Yli pyykkivuorten

12. luukku: Kun teinit tappelevat, muista miten he pieninä rakastivat toisiaan

Teksti: Hanna Maaria, Yli pyykkivuorten


Kun alakoululaiset, varhaisteinit tai teinit lapsesi tappelevat ja huomaat kenties huutavasi, että menkää pihalle tappamaan toisenne, että sinun ei tarvitse sitä todistaa omassa olohuoneessasi, voit muistella lastesi varhaislapsuutta. Muistatko vielä ajan, jolloin isosisarus itki pienemmän nukkuessa päiväunia, että hän todennäköisesti kuolee ikävään tällä sekunnilla, jos sisarus vielä nukkuu?
Toivottavasti muistat vielä, miten palavasti he rakastivat toisiaan. Etkö? En minäkään, mutta olen onneksi pitänyt lapsilleni päiväkirjaa. Tämän päivän joulukalenterin oivallus elämästä: pidä hyvä ihminen päiväkirjaa, että et unohda! Kirjoita myös siitä, miten lapset sanovat 50 kertaa päivässä rakastavansa sinua. Tulee muuttumaan, voin kertoa… Ei ole enää tällaista meilläkään.
Sisko, 6 vuotta, ja veli, 3, vuotta, keskustelivat leikkiensä lomassa.
Veli: Rakastutko muhun?
Sisko: Mähän haluaisin sun kanssa naimisiin, mutta ei se onnistu.
Veli: Voidaan me mennä.
Sisko: Ei me voida.
Veli: Isona äiti ja isi menee meidän kanssa naimisiin.
Sisko (surullisena): Ei voi mennä.
Veli: Sitten, kun äiti ja isi on kuollut, niin sitten me voidaan mennä! Milloin me voidaan mennä?
Sisko (huokaisten): Kun ei me voida mennä.
Muutaman päivän kuluttua.
Sisko itkien: Mä en halua ketään vierasta miestä, mä haluan X:n (veljen nimi). Mutta sitten mä en saa lasta, kun veljen kanssa ei voi saada lasta! En halua vierasta miestä!
Jonkin ajan kuluttua.
Sisko ja veli leikkivät ja vaihtoivat innokkaasti ajatuksiaan tulevaisuudestaan. En muista enää kumpi sanoi mitäkin, mutta he tekivät tällaisen suunnitelman tulevaisuudestaan:
Veli menee naimisiin naisen kanssa ja siskon miehen kanssa. Kumpikin saa vauvan. Kun veljen vaimo ja siskon mies menevät kauppaan, menevät sisko, veli ja lapset sisälle taloon. He vaihtavat äkkiä lukot. Vaimo ja mies eivät pääse enää sisään! Sitten he saavat olla aina yhdessä ja heillä on lapset!
Kun varhaisteinini yrittävät tappaa toisiaan henkisesti ja välillä miltei fyysisestikin, katson heitä lammasmaisesti hymyillen ja muistelen heidän liikuttavaa suunnitelmaansa vuodelta 2009. He rakastavat niin kovasti! Rakkaudesta se hevonenkin potkii!

Ps. Muista katsoa tänään #YleMHL klo 21. Teemana teinit!
Yli pyykkivuorten -blogissa aukeaa joulukuussa joka aamu uusi ”luukku”. Joulukuun aamupostausten ideana on jakaa lasten ja aikuisten oivalluksia elämästä. Oletko huomannut samoja asioita? Postausten kuvat blogin omia tai Pixabay.com.

Lue myös

X