Yli pyykkivuorten

18. luukku: Kaksivuotias on meitä viisaampi

Teksti: Hanna Maaria, Yli pyykkivuorten

Aamu. Kiukkuisia perheenjäseniä. Autonavainten etsimistä, vasta aamulla muistettuja läksyjä, pettymystä aamupalatarjonnasta, superärsyttäviä isosiskoja ja pikkuveljiä. Kiire töihin, kouluun ja päiväkotiin. Kello käy, hop hop.
Päiväkodin pihalta säkällä viimeinen vapaa ruutu. Turvavyöt irti. Uhmakiukku siitä, millä tavoin tullaan autosta ulos. Minuutit kuluvat.
Kaksivuotias rauhoittuu. Hänellä ei ole mihinkään kiire. Hän katselee parkkipaikan reunalla uteliaana ympärilleen ja huomaa jotain aivan ihanaa. Hän tarkastelee läheisen puun oksia pää vinossa ja huokaa syvään säteilevä hymy kasvoillaan.
‒ Haluaisin kiivetä puuhun ja katsoa oravana aurinkoa sieltä puusta.
Niin, niin minäkin rakkaani. Niin minäkin.
Yli pyykkivuorten -blogissa aukeaa joulukuussa joka aamu uusi ”luukku”. Joulukuun aamupostausten ideana on jakaa lasten ja aikuisten oivalluksia elämästä. Oletko huomannut samoja asioita? Postausten kuvat blogin omia tai pixabay.com.

Lue myös

X