Yli pyykkivuorten

Lasten Whatsapp-viestit: pellet voivat tappaa, poliisi kieltää pimeällä liikkumisen!

Teksti: Hanna Maaria, Yli pyykkivuorten

”Hei.. Kaikki on varmaankin kuullut huhuja suomessa liikkuvista pelleistä/klovneista… Poliisi kertoo että jos satut havaitsemaan pellen niin soita HETI 112 hätänumeroon. Niitä pellejä on liikkunut joka paikkakunnalla ja ehkä eniten kaikissa alikulku silloista ja poliisit myös varoittaa että ei kovinkaan kannata liikkua siltojen alla tai ylipäänsä alikulkusiltojen alta. Voi olla mahdollista sekin että pellet vain pelottelevat mutta on liian todennäköistä että he oikeasti jopa TAPPAA ihmisiä. Lapset ovat nähnyt koululla että sielä oli ollut kaksi pelleä toisella pellellä oli ollut kädessään vasara ja naulapyssy ja toisella oli ollut moottorisaha ja veitsi. Poliisit ehdottaa että älä liiku pimeällä kylillä enää. Poliisit ehdottaa myös että lukitse huolellisesti kaikki ikkunat sekä ovet. Muista jos näet havaintoja näistä klovneista niin ilmoita numeroon 112. Lähetä tämä viesti mahdollisemman monelle.”

Tällainen viesti kiertää nyt lasten Whatsapp-ryhmissä. Me asumme Pirkanmaalla, ja tämä viesti tuli tänään perjantaina 21.10.2016 sekä 10-vuotiaalle pojalleni että 13-vuotiaalle tytölleni.

Kiitos pellet, emme olisi kaivanneet tätä. En usko, että lapseni törmäävät yhteenkään pelleen, mutta tiedän, että tätä asiaa käsitellään nyt meillä ja monissa perheissä kauan.

En ollutkaan vielä ehtinyt kertoa tästä pelleasiasta lapsille, mutta kiitos 10-vuotiaiden Whatsappissa päivystävien asiantuntijoiden, puhumme siitä nyt. Olikin vain ajan kysymys, koska lapset vetävät asiasta omat johtopäätöksensä ja koska ovat vasta pieniä ihmisiä, muuttuu asia todellisuuttakin kauheammaksi.

Odotan ensi yötä ja muutamia seuraavia öitä, jolloin aika varmasti poikani näkee asiasta painajaisia. Nukun ehkä siis jo valmiiksi yön hänen vieressään, että voin lohduttaa hysteerisenä itkevää tappajapelleä pelkäävää lastani. Hyvää yötä vaan teillekin v:n pellet.

MUOKS: Meillä on menossa syysloma, joten lapset eivät ole nähneet kavereitaan koulussa vaan olleet lähinnä meidän kanssamme. Siksikään aiheesta ei ole vielä puhuttu (katso alta vastaukseni Ellun kommenttiin). En alkuviikosta vielä puhunut heille, koska en tiennyt, onko ilmiö tulossa kotikyläämmekin.

Lapseni eivät ole peloissaan. Olemme keskustelleet, miten toimia, jos pellen näkee. Kirjoitin vain, että luultavasti tappajapelle tulee lapseni uniin ja että toisetkin vanhemmat tietäisivät, millaisia viestejä lapset lähettelevät toisilleen.

Lue myös

X