Yli pyykkivuorten

Lapsi vloggaa. Lue haastattelumme Ylen ja YleX:n jutuista!

Teksti: Hanna Maaria, Yli pyykkivuorten
Lapsi kasvaa teini-iän kynnykselle ja haluaa alkaa
vlogata. Lapsen mukaan ”kaikki kaveritkin” vloggaavat eli tubettavat eli
julkaisevat omalla Youtube-kanavalla julkisia videoita. Videoilla yli
13-vuotiaat (tai nuoremmat aikuisen luvalla) kertovat päivästään,
elämästään, itsestään ja arjestaan. Suosituimmilla vloggaajalapsilla on
kymmeniä tuhansia seuraajia.
Mitä vastaamme, kun lapsi kysyy, että saako hän aloittaa vloggaamisen?
”Et tietenkään”, huudamme kitarisat vilkkuen. Vai huudammeko?
Tästä me puhumme joka päivä. Kirjoitin aiheesta postauksessa Annatko lapsesi vlogata eli tubettaa.  Annoin 13-vuotiaan ”Matildan” tehdä aiheesta videon, jonka julkaisin postauksessani. Käy kurkistamassa linkistä. 
Ylen toimittaja Satu Krautsuk tarttui aiheeseen ja etsi minulle vastauksia. Lue tästä Ylen uutinen Äiti ei antanut 13-vuotiaan kuvata itseään nettiin – tytär teki nerokkaan videon. Jutussa on haastateltu myös vloggaaja Herbalistia sekä mediakasvattaja Pauliina Mäkelää.
vlogi, vloggaaminen, vloggaus, videoblogi, Youtube, tubettaminen, Matilda, Matildan vlogi, blogi
Ylen uutisesta napattu kuva.
Myöhemmin tänään (perjantai 2.9.2016) myös YleX kirjoitti aiheesta oman versionsa: Vanhemmat ovat niin pihalla tubettamisesta, että kieltävät sen – 13-vuotias perusteli vlogihaaveensa äidin blogissa.
Youtube, tubettaminen, vlogi, vloggaaminen, videovlogi, lapsi vloggaa, teini, Matilda, Matilda vloggaako, saako lapsi vlogata
Kuva YleX:n jutusta.
Kiitos Yle ja YleX ajankohtaisen aiheen nostamisesta esiin! Kiitos kommenteista, joita olen saanut edelliseen postaukseeni! Kiitos kehuista: hän todella on ihana, taitava, huumorintajuinen, fiksu, innostunut – ja lapsi. Kiitos avusta ja ideoista.
Me vanhemmat pohdimme nyt, miten etenemme. Se, että tämä ei ole pieni juttu, kertonee kai välittämisestä, rakkaudesta, huolesta ja kenties nipottamisestakin. Siis vanhemmuudesta.

Lue myös

X