Yli pyykkivuorten

Hauskimmat kotikutsut: Leikkien-lelukutsut

Teksti: Hanna Maaria, Yli pyykkivuorten

Aika moni on käynyt ainakin kerran elämässään kotikutsuilla, joilla yleensä esitellään lasten- ja naistenvaatteita, kynttilöitä, sisustustavaroita tai astioita. Oletko käynyt kutsuilla, jonne otetaan lapset mukaan ja leikitään yhdessä? Kuulostaa ihan niin hauskalta kuin onkin! Haluaisitko salaa kurkkia, mistä leluista lapsesi innostuu, että voisit hankkia sellaisia leluja joulu- tai synttärilahjaksi? Haluatko kuulla, millaiset lelut tukevat lapsesi kehitysvaihetta parhaiten?
Sain viime viikon perjantaina talon täyteen ystäviäni ja heidän lapsiaan. Järjestin uudessa kodissamme Leikkien-kutsut, jollaiset järjestin viimeksi ainakin kahdeksan vuotta sitten asuessamme Jyväskylässä. Vaikka Leikkienin kivijalkaliike sijaitsee meiltä noin kymmenen kilometrin päässä Tampereella, ei silti käsittääkseni monikaan täällä tiedä tällaisista lelukutsuista. Kutsuja voi kyllä järjestää monessa muussakin maakunnassa kuin Pirkanmaalla.

Lelukutsujen idea on hauska: esittelijä, koulutettu oppimiskonsultti, joka on vielä aika usein myös kasvatusalan ammattilainen, esittelee tuotteita, joita saa oikeasti kokeilla ja testata. Leikkienin valikoimassa on monenlaisia kestäviä leluja vauvojen leluista aina aikuisten pulmapeleihin asti. Meillä on muutama jo melkein kymmenen vuotta käytössä ollut Leikkienin puulelu ja -peli, jotka eivät ole menneet vuosien aikana miksikään. Kurkista tuotteita tästä.

Me saimme esittelijäksemme Silja Mutikaisen, joka otti koko lapsilauman upeasti haltuunsa. Siljan eskariopen ammatti näkyi kyllä monella tavalla koko illan ajan. Meidän neiti oli niin innokas lelujen kokeilija, että Silja sai välillä toppuutellakin, että kaikki muutkin saivat kokeilla. Lelujen ensimmäisestä käyttövuorosta ei tapeltu, kun oppimiskonsulttimme arpoi aloittajan vaikka millä erilaisilla loruilla. Lasten testatessa leluja ehtivät äidit selata rauhassa kuvastoa ja juoda vielä kupin kahviakin.

Tein aiemmin Leikkienin kanssa yhteistyötä, kun muun muassa testailimme heidän superhauskaa ja aikuisenkin stressin poistavaa taikahiekkaa. Silloin oli puhetta, että haluaisin ehdottomasti pitää myös kutsut. Tämä ajankohta oli hyvä, ja aika monta joululahjaa lähtikin tilaukseen sekä minulla että vieraillani. Minä tilasin muutaman lautapelin sekä hauskoja magneettikirjoja ja yhden puisen ruuanlaittolelun. Joululahjat melkein kaikki check! Ei siis kaupoissa kiertelyä jouluruuhkissa!

Meillä oli nyt lapsivieraat lähinnä alle kouluikäisiä, mutta aikuiset testasivat sitten koululaisille, nuorille ja aikuisille tarkoitettuja pulmapelejä. Lapset olivat ihan intoa täynnä, ja Aava muistelee nyt joka päivä sitä ihmettä, kun oma koti tuli täyteen uusia leluja.

‒ Maailman parasta, kun sai aina vaan nähdä sieltä kassista lisää uusia leluja ja leikkiä niillä! Kaikista kivointa oli magneettiset muffinit ja prinsessat, mutta joulupukilta minä pyydän kyllä violettia muovailuvahaa! hihkui Aava tänään.

Leikkien-kutsut voi pitää kotona, työpaikalla tai vaikka harrastusryhmässä monessa paikassa ympäri Suomen. Kurkista tästä paikkakuntalista. Ainakin erilaiset kutsut, joita ei tartte jättää väliin vaikka mies olisi reissussa, koska kutsuille tullaan lasten kanssa. Suosittelen erityisesti kotiäideille hauskaksi puuhaksi ystävien ja lasten kanssa.

Kiitos Siljalle ja isoille ja pienille vieraille! Olipa hauska ilta yhdessä!

 

Lue myös

Uhman avuksi motivaatiotarrataulu (Leikkien)

Kännykät parkkiin: taikahiekka (Leikkien)

Kotikutsut ja äiti hurmoksessa

Postaus on toteutettu yhteistyössä Leikkienin kanssa.

Lue myös

X