Yli pyykkivuorten

Tytön huoneen tapetointi

Teksti: Hanna Maaria, Yli pyykkivuorten
Saimme uuden kotimme avaimet elokuun alussa, ja siitä asti olemme
tehneet pintaremonttia kahteen makuuhuoneeseen. Yhden viikonlopun tosin
olimme sukujuhlilla, mutta muuten on aherrettu töiden jälkeen ja
vapaapäivinä. Esimerkiksi tästä Avaimet uuteen kotiin -postauksesta voit kurkistaa vuonna 1981 rakennettua kotiamme.
Viikonloppuna valmistui Henrikin huone, josta voit lukea postauksen tästä. Maanantaina valmistui viisivuotiaan Aavankin huone, josta puuttuu enää listojen kiinnittäminen. What a fiiling! 
Aavan huoneena on talomme isoin makuuhuone, josta todennäköisesti tulee myös samalla vierashuone. Huoneeseen tulee kerrossänky, koska ajattelimme, että sinne olisi sitten kätevä majoittaa yökyläkaverit, kun yläpuolella oleva ekstrasänky ei vie tilaakaan. Päätimme siis säästää kerrossängyn sen sijaan, että olisimme ostaneet kummallakin tytölle uuden sängyn. Nyt piti ostaa vain Matildalle uusi sänky. Mikäli nätisti mahtuu, tulee huoneeseen myös vuodesohva. Näytän huoneista myöhemmin kuvia, kun olemme saaneet kannettua huonekalut sisään. 
Aavan huoneesta tulee ehkä joskus meidän makkari, joten silläkin ajatuksella valitsimme myös tähän huoneeseen erittäin neutraalin sävyn: valkean pienellä lisämausteella. Emme antaneet Aavan valita tapetteja, koska kissanpennut, prinsessat, balleriinat tai keijukaiset eivät välttämättä ole enää kohta ykkösjuttu eikä varsinkaan sitten, jos huoneesta tulee meidän makuuhuoneemme.
Tällaiselta näyttää nyt: 
tapetti tapetointi lastenhuone
Tällaiselta huoneessa näytti hetki sitten: yhdellä seinällä kukkatapetti ja muilla seinillä sininen maalattu alaosa ja valkea maalattu yläosa. Keskellä oli kukkaboordi. 
Päätimme tapetoida tapettiseinän ja maalata maaliseinän, jossa oli siis maalattu lasikuitutapetin päälle. Aloitimme kukkatapetin repimisellä. Ensin piti irrottaa kukkapinta, minkä jälkeen tuli tapetin paperiosa, joka irtosi vedellä. Paperitapetin alta meitä kurkisti sininen kukkatapetti.
Sinisen pinnan irrottamisen jälkeen löytyi paperipinta, minkä alla odotti aito kasaritapetti luultavasti ihan talon rakennusvaiheesta: ruskeita lehtiä! Ei ihan meidän makuun olla makuuhuoneessa ikuinen syksy, vaikka se Suomen ilmastoon hyvin sopisikin…
Pienet prinsessat Aava ja ystävä auttoivat urakassa (viiden minuutin ajan).
Ruskean tapetin pinnan ja paperipinnan jälkeen kohtasimme lopulta seinän. Hurei! Viimeiset rippeet irti ja seinän pesu, minkä jälkeen laitoimme alustapetin.
Alustapetin jälkeen saimme vihdoin laittaa seinään maailman kauneimman tapetin! Valitsimme Värisilmän Everyday life -tapettimalliston Graphic lily -kuitutapetin, jossa valkealla pohjalla näkyy liljojen ääriviivoja. Ihan täydellinen! Kurkista tuosta linkistä tapettia, kun sen kauneutta on vähän vaikea vangita kameralla.
Tapettimallistossa yhdistyvät
hienovaraiset kuviot, graafinen leikittely, denim-tekstuurit ja art deco  -vaikutteet. Värisilmän sivuilla malliston tapettien sanotaan tuovan sisustukseen modernin
ajatonta, persoonallista ja valoisaa tunnelmaa. Siltä se kyllä vaikuttaakin!
tapetti, tapetointi, lastenhuone
tapetti, tapetointi, lastenhuone
Irrotimme maaliseinästä boordit ja pesimme seinät. Maalasimme ensin pohjamaalin ja sitten neljä kerrosta valkealla remonttimaalilla, että saimme sinisen peittymään. Tuli kyllä valoisa huone!
Nyt, kun Aavan huone on valkea ja valoisa, on hyvä tuoda sinne sopivasti tyttömäisyyttä matolla, leluilla ja sisustustavaroilla. Niitä on sitten helppo vaihtaa, kun pinkki ei enää olekaan se ykkösjuttu.
Olipa homma, tulipa tehtyä! Onneksi teimme sen nyt heti! Matildan huoneessa on niin kauniit seinät, että niille ei tarvinnut tehdä mitään.  
Eivätkö huoneet muuttuneetkin kovasti? Onko muita neutraalien seinien ystäviä?
Postaus on toteutettu yhteistyössä Värisilmän kanssa. 

Lue myös

X