Yli pyykkivuorten

Koululaisten synttäreiden ohjelmanumero: sketsihahmokilpailu

Teksti: Hanna Maaria, Yli pyykkivuorten
koululaisten synttärit, syntymäpäivä, synttäreiden ohjelma, sketsihahmokilpailu, sketsit, juhlat, lastenjuhlatMatilda suunnitteli pitävänsä äskettäin olleet 13-vuotissynttärinsä kutsumalla vain pari kaveria yökylään juhlien järjestämisen sijaan. Kallistuimme kuitenkin juhliin, koska ystävät alkoivat kysellä, koska he pääsevät taas juhliin, joissa on se sairaan hauska ja siisti sketsihahmokilpailu. Tietenkin ne juhlat oli järjestettävä!Matildan juhlissa on ollut nyt jo kolmena vuonna peräkkäin lähes ainoana ohjelmanumerona sketsihahmokilpailu. Idea on yksinkertaisuudessaan Putouksesta tuttu kilpailu, jossa jokainen luo itselleen hahmon, jolla on hauskat vaatteet, hassu liikkumistapa, persoonallisuus nimineen, ammatteineen ja kotikuntineen sekä tietysti hokema. Yksi osallistuja haastattelee kilpailijoita, ja lopussa äänestetään paras.

Keräämme ennen juhlia esille ison kasan Matildan, minun ja A:n vaatteita, joista muuten minun rintsikat ja uimapuku ovat kuumaa valuuttaa aina, harrastusvälineitä, asuja, koruja, kenkiä, naamiaisasuja, nukkeja, pehmoleluja, pikkuautoja ja leikkiruokia sekä kaikkea muuta, mitä vain keksimme. Niistä kukin kasaa itselleen hyvän hahmon.

Näistä 10‒13-vuotiaista tytöistä on paljastunut loistavia näyttelijän ja puvustajan lahjoja. Hahmot ovat olleet ihan huikeita hienoista naisista isomahaisiin miehiin ja urheilijanuorukaisiin. Nauran aina, kun katson eri vuosien juhlissa otettuja valokuvia. En kuitenkaan näytä niitä kuvia teille, koska asut on valittu vaatteiden päälle puettuine rintsikoineen ja minimekkoineen vain tuon synttäriporukan hauskanpitoa ajatellen.

Tämänkin vuoden juhlissa jokaisen esitys sai hyvät naurut ja aplodit. Olipa ihanaa järjestää ensimmäiset juhlat uudessa kodissamme! Saa nähdä, haluaako Matilda vielä ensi vuonna syntymäpäiväjuhlat. Jos hän haluaa juhlat ja sketsihahmokilpailun, järjestämme ne tietysti. Leipominen on ihanaa, juhlat ovat ihania ja kaverit ihan parasta!

Hui, 13 vuotta jo, mihin tämä aika katoaa? Vastahan hän syntyi. Olen kiitollinen, että saan yhä järjestää yhdessä tyttäreni kanssa hänelle syntymäpäiväjuhlia, joissa nauru raikaa. Vielä on jäljellä syntymäpäiviä, jolloin hän herää lapsuudenkodissaan syntymäpäivänsä aamuun. Onneksi.

Lue synttäriaiheesta myös

Lue myös

X