Yli pyykkivuorten

8. luukku: Älä tyrmää haaveitasi jo etukäteen

Teksti: Hanna Maaria, Yli pyykkivuorten
Tyttö, 4 vuotta, vasta opetteli ajatusta siitä, että joitain asioita täytyy vain oppia odottamaan. Hänen kärsimättömyytensä ja uskomaton usko itseensä opettavat meille paljon kuitenkin tämän päivän joulukalenteriluukussa.

Usko itseesi. Älä tyrmää mitään haavetta etukäteen. Jokainen meistä voi pystyä mihin vain, tai ainakin yrittää. Haaveile isoista asioista, älä tyydy pieniin asioihin. Älä luule etukäteen, että sinusta ei olisi siihen tai et olisi haaveesi arvoinen. Ehkä jonakin päivänä voit tehdä Trumpit. Ehkä jonakin päivänä tyttäreni toive toteutuu.

Tytön, 4 vuotta, kärsimätön, kiukkuinen ja yhtä aikaa innostunut huudahdus:

‒ Milloin minä voin kantaa olympiatulta? Miksi minä en saa kantaa, mutta nuo muut saavat?

Yli pyykkivuorten -blogissa aukeaa joulukuussa joka aamu uusi ”luukku”. Joulukuun aamupostausten ideana on jakaa lasten ja aikuisten oivalluksia elämästä. Oletko huomannut samoja asioita? Postausten kuvat blogin omia tai Pixabay.com.

Lue myös

X