Yli pyykkivuorten

16. luukku: Loma lasten ollessa pieniä ei ole loma

Teksti: Hanna Maaria, Yli pyykkivuorten
Kuva kirjasta Onhan tässä palautusoikeus? Joka naisen opas äitiyden iloihin. Anne Tailor: Atena 2013.
Loma mökillä. Auringonottoa rannassa, nuotiolla tehtyä ruokaa, siskonpetejä tuvan lattialla, koko suku lähekkäin, laiturinnokassa kirjan lukua varpaiden koskettaessa veden pintaa.
 
Loma aurinkorannikolla. Kansainvälisen lentokentän innostava kuhina, hiekkarantojen polttava hiekka ja turkoosinsininen meri, herkullisten ruokien tuoksu katukahviloista, yöelämän syke.
 
Loma serkkujen luona. Pitkiä keskusteluja siskon kanssa yöllä muiden nukkuessa, ison joukon pulkkamäkihetkiä, halaukseen nukahtaneet pienet serkkutytöt.
Let´s face it naiset. Tällä oivalluksella karistatte liiat odotukset heti alkuun: loma lasten kanssa poissa kotoa on lastenhoitoa eksoottisissa olosuhteissa.
Taapero juokseen järveen tai mereen pää edellä joka hetki, kun ranta on alle kilometrin päässä. Leikki-ikäinen suostuu syömään vain ranskalaisia koko viikon. Vauvan unirytmi menee vieraassa paikassa nukuttamisyrityksen takia sekaisin viideksi kuukaudeksi. Aikuisten iltahetket jäävät siihen, että yksi pissaa sänkyyn, toisen unipupu on jäänyt siihen kivaan rantaravintolaan, josta isä sai äyriäisistä mahan sekaisin, Henna ei halua nukkua Henrin vieressä mutta Hilma taas haluaa nukkua Henrin vieressä eikä missään tapauksessa Hennan, vauvan pyllynpesu ei onnistu juuri missään niskakakkojen kulta-aikana eikä mies muistanut edes ostaa suklaata.
Kärjistäen, mutta kuitenkin. Ajatuksena mökkiloma on ihana, mutta esimerkiksi kaksikuisen ja kaksivuotiaan kanssa juuri sitä itseään: lastenhoitoa eksoottisissa olosuhteissa. Kyllä vain he heräävät kello 5.58 niin kuin joka aamu. Siinä sitten keittelemään aamupuuroa toisten, yökolmeen asti ilakoineiden kuorsatessa taustalla.
Mitä, eikö kenellekään muulle ole käynyt koskaan näin?
Yli pyykkivuorten -blogissa aukeaa joulukuussa joka aamu uusi ”luukku”. Joulukuun aamupostausten ideana on jakaa lasten ja aikuisten oivalluksia elämästä. Oletko huomannut samoja asioita? Postausten kuvat blogin omia tai pixabay.com.

Lue myös

X