Yli pyykkivuorten

”Minulla ei ole voimia arvostaa itseäni. Vihaan itseäni.” #YllätäÄiti

Teksti: Hanna Maaria, Yli pyykkivuorten

 

”Mä alotin taas psykiatrin luona käynnit, mulla on niin paha olla henkisesti, että en tiedä mitä muuta olisin voinut tehdä. — Mä itkin siellä, päästin pahan olon ulos totaallisesti, musta tuntu etten pysty oikeesti puhumaan kellekkään siitä miten paha olo mulla on. Mulla on muutama ystävä kelle puhua, mutta heilläkin omat murheet ja omat perheet.

Multa psykka kysy että ahdistaako mua koskaan, vastasin että kyllä ahdistaa useinkin. — Mä olen kuullut muutaman kerran mun ystävältä että musta ei huomaa että olen masentunut, mutta mä osaan peittää sen, mulla on oikeesti tosi paha olla. Mä nautin siitä kun saan poikani kanssa olla, mä en ees tiedä missä olisin ja mitä tekisin jos mulla ei olisi Leeviä. Leevin takia mun on pakko jaksaa olla ilonen, vaikka en sitä näytäkkään että voin pahoin, voin silti!

Mä en arvosta itteeni, mä vihaan itteeni, oikeesti. Psykka käski mun kertoa itsestäni positiivisiä asioita, enkä saanut tai osanut kirjottaa kun yhden. Mulla ei ole voimia, että osaisin arvostaa itseäni saatikka tykkäisin peilikuvastani. — Mutta ehkä joskus paistaa aurinko risukasaankin ja ajattelen itsestäni ihan toisin!”

Yksinhuoltajaäidiksi 2011 -bloggaaja Heidi postauksessaan Jutustelua 15.10.2016. Lue postaus tästä.

Ihana perhe, ihanat ystävät

Rakas Heidi. Sain sinut parikseni Kaksplussan verkostobloggaajien Yllätä äiti -postaussarjaan, jonka ideana on lähettää toiselle bloggaajaäidille joku pieni lahja ja kertoa, mitä asioita arvostaa tässä äidissä.

Tapasin sinut toukokuussa Kaksplussan bloggaajatreffeillä. Kirjoitit jälkikäteen blogissasi, että jännitit tapaamista ja itsesi esittelyä. Ei sitä sinusta huomannut! Mieleeni jäi, miten ihanasti osaat käyttää värejä pukeutumisessasi ja hiuksissasi. Kiinnitän aina huomiota värikkäisiin ihmisiin, kun en itse osaa käyttää värejä. Oli kiva jutella hetki kanssasi kahdestaan.

Kirjoitat uusimmassa postauksessasi rohkeasti vaikeasta aiheesta. Uskon, että moni saa apua siitä, että ei ole tällaisten asioiden kanssa yksin eikä ole ainoa, jonka on vaikea opetella hyväksymään itsensä. Hyvä, että kirjoitat myös elämän varjopuolista. Blogisi esittelyssä Bloggerissa lukee, että ”pieneen ja vaatimattomaan” perheeseesi kuuluvat poika ja koira. Ei sellainen perhe ole vaatimaton, se on upea perhe! Sinulla on iso ja tärkeä vastuu perheestäsi. Sinulla ole kotona toista aikuista jakamassa lapsen tuomaa iloa mutta ei myöskään väsymystä, taloudellista vastuuta ja kasvatuksen ongelmatilanteita. Sinulla on tärkeä elämäntehtävä siis: sinä olet lapsellesi tärkeintä maailmassa ja hän myös sinulle. Kirjoituksiasi ja Facebook-sivuasi seuraamalla olen sitä mieltä, että selviät hyvin ja rakastat poikaasi yli kaiken.

Blogistasi näkyy suuri rakkaus poikaasi Leeviin sekä ystäviisi ja kummilapsiisi. He ovat suuri perheesi. Uskalla vain rohkeasti kertoa ystävillesi kaikenlaisia ajatuksiasi: sitä varten ystävät ovat. Kukaan meistä ei selviä vanhemmuudesta pystypäin. Kaikki me väsymme, mokaamme ja olemme joskus epävarmoja. Hyvä, että osaat myös hakea apua ammattiauttajilta. Yksin ei tarvitse selvitä kaikesta.

Blogistasi huokuu iloisuus, värikkyys ja rakkaus. Halusin valita Yllätä äiti -lahjaasi jotain vaaleanpunaista ja jotain mikä lämmittää, ilahduttaa ja suojelee sinua. Kasasin lahjaasi heijastimen, servetteja, sukat ja suklaata. Koska sinä ja Leevi olette tiivis kaksikko, halusin jotain myös Leeville. En löytänyt mitään Turtles-aiheista, joten lähetin hänelle Kätyrit-kynäpakkauksen. Toivottavasti se ilahdutti.

Lämmintä joulun odotusta!

Kielenhuoltajan keittiöön

Meillä Kaksplussan bloggaajilla on ollut jo kauan ihan joulufiilis, kun olemme kasanneet lahjoja ja myös innoissamme odottaneet omaa pakettiamme. Lahjan saajat arvottiin. Minä sain paketin Mrs Eriksson´s Room -blogin ihanalta Pauliinalta, jonka kanssa meillä on paljon yhteistä esimerkiksi ammatin puolesta.

Pauliina oli lukenut tarkasti blogiani. Hän lähetti minulle Pentikin keittiöpyyhkeen, jossa oli hauska aakkosaihe. Kortissa luki, että pyyhe on tarkoitettu intohimoisen kielenhuoltajan uuden kodin keittiöön. Lisäksi sain myös aivan meidän värisiä servetteja, joita myös intohimoisesti haalin kaikkialta.

Kiitos Pauliina, ilahdutti todella! Aivan minun näköinen lahja!

Äidit juovat kahvin kylmänä ja syövät jäätelön lämpimänä, käyttävät rahansa lasten talvikenkiin ja kausivaatteisiin, siirtävät lasten harrastusmaksujen vuoksi omaa kampaamoaikaansa kuukausitolkulla ja muistavat aina varavaatteet, synttärilahjat, sisäliikuntavaatteet, mummon nimipäivät ja oikeankokoisten luistinten ostamisen ja teroittamisen. Kuka muistaa äitiä?

Kaksplussan verkostobloggaajat muistuttavat, että äitikin on ansainnut kahvinsa kuumana ja jäätelönsä kylmänä edes joskus. Mikä ilahduttaisi enemmän kuin toisen äidin antama ymmärrys, olalletaputus ja pieni yllätys? Eihän tässä yksin olla!


Marraskuun ajan verkostobloggaajat yllättävät toisiaan pienillä lahjoilla. Kerää #YllätäÄiti-postauksista lahjaideat talteen ja yllätä sinäkin joku toinen äiti! Seuraa marraskuun postaussarjaamme myös Instagramissa #YllätäÄiti.

Kaksplussan Fb-sivujen kautta vertaistukea ja ajankohtaisia blogitekstejä. Liity tykkääjäksi!

Lue myös

X