Yli pyykkivuorten

Villi viikonloppu: halloween, Heureka, valmistujaiset ja säbäturnaus

Teksti: Hanna Maaria, Yli pyykkivuorten

Mitä enemmän tapahtuu, sitä enemmän olen elossa. Haluan koko ajan saada ympärilleni ihmisiä, ohjelmaa ja tapahtumia. Koska muutimme elokuussa, olemme saaneet tänä syksynä valtavasti rakkaitamme kylään. Meillä on ollut vieraita viikonloppuisin muun muassa Helsingistä, Vaasasta, Jyväskylästä, Rantasalmelta, Savonlinnasta, Punkaharjulta ja täältä kotikylästämme Pirkanmaalta. Laskin, että meillä on yöpynyt jo 19 ystävää ja sukulaista täällä uudessa kodissa. Ihanaa!On ollu myös viikonloppuja, jolloin meillä ei ole ollut vieraita, mutta silti on tapahtunut vaikka mitä kivaa. Viime viikonloppu oli sellainen. Sunnuntai-iltana tosin tuntui jo, että nyt menee vähän liiankin lujaa.

Perjantaina hain kiireellä Aavan hoidosta ja aloin tehdä ruokaa. Syömisen jälkeen viimeistelin edellisenä päivänä tekemäni mango-piimäkakun ja lämmitin kinkkupiirakan. Tämän jälkeen aloimme valmistautua ystäviemme järjestämiin koko perheen halloween-juhliin. Lähdimme juhliin kello 18.

Oli tosi hauskat juhlat, joissa kaikki yksityiskohdat olivat mietittyjä! Kiitos juhlista Anne ja Jani! Olimme kotona vähän ennen yhdeksää, minkä jälkeen aloimme silittämään juhlavaatteita ja pakkaamaan laukkuja. Aava toki meni kiireellä nukkumaan.Aamulla kello 9.20 olimme kaikki autossa ja matkalla kohti Vantaata ja Helsinkiä. Voin kertoa, että tupeerauskampaukseni purkaminen kesti hetken… Laitoin autossa Instaan kuvan, johon kirjoitin, että kyllä jokaisen äidin pelastus ovat kunnon yöunet ja suoristusrauta. Heh!

Pääsimme perille Vantaalle, jossa menimme Tiedekeskus Heurekaan. Saimme ystäväperheeltä liput, koska he eivät ehtineet käyttää lahjaksi saamiaan lippuja. Iso kiitos vielä kerran Pia! Meillä oli tosi hauskaa tutkia ja kokeilla kaikkea mahtavaa! Uusi talviurheilunäyttelykin oli tosi kiva.

Lähtiessämme vaihdoimme Heurekan vessassa juhlavaatteet muiden kävijöiden kummastukseksi, ja ajoimme Helsinkiin A:n veljen valmistujaisiin. Näimme siellä pienen serkun, monta setää, lasten isoäidin ja ystäviäkin. Kiitos juhlista J. ja S.!

A. jäi sovitusti viettämään Helsinkiin juhlien jatkoja, ja minä ja lapset ajelimme pimeyden keskellä kotiin nukkumaan.Aamulla minä, Henrik ja Aava lähdimme naapurikylään Henrikin säbäturnaukseen. Siinä samalla tein päivän ensimmäistä metatyötä: Matilda kutsuttiin extempore mukaan uimahalliin, mitä varten pohdin käteisvaroja ja ruokailuaikatauluja. Ison lapsen kohdalla on jo se kivaa, että lapsi pakkaa itse tavaransa.

Henrik lähti verryttelemään, ja minä ja Aava kiipeilimme pihalla kiipeilytelineissä. Istuin hetken keinussa ja huomasin, että kenkäni ovat vähän rikki (joten täynnä kiviä!). Ilman puolen tunnin pakollista odottelua sellaisia asioita ei ehdi huomata.

Ensimmäisen pelin jälkeen ajoimme kiireellä kotiin, jossa tein ruokaa, söimme, käskin lapsia siivoamaan tavarat huoneensa lattioilta (lapset säilyttävät tavaroita lattioilla, lue tästä) ja aloitin imuroimisen. Kohta ampaisimme jälleen kohti turnausta.

Aava katseli hetken peliä ja tuli sitten mankumaan puhelintani. Annoin periksi. Kysyin jännittävän pelin jälkeen, kun viimeiset minuutit koko yleisö ulvoi oman joukkueensa nimeä tasatilanteessa, että kumpi voitti pelin. Aava kysyi, että minkä pelin. Heh. Henrikin joukkue voitti molemmat pelit, ja Henrik teki puolustajan paikalta upean maalin!Huomaatteko muuten, että kynsisaksilla leikatut etuhiukset (lue!) ovat jo vähän kasvaneet ja että Tähkäpää-kampauksesta on luovuttu! Sain leikata hänen takkutukkaansa 15 cm!

Olimme kotona kello 17. A. oli juuri tullut kotiin ja oli jatkamassa imurointia. Palasin päivän metatöihin. Matildan oli pakko tehdä juuri sinä iltana harjoittelusalaatti ja -sämpylät kotitaloustunnin näyttökoetta varten, mutta meillä ei ollut kaikkia aineksia, koska unohdin ne aiemmin ostaessani lähipäivien ruokia ja halloween-juhlien leivontatarvikkeita. Ryntäsin kauppaan sovittuani A:n kanssa, että hän neuvoo tuon vanhempien kanssa tehtävän harjoitteluruuan ja minä lähden Henrikin kanssa jakamaan säbäjoukkueen yhteistyökumppanin mainoksia…

Heitin ruuat kotiin, nappasin pojan mukaan ja lähdimme kahdeksi tunniksi juoksemaan kerrostaloja ylös ja alas. Huh, tuli kuuma, mutta meillä oli hauskaa. Jo kolmatta syksyä samoja kerrostaloja juostessamme osasimme odottaa tiettyjä hassuja sukunimiä ovissa, joten hihittelimme ne bongatessamme. Myönnän: minunkin huumorintajuuni uppoaa ihan loistavasti se, jos jonkun sukunimi on Jortikka.

Tulimme kotiin kello 20.30. Matilda oli tehnyt upeaa Rapeaa parmankinkkusalattia ja meheviä sämpylöitä. Taitava tyttö! Illalla taittelimme hetken lakanoita ja minä käsittelin muutaman kuvan.Ihana viikonloppu, mutta ehkä pikkuisen liikaa ohjelmaa sunnuntai-illalle.

Mites teidän viikonloppu meni? Onko teillä tulossa halloween-juhlia? 
 Ps. Haluatko lukulistallesi uusia blogeja tai kiinnostaako pikkulapsiperhearki? Tykkää Kaksplussasta Facebookissa! Kurkista tästä. 🙂 

Lue myös

X