Yli pyykkivuorten

11. luukku: Ota perhesuunnittelussa huomioon lastenhoidon rankkuus

Teksti: Hanna Maaria, Yli pyykkivuorten

Tyttö, 2 vuotta, miettii kovasti joka välissä naiseutta ja äitiyttä, koska pikkusisarus on syntymässä ihan pian. Hän katselee kaikkea vauvoihin liittyvää todellisten babypink-lasien läpi selkeästi vauvakuumeisena. Kysymykseen aikooko hän hankkia omia lapsia aikuisena, tulee vastaus yhtä nopeasti kuin uhmakohtaus kaupan leluhyllyllä. Lasten sukupuoli ja yhteinen tekeminenkin on jo päätetty.
‒ Joo! Minä soitan kitaraa ja tytöt tanssii!
***
‒ Minä haluan kolme lasta, mutta jaksan hoitaa vain kahta, sanoo tyttö, 3 vuotta, kepeästi leikkiensä keskellä.
‒ Niinkö? Mitäs sinä niille kahdelle lapselle sitten teet?
‒ Hankin kaksi hoitajaa, toteaa tyttö yhtä varmasti kuin kertoisi, että uutiset ovat tylsiä ja Pikku Kakkonen ihan paras.
***
Tyttö, 5 vuotta, on lastenhoitoon liittyvässä realismissaan jo hyvinkin pitkällä. Hänen päätään on turha kääntää. Nuket ovat yök, vauvat ovat yök ja imettäminen on superyök.
‒ Mä en aio ikinä hankkia lapsia! Lapset on niin rasittavia! Kyllähän mä itsekin olen lapsi. Tykkään kyllä itsestäni ja omista kavereista, mutta mä en ikinä halua lapsia. Musta tulee vanha mummo, mutta ei isoäitiä.
Se hänelle sallittakoon. Joinain päivinä ei voi kuin salaa huokaista, että hänen ajatuksissaan on myös hivenen järkeä, heh.
Yli pyykkivuorten -blogissa aukeaa joulukuussa joka aamu uusi ”luukku”. Joulukuun aamupostausten ideana on jakaa lasten ja aikuisten oivalluksia elämästä. Oletko huomannut samoja asioita? Postausten kuvat blogin omia tai pixabay.com.

Lue myös

X