallistosta Henrikin huoneeseen yhden tehosteseinän ja loppuille seinille samalla sävyllä olevan neutraalimman tapettiseinän.

Tehosteseinäksi halusimme Boråstapeterin A Vintange Book -malliston Letters-kuitutapetin ja muille seinille saman sävyisen, saman sarjan Patina-kuitutapetin. Kurkista linkeistä tapetit, kun omalla kamerallani kuvattuna ne eivät pääse täysin oikeuksiinsa.

tapetti, tapetointi, lastenhuone

tapetti, tapetointi, lastenhuone

tapetti, tapetointi, lastenhuone

Tuon tapettimalliston romanttinen ja nostalginen, mutta neutraali ja selkeä tyyli iski meihin heti. Ehkä vähän jäin miettimään, että tuo tekstitapetti olisi voinut olla sarjan tummempi tapetti, katso tästä, niin se olisi erottunut paremmin. Myöhäistä nyt, mutta kyllä tuo tosi hyvä on vaaleanakin. Vähän käsittelin kuvaa, että teksti erottuisi paremmin. Livenä se kyllä erottuu kuitenkin hyvin.

Muiden seinien tapetti ei pääse oikeuksiinsa kameran kautta, mutta voin kertoa, että hieno on. En malta odottaa, että saamme kantaa viikonloppuna huonekalut kotiimme! Henrik saa oranssin maton, se kun on hänen ehdoton lempivärinsä! Sisustuksella saakin sitten helposti uutta ilmettä, kun seinät ovat neutraalit.tapetti, tapetointi, lastenhuonetapetti, tapetointi, lastenhuone

Miltä näyttää vaalea ja neutraali huone teidän silmään?
Postaus on toteutettu yhteistyössä Värisilmän kanssa.

Lue myös

X