Yli pyykkivuorten

17. luukku: Syö suklaasi itse salassa

Teksti: Hanna Maaria, Yli pyykkivuorten

Totuushan on, että vanhemmuutta ei jaksa suorittaa ilman asianmukaisia palkkioita.

Uhmakohtausten aikaan kovalla työllä ja taistelulla oman äänensävyn ja äänenvoimakkuuden säilyttäminen suurin piirten aikuismaisella tasolla: palkkio.

  • Kokeisiin kuulustelu aiheesta, josta itse et ymmärrä yhtään mitään (esimerkiksi kemia tai fysiikka): palkkio.
  • Yli yhden pyykkikoneellisen pesu samana päivänä: palkkio.
  • Kaverisynttäreiden, luistinten terottamisen, jumpparyhmän ilmoittautumisen, luokan pikkujoulujen lahjan ja lääkärin soittoajan muistaminen: palkkio.
  • Kokonaisesta päivästä selviäminen: todellakin palkkio.
  • Keksi itse tähän esimerkki: ehdottomasti palkkio.

Lähetystyötä ja vanhemmuutta suoritetaan suklaan avulla, sanoi tuttu lähetystyöntekijä. Palkkio on siis luonnollisesti suklaa. Suklaa ja kahvi ovat nautintoaineista hyväksyttävimmät, joten anna mennä. Olet herkkuhetkesi ansainnut!

Lasten hampaat ovat huonommassa kunnossa kuin vuosiin. Jos estät lapseltasi jokapäiväisen herkun, olet hyvä vanhempi. Jos itse syöt joka päivä suklaata, olet tyhmä mutta onnellinen. Itse kärsit ylipainostasi ja rei´istä hampaissasi, mutta välillähän on vain pakko saada suklaata. Lasten karkkipäivä olkoon yhä lauantaisin, mutta aikuisena voit päättää, että karkkipäiväsi on after eight.

Tämän päivän oivallus

Lapset leikkivät tyytyväisenä keskenään. Päätät siivota keittiön kaapit. Siivotessasi löydät muutaman palan suklaata suklaalevyn kääreistä ja päätät ilahduttaa lapsia antamalla heille kullekin palan suklaata. Kiva leikki keskeytyy suklaan tarjoiluun. Yhden palan saatuaan lapset itkevät hysteerisenä, koska eivät saa enempää. Sinä tuijotat järkyttyneenä itkeviä lapsia ja kädessäsi olevaa suklaalevyn käärepaperia. He leikkivät nätisti, mutta eivät leiki enää, koska olit niin ajattelematon, että tarjosit heille suklaata. Et saa siivottua kaappeja loppuun. Ensi kerralla älä hyvä ihminen häiritse leikkiä!

Syö suklaat itse, salaa tietenkin. Hammaslääkäritkin kiittävät. Hyvä vanhempi syö suklaat itse!

Yli pyykkivuorten -blogissa aukeaa joulukuussa joka aamu uusi ”luukku”. Joulukuun aamupostausten ideana on jakaa lasten ja aikuisten oivalluksia elämästä. Oletko huomannut samoja asioita? Postausten kuvat blogin omia tai pixabay.com.

Lue myös

X